LASTİK ÖMRÜ KONUSU HAKKINDA
Lastik desenlerinde etli kanallarını aralarında küçük barajlar bulunur. hem ortada hemde yanlarda. lastik aşınarak bu barajlar lastik seviyesine geldiyse o lastik ömrünü tamamlamış demektir. şu kadar kilometre bu kadar yıl falan hiçbir zaman sizi doğru cevaba ulaştırmaz. tek yapmanız gereken eğilip bakmak. umarım faydalı olmuşumdur. herkese keyifli sürüşler.
Tekil sahis falan degil, herkesin basina gelebilecek durumlar. Bahsettigin sey twi yani thread wear indicator. Bunu kac kisi biliyor sence, ya da soyle soyleyeyim, insanlarin bunu bildigini dusunmuyorsun ki acikliyorsun, o zaman lastigin raf omruymus, kullanim omruymus bunlari bildiklerini nerden cikariyorsun. Halen ucuz diye gidip irc lastik alan adamlar var, motor ne kadar ufak tefek ve gucsuz de olsa, ne kadar az da param olsa, taksit maksit biseyler ayarlar daha iyi ve kaliteli lastigi alirim. Bilenler zaten boyle yapiyordur, ya da bence yapmalidir ama bilmeyen insanlar icin de acikladik iste.
Yukarda koyu renkli yaptigim alintiyi okuyan ve lastikten hic anlamayan birine, 5-6 yasinda az kullanilmis lastigi bi guzel itelersin guzel kardesim. Madem bir bilgi vereceksin, o zaman tam bilgi ver, eksik bilgi verme, en onemli mevzulardan hic bahsetmeyip de sadece twi mevzusuna bakin baska biseye bakmaniza gerek yok dersen olmaz. Ondan sonra neymis 2007 ymis de tekil durummus falan, bu nasi bir laf nasi bir mantiktir?
Bizzat yasadigim tecrubeyi yazdim ki, baskalari da bunu gorup bundan ders cikarabilsin diye. Yine soyluyorum, hic asinmamis ama tas gibi sertlesmis bir lastikle ilk sert virajda ya da sert frenajda yere yapisabilirsin.
DEmek ki neymis, twi hersey degilmis. Sunu eksik yazmisim, ben senin dediklerini bilmeyenlerin olacagini dusunmemistim de canimi ye, kalkmis mis mus diyosun.
Adin gibi emin bir sekilde yazmissin, hicbir zaman dogru cevaba ulastirmaz diye. Bu kadar buyuk konusuyosun madem, o zaman eksik yazma da sana inanip da eski lastikleri ucuz diye alip ilk virajda ya da frende yere yapisabilecek insanlarin vebalinin altina girme guzel kardesim.