hocam koruma demirini nereye bağlamayı düşünüyosunuz? aea'nın videosunda da bahsettiği gibi mt 07'de omurga şasi kullanılmış, motorun alt kısmında şasi bağlantısı yok. sadece üstten destek alan koruma demiri ne kadar koruyucu olabilir?
tabi bu sizin mesleğiniz, işe ve piyasaya daha hakimsiniz ama, ben kullanıcı olarak şahsen çıplak motorda koruma demirini estetik bulmuyorum. koruma demiri yerine, koruma takozu, ön ve arka aks koruma üretme şansınız var mı, üretebilirseniz daha çok alıcınız olmaz mı?
Herkese selamlar
Şimdi AEA derki MT-07 pistte ve virajlarda çok güvenilir değil.
Şimdi benim gibi ilk büyük cc motosiklet kullanıcıları virajlarda nelere dikkat etmesi gerekiyor ya da çok daha fazla mı dikkatli olmalıyım?
Bir sorumda şöyle olacak boyum 1,72 ve kilom 70 her gün düzenli olarak e-5'i kullanıyorum hafta sonları da İstanbul içi turluyorum. Şimdi önceliğim her zaman güvenlik ben arka amortisör ayarını nasıl yapmalıyım. Ya da bu ayar her kişinin sürüşüne göre değişir mi deneyerek en verimli olanını kendim mi bulmam gerekiyor? Kafamda deli sorular varbir de artçı alındığında ayar sertleştirilir mi yumuşatılır mı?
Son sorumu soruyorum ve sizleri daha fazla rahatsız etmiyorumŞimdi AEA 1. viteste dip gaz yaparak 80km hızlara çıkıyor ve teker yapıyor bu hareket motosikletin canını almıyor mu?
Şimdiden teşekkürler...
Herkese selamlar
Şimdi AEA derki MT-07 pistte ve virajlarda çok güvenilir değil.
Şimdi benim gibi ilk büyük cc motosiklet kullanıcıları virajlarda nelere dikkat etmesi gerekiyor ya da çok daha fazla mı dikkatli olmalıyım?
Bir sorumda şöyle olacak boyum 1,72 ve kilom 70 her gün düzenli olarak e-5'i kullanıyorum hafta sonları da İstanbul içi turluyorum. Şimdi önceliğim her zaman güvenlik ben arka amortisör ayarını nasıl yapmalıyım. Ya da bu ayar her kişinin sürüşüne göre değişir mi deneyerek en verimli olanını kendim mi bulmam gerekiyor? Kafamda deli sorular varbir de artçı alındığında ayar sertleştirilir mi yumuşatılır mı?
Son sorumu soruyorum ve sizleri daha fazla rahatsız etmiyorumŞimdi AEA 1. viteste dip gaz yaparak 80km hızlara çıkıyor ve teker yapıyor bu hareket motosikletin canını almıyor mu?
Şimdiden teşekkürler...
Dostum, motosikletin virajı kesinlikle çok çok iyi. Viraja girmek için her motosiklette ne yapıyorsan, MT-07'de de onu yapabilirsin.
AEA MT-07'nin pistteki virajlarda iyi olmadığını söyledi. Normal yollarda virajlarda çok güvenilir değil demedi. Dikkatini çekerim. Pistte 45 derece açıyla yattığında, ER6'ya göre yumuşak olan amortisörler tatmin etmedi adamı o kadar. Pistteki viraj performansını beğenmedi yani.
Ki muhtemelen AEA MT-09'daki gibi bir beklentiye de girmişti. Bu yüzden MT-07 onun için hayal kırıklığı oldu. Ama MT-09'un teleskopik amortisörlerle kıyaslanacak şey değil MT-07'nin amortisörler.
70 Kg biri için stok ayar sorun çıkarmayacaktır. Ben de 60-63 Kg arasında gidip geliyorum, stok ayar gayet yeterli. Motosiklet çok dengeli zaten.
Artçı alırsan ayar sertleştirilir. O da artçının kiloya göre 1-2 tık filan. Abartıp en sert ayarda kullanmaya gerek yok.
Son soruna gelecek olursak, o devire anlık olarak çıkıyor ve hareketi bitince devri düşürüyor zaten. 1. viteste redline'a girmek çok kolaydır ve orada kalıcı olunmaz. Ama sen düz yolda giderken 3.-4. viteste redline'a girip, vites yükseltmeden sürekli gidersen, o zaman motosikletin canını alırsın. Yani kırmızı bölgede sürekli gitmezsen, anlık devir yükseltmeleri motora zarar vermez.
Patron-MT 09'un amortisörleri(ön-çatalı) Upside down(ups), MT-07'nin teleskopik(düz) çatal...![]()
Pardon dostum, yanlış söylemişim öyleyse
Web sitesinde ikisine de "Teleskopik Çatal" demiş. MT-09'unki ters teleskopik filandır öyleyse demi?
Arkadaşlar hgs işine nasıl bir çözüm ürettiniz?
Arkadaşlar hgs işine nasıl bir çözüm ürettiniz?
Bana bunlarla gelınen.kısa zamanda tanısma toplantısı yapalım.ızmırde
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:33 ----------
Cam ımalatı yapan ustayla gorustum balcovadaymıs yerı bana 5 dk mesafede uzun.kısa dık yatık ıstege ıhtıyaca.gore ımalatı varmıs ornek getırsek klonlayabılormıyız.dedım evet dedı yarın.ogleden.once uzun ve kısa puıg.modellerı kopyasıyla alakalı gorusmeye.gıdıcem.cıkısta haber bekleyen.arkadaslar.ıcın tum.ogrendıklerımı yazıcam umarım aklımdakı gıbı.bısey.cıkar.ortayada yurtdısındakı.faış fıyatlarla bogusmayız![]()
Ne oldu sizin cam işi?
Aldınız mı?
Dugun dernek ıslerı var onumuzdekı haftaya kaldı
Ben bekliyorum hocam nazilli bayii siz ?Kapora verip bekleyen varmı virde hangi bayi?