Herkese günaydın,
en sonunda ben de vuslata erdim. burdan bir arkadaşın bilgilendirmesiyle
bodrum yamaha bayi cenkaya nın elinde absli race blue olduğunu öğrenip
hemen irtibata geçtim ve gerçekten boşta motor olduğunu öğrenip geçen cuma
parasını yatırdım. buradan cenkayadan ömer abiye çok teşekkür ediyorum
sağolsun çok ilgilendi. pazartesi faturamı ve evraklarımı hazırlayıp gönderdiler.
çarşamba günü sigorta plaka ruhsat işlerini halledip gece 12 otobüsüyle eskişehirden
bodruma yola çıktım, sabah 9 gibi bodrum otobüs terminalindeydim ve yine sağolsun ömer abi
geldi aldı beni. saat 12 gibi işlerim bitti direk çıktım yola eskişehire doğru ve şunu söyleyeyim
daha önce turlama amaçlı yüksek cc li motor kullanmışlığım vardı ama ilk defa böyle bir motorla
uzun yol yaptım ve inanılmaz keyif aldım. motora alışma süresi çok kısa sürüyor, uzun yolda
zevkten kudurtuyor insanı, rodaj dolayısıyla çok zorlamasam da beklediğime değdi. akşam 20:30 gibi eskişehirdeydim
tek seferde 666km yol yaptım. ortalama yakışım 5 lt oldu. herkes gibi korna ve aynalara alışamadım
onun haricinde her şeyiyle mükemmel. alacak arkadaşlara tavsiyem biraz daha fark verip abs li alsınlar
gerçekten güven veriyor.
dediğim gibi uzun yolda makina bir harika, virajlara girişi, hızlanışı süper ama şehir içinde beni biraz tedirgin etti,
gaz hassasiyetine alışana kadar çok dikkatli olmakta fayda var zira kolu bir fazla çevirdimi gücü iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
bir konuya da şöyle açıklık getirelim, bazı arkadaşlar rüzgarın çok etki etmediğini filan söylüyor ama şu var rüzgar sevmek
ayrı rüzgar etkilemiyor demek ayrı bence çünkü belli bir hızdan sonra istediğiniz kadar yatın rüzgar gerçekten çok etkiliyor, bu yüzden uzun mesafelerde devamlı az açmak çok zor. ama tabi bu da tercih meselesi, bu motoru alan adam bunu bilerek alması lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------
hem hızlı hemde naked. kask seçiminin önemi artıyor.
kesinlikle.
bende 250lik chopperımdan kalma çeneden açılır kask vardı ama bu motor için
katiyyen uygun olmadığından bu kaskı seçtim. aea nın da söylediği gibi
çenesi açılan kasklar çok sağlıklı değil.