Arkadaşlar merhaba,
ufak bir yardıma ihtiyacım var.
Benim makinanın lastiklerini değiştirme zamanı gelmişti artık ben de metzeler sportec m3 te karar kıldım. Yalnız şu anda şöyle bir sorun var ki, ön 120-70 tamam ama arka lastik 160-60 yerine 170-60 mevcut alacağım yerde, daha doğrusu tüm türkiyede. 160-60 için en az 1 hafta beklemem gerekiyor. 160-60 yerine 170-60 takmam neyi değiştirir??? Bu konuda hiç bir bilgim yok, lastik daha geniş olacağı için virajlar daha rahat olur diye tahmin ediyorum ama sadece tahmin.
Bir de Michelin Michelin Pilot Road 2CT gibi bir ihtimal var sonradan çıkan, nasıl lastiktir iyi bilir misiniz?
3. olarak ise PİRELLİ DİABLO SÜPER CORSA SC2 söyledi bir kaç arkadaş, ama daha çok pist lastiği caddede çabuk biter gibi okudum bir kaç yerde.
Sonuç olarak...Hemen alıp bir an önce kullanmaya başlayabileceğim durumda
1) Metzeler M3 ama 160-60 değil 170-60
2)Michelin Pilot Road 2CT
3)PİRELLİ DİABLO SÜPER CORSA SC2
hangisini önerirsiniz.?????
Selam,
ben Metzeler Sportec M3'ü hem MT03'de hemde Fazer'da kullandım.
Keşke bu lastiği mt03'e ilk gün taksaydım dedim caddeye ilk çıktığımda. 160 ve 170 arasındaki farkı XT660X'de test etme imkanım oldu sadece. 160 taban lastikde taban şekli sürekli aynı formda kalıyor. 170 tabanda ise düzlük bölümü çok geniş yanaklara kadar olan viraj bölümü çok dar kalıyor. Bu sebeple motosiklet yatarken bir açıdan sonra birden bire daha fazla yatma eğiliminde bulunuyor. Kontrolü etkilediği için açıkcası ben pek zevk almadım. MT03'e takılan 170 taban Spertec M3'ün görüntüsü daha çok yanak yüksekliğini öne çıkarıyor, estetik olarak daha kötü şahsi görüşürm.
Michelin Pilot Road 2CT performansından çoğu arkadaşımın memnun olduğu bir lastik. değişken hamur yapısı güzel bi teknoloji.
SC2 ise Metzeler M3 ile aynı tarz lastik. izmirde bu lastiği daha çok pistte 600 ve 1000cc motosikletlerde kullanıyor arakdaşlarım. Pist performansı güzel fakat caddede suya kesinlikle denk gelmemen gerekiyor.
Söylediğin üç lastik hakkında kendi kullanmışlığım ve hakkını vererek kullanan arkadaşlarımın söylemlerini yorumladım, seçim gene senin. benim tek diyebilieceğim 170 değilde 160 tabana devam etmen..
(NOT: PC'yi hala deneyemedim ve sabit bir XT660X'im halen yok. Bir İşbank hesap numarası gönderirsen bedelini göndermek istiyorum. Uzun zaman oldu ilgilenemedim, mahçup oldum yeterince)