Selamlar arkadaşlar.
Hafta sonu 1.5 gün ve 820 km'den sonra hem artık motorumu iyice tanıdım, hem de 2 ay önce 2800 km'de aldığım motorumun 5400 km'ye geldiğini farkettim.
Bu arada bu 800 km'de baya bir şeyi gözlemleme fırsatım oldu. Son sürat, Agresif kullanımda yakıt tüketimi, relax kullanımda yakıt tüketimi, sıcak motor performansı vs. vs. gibi. Aslında uzun bir yazı yazmak istiyorum bunlarla ilgili ama pazartesi tüm yoğunluğu ile iş yeniden başladı. Zaman bulduğumda umarım yazabilirim bir ara. Ama sorularınız varsa cevap vermeye çalışayım.
Bu arada benim de 2 adet sorum olacak. Malum 6000'de servis zamanı geliyor. Bu motor bendeyken ilk servisi olacak, o yüzden işini çok iyi bilen, mt03 ile ilgili deneyimi olan, komple bir check up yapabilecek bir servis arıyorum. İstanbul'da veya çevresinde (Bursa veya kocaeli de olabilir) önerebileceğiniz, gözünü kapat bırak diyebileceğiniz bir servis var mıdır?
2. sorum; ben motoru aldığımda üzerinde zenon far vardı fakat sadece uzun, kısa devre dışı. Uzun performansı gerçekten muhteşem, gayet kaliteli bir far, ama özellikle uzun yolda ve gece, hem diğer sürücüleri rahatsız etmesi hem de selektör yapamamam sebebi ile, hem kısa hem uzun bir zenon almayı veya bu yoksa orjinal haline geri getirmeyi planlıyorum. Sizlerde uzun-kısa zenon taktıran var mıdır? nereden bulabiirim ne yaparım?
Bu iki konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Selamlar...