Arkadaşlar Merhaba,
44 yaşında motor sevdasına tutuldum. İlk motor olarak da biraz önce parasını havale ettim MT 03'ün. Nasipse Cuma öğlen kavuşuyoruz. Başlangıç için biraz iddialı gibi. Umarım kırmadan dökmeden sürebilirim.
Böyle bir konu olduğu için çok sevindim. Çok değerli bir bilgi paylaşma ortamı bulduğumu düşünüyorum. Örneğin, orta sehpa işin ne yapacağım. Orta sehpa olmadan bu aletin zinciri falan nasıl yağlanır? Nasıl dik tutulur da yağına falan bakılır?
Allahım yoksa yanlış mı yaptım
Hepinize sağlık ve neşe dilerim.
Osman
elitexc motorunuzu neden satışa çıkarttığınızı merak ettim? uygun mt-01 mi buldunuz yoksa?!
ayrıca jant şeritleri çok hoşuma gitti. nerden edindiniz?
Arkadaşlar Merhaba,
44 yaşında motor sevdasına tutuldum. İlk motor olarak da biraz önce parasını havale ettim MT 03'ün. Nasipse Cuma öğlen kavuşuyoruz. Başlangıç için biraz iddialı gibi. Umarım kırmadan dökmeden sürebilirim.
Böyle bir konu olduğu için çok sevindim. Çok değerli bir bilgi paylaşma ortamı bulduğumu düşünüyorum. Örneğin, orta sehpa işin ne yapacağım. Orta sehpa olmadan bu aletin zinciri falan nasıl yağlanır? Nasıl dik tutulur da yağına falan bakılır?
Osman
Arkadaşlar Merhaba,
Osman
EliteXC motorun çok şıkmış . Hoşuma gitti gerçekten
Mesajımdan alıntı yaparak değerli bilgi ve yorumlarını paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Orta sehpayı EliteXC'nin tavsiyesine göre hallettim. Komiser efendinin işi olduğundan ruhsat daha çıkmad. Sanırım yarın kavuşacağız. Bu arada milletin motorlarına isim verdiğini duyuyorum. Ban benimkine "BAD BOY" desem çok mu abartmış olurum? Zira ilk gördüğümde (evet gördüm, kuruluşu bitti, hatta çalıştırdım bile) 9-10 yaşlarında haşarı ama gürbüz bir erkek çocuğu izlenimi uyandırdı bende. Çok duygusal kaçmadı umarı.
Sevgiler,
Osman
cok haklısın dostum bende aynı fikirdeyim uzun zaman bu aletin hayalini kurduktan sonra iş ciddiye binip almaya gidince aniden bir R donuşuyle vazgeciverdim o paranın ustune biraz daha ekleyip alabilinecek motor modelleri cok fazla,bende aynı şeyleri burada acıklamaya calıştım ama yanlış anlaşılıp dışlandım malesef,şık bi duruşu var ama java veya mz nin 2008 modeli gibi duruyo resmen.Beyler dün yamaha bayisi tavsiye etti mt03'ü.Hiç aklımda yoktu aslında.31 yaşımda 2 ay önce cbf 150 ile başladım motor hayatıma.2 ayda 5.000 km yi geçtim.Ancak anladım ki bu motor bana az gelir.Şimdi 0 km bir mt03 almayı düşünüyorum.Motorun görünüşüne hasta oldum.Siyahı tam karizma.Tek silindir enjeksiyonlu son teknoloji japon motor daha ne istiyeyim.Yakıt tüketimi,konfor yol tutuşu,gücü konusunda şüphelerim yok ancak kafamda bazı soru işaretleri var.Bu motora sahip olan arkadaşlara sormak istiyorum.En çok kaç km lik yolculuklara çıktınız.Uzun yol tecrübelerinizde titreşim konusunda ya da konfor konusunda bir sıkıntınız oldu mu?Bana yardımcı olursanız sevinirim.Eğer kafamdaki soru işaretlerimi giderebilirsem yakında bende aranızdayım inşallah.Beraber gezi düzenleriz.
Mesajlar birleştirildi.Flood koruması.
Evet beyler cevap yazmanıza gerek kalmadı.Bugün gözlerimle gördüm motoru ve daha ilk görüşte üzerine oturduğum anda eledim listeden.O nasıl berbat bir motor.Ufacık bişey.Üzerine oturunca tek görünen şey kocaman benzin deposu ve karşınızdaki yol.Sanki altımda oyuncak bi motor.Neden fiyatını 18 milyardan 13 milyara düşürdükleri belli.13 milyar bile çok 10 milyar bile vermem ben bu motora.Üzerine 3-5 milyar eklerim gsr 600 alırım.Bu motorla sürat yapmaya kalksan bütün rüzgarı göğsüne yersin.Zaten görmeye gittiğimde adama soracaktım nasıl memnun musun diye adam hemen pazarlamacı edasıyla bana motorunu kakalamaya çalıştı.İki saat dil döktü.
Beyler niyetim bu motora sahip olanları kırmak değil ancak yeni almak isteyenlerin de bilgilendirilmesi lazım.Resimlere aldanmayın sakın.Gerçekten çok küçük bir motor.Bu da bana ders oldu.Bir daha gözümle görmediğim motorun yanına yaklaşmam.
cok haklısın dostum bende aynı fikirdeyim uzun zaman bu aletin hayalini kurduktan sonra iş ciddiye binip almaya gidince aniden bir R donuşuyle vazgeciverdim o paranın ustune biraz daha ekleyip alabilinecek motor modelleri cok fazla,bende aynı şeyleri burada acıklamaya calıştım ama yanlış anlaşılıp dışlandım malesef,şık bi duruşu var ama java veya mz nin 2008 modeli gibi duruyo resmen.
ewt dostum zaten dikkat et satılık olan mt3 ler hep 5000-6000 km bile yapmamış daha, yani pişman olmuş elden çıkartmaya çalışıyo,ama bide şoyle bişeyde var ustune tam olan arkadaşlarda var gercekten onlar asla değişmek istemiyorlar ve cok memnunlar motorlarından yani bazıları için biçilmiş kaftan gercektende,ama bide xt660x i incelemeni tavsiye ederim.Büyük bir yanlışlıktan son anda geri dönmüşüm.Yamaha bayisi bi tane çerezciye sattığını söyleyince bende gidip adama sorayım memnun mu dedim.Adam zaten resimden görerek getirtmiş.Hemen bana satmaya çalıştı.Belli memnun olmadığı.Ben de resmine aldanıp getirtseydim vay halime.Ne atabilirsin ne satabilirsin.Bize bi v-storm yakışır.Kesmez böyle makine bizi.
hayır be dostum motoru kötülemek diye bişey söz konusu bile olamaz,hani şu son zamanlarda meşhur evlendirme programlarında cok sık kullanılan bir laf var ya ''elektrik alamadım'' işte buda onun gibi birşey olsa gerek elektrik meselesi,kimine cuk oturur kiminde kelebek gibi durur.dikkat ediyorumda bu motoru hiçbir teknik bilgiye dayanmadan kötülemeye çalışanlar mt-03 sahibi olmayan veya hiç kullanmamış arkadaşlar. ilginç...
iri motor iyi motormudur ?
bence mt3 tatmin edici bir boyuttadır.
farkı size deneyimlerimde aktarayim .. ktm arazide bilinen en iyi motordur dimi.
ama ktm çok iri yapılı .. aynı arzide hem ktm hemde xt66o kullandım inanın xt çok daha zevk verdi bana..
şimdi hemen bazıları ama o arazi diyecek .normalede örnek veririm
2006 yılında bi gt250 comet bide hoda cbf 250 yola çıktık izmirden beraberce ..
comet cbf e göre dha hızlı ve kalıplı ama %10gibi fazla yakıyor.
ben cometi istanbulda 4000 bakımına verince mecbur cbf e kaldık 1 gün . ana o beğenmediğim moped gibi gelen cbf (cometten sonra) ne kadar kıvrak aralara nasılda kayıveriyor. oyucak gibi resmen .. ha uzun yolda comet zevkli ama şehir içinde cbf derim.
yani motorun biraz küçük olması şehir içinde avantajdır ..
Mt3 parasının karşılığını veren güzel bir alet .. çok kısa olsada 10-15 km kulandım . tek silindirin farkı olan tork hemen size kendisini hissettiriyor. düşük devirlerde dahi sizi fazla üzmüyor bu yüzden. transalpten tutun bmw sine fazerine bir çok motora uzun süreli bindim .. uzun yol yaptım bazıları ile. bu deneyimlerimden sonra mt3 kötü bi motordur demek haksızlık olur . ortalama üzeri fiyatının üstünde para hakkeden bir alet bence .. kendinden pahalı bir çok motora her bakımdan fark atar ..