merhaba geçen gün mt-03 testimi yaptım...izlenimlerimi sizlerle paylaşayım istedim.
bu arada ben gs500 kullandığım için ister istemez kendi motorumla kıyaslama yaptım yorumlarımda da bu kıyaslamalarımı kullanmam iki farklı sınıfta olan motorları karşı karşıya getirmek değildir bunu da belirteyim.
öncelikle mt-03 le ani bi buluşma yaşadım, kask almak için gittiğim bayide bi baktım motorun üstündeyim. Allah'tan arabamın bagajında kask, mont ve eldiven vardı sıkıntı yaşamadım.
mt-3 te farın kontağa bağlı olması hoşuma gitti, aydınlatma gayet iyi geldi bana. oturuş pozisyonu peglerin yeri ve gidon yüksekliği tam vücuduma göreydi. görece geniş gidon hoş bi sürüş hissi verdi bana. göstergeler hoşuma gitti ancak dijital hız göstergesi çok güzel olmakla birlikte nasıl anlatsam devir saati biraz oyuncağımsı bi izlenim bıraktı sanki çok kararlı yükselip inmiyodu devir ibresi. bilemiyorum.
motorun kalkışına bayıldım. resmen ileri fırlıyo. her devirde ve viteste tork var. Alp_tunay ın dediği tam oyun makinesi. ayrıca çok dengeli ve güvenli geldi bana. belki de kalın arka lastiğin etkisiyle çok rahat yönlendirdim çok hafif bi makina kullanıyo hissi verdi bana. virajda iyi yatacağını tahmin ediyorum. tabi ben test motoru kullandığım için fazla zorlamaya gerek görmedim.malum emanet malın canı....

egzos sesini beğenmedim. benim daha önce yakından gördüğüm xt ler hep akrapoviçli oldıuğundan tek silindir sesi hoşuma giderdi amaq bunda beğenmedim zayıf geldi. motoru alsam ilk iş egzos modifiyesi olur.
sonra motor bloğu ayaklarıma çok ısı verdi anlayamadım. yani benim suzukide daha devirli ve uzun süresli kullanımlarda bile ayağımı debriyaj kapağına değdirmediğim müddetçe kolay kolay ısınma hissetmem kaldı ki suzuki hava soğutmalıdır. mt-3 te sağ ve sol ayağım ciddi ısındı toplam 15 dakikalık bir akşam sürüşünde.
bi de arkadaşlar hakikaten titreşim varmış. yani tek silindir elbette olucak tabi de ben ilk kez tek silindirli kaliteli bi motor kullandım daha az olur diye ümit ediyodum ama hayır epey var ve uzun yola çıkılmaz gibi geldi bana. burda da bi kıyaslama yapayım kendi motorumla. çift silindirin bu konuda avantajı bariz açıkmış dmeek ki dörgt silindirler çok daha konforlu bu konuda. hoş dört silindirli bi motoru da toplam 15 dakka kullandım. ama tabi vibrasyon var derken asla bi çinliyle kıyaslanmaz onu özellikle belirteyim.benim bahsettiğim vibrasyon ağırlıklı olarak rölanti de ve nispeten düşük devirlerde yoğun ama asla ve asla bi çinli vibrasyonu gibi değil.
motorun performansını kendi motorumla kıyasladım sürüş boyunca. mt-3 45 benimki 48 hp. mt nin ivmelenmesi tam gücü ve torkuna göre. ama sanki suzuki birazcık daha iyi hızlanıyo gibi geldi. son sürat deneme şansım olmadı şehir içi cadde sürüşünde. 120 km/h gibi bi sürata çıkıp gaz kestim. ama bu süratlerde çok keyifliyidi motor. daha fazla gücün gaz kolunda olduğunu hissettiriryodu motor ve hatta her viraj çıkışpında gazla biraz oynayıp arkayı kontrollü kaydırma isteği uyandırıyodu ama tuttum kendimi yapmadım

bu arada frenleri beğendim. benim makineye göre daha hisli ve etkili. ama yüksek süratte frenlemede ne olur bilemem onu kullanıcı arkadaşlar söylesin.
sonuç olarak mt-3 ün tam sınıfına ait bi motor yani safkan bi cadde motoru olduğuna karar verdim. bence uzun yol işkence olur(vibrasyon yüzünden), şehir içi ve kıs geziler için ise ağzı kulaklara vardırabilecek bi eğlence potansiyeline sahip. ezici bi gücü yok ama biraz usta bi sürücü elinde super moto tadında kullanılabilecek bi naked.
ayrıca sözlemeden edemeyeceğim bu çok görece bş bakış açısı ama bence çok yakışıklı bi alet. üstünde olmak da çok hoş bi duygu.
bu mesajı çok yoğun bi ortamda çocukların tacizi altında yazıyorum.imla ve anlatım hataları için özür dilerim. aklıma gelen bişey olursa da ilave ederim. herkese selamlar...