(Yamaha Resmi Sitesinden Alıntı)
Keşke almadan bir deneseymiş, veya chopper mı alsaymış acabaFazer 8'in sele kısa boylular için idealdir de aslında. ::sm_smile
teşekkürler hocam... bugün servise gidecek.
(Yamaha Resmi Sitesinden Alıntı)
Keşke almadan bir deneseymiş, veya chopper mı alsaymış acabaFazer 8'in sele kısa boylular için idealdir de aslında. ::sm_smile
Arkadaşımın motoruArkadaşlar merhaba fazer8 arıyorum satmayı düşünenler lütfen yazabilir mi ?
Arkadaşlar herkese merhaba,
128 sayfanın çoğunu okuyarak sona ulaştım. Artık okuya okuya sizleri tanır oldum![]()
Bu konu başlığında bulunmamım sebebi şehir içi ve şehir dışı rahat kullanıma sahip güzel görünümlü motosiklet aramamdı. Şuan r25 sahibiyim, kaporasını aldım arkadaşım y.dışından geldiğinde devir işlemlerini gerçekleştireceğim. Ekim ayında bütçem el verirse fazer 8 almayı düşünmekteyim. Genellikle ş.içi kullanım yazın uzun yol (ege-akdeniz turu) yapmayı istiyorum. Uzun yol izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz? Beni çok düşündüren uzun yolda rüzgar yorar mı? R25 ile İzmit - Bodrum arası toplamda 1750km bir tur geçmişim var, rüzgar çok fena yormuştu beni. fazer 8 de bu sıkıntıyı çeker miyim? Hala araştırmaya devam etmekteyim. Sizlerin fikirleri gerçekten benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili kraker kardiş,
Rüzgardan yorulma sebebin büyük ölçüde motor harici sebeplerdir. Bunlara birazdan değineceğim. Fazer konusunda; şüphen olmasın, bu motor rüzgar aerodinamiği gayet iyi olan bir motordur. Stock camı da ek camı da rüzgar aktarımını iyi yapmaktadır. Ama tabiiki mükemmel değil. ::sm_smile Dna'sından ötürü var bir hırçınlığı, fazer 8 kardeşimizin ::sm_smile bu yüzden de pozisyon açısını değiştirmen gereken hızlar/durumlar olabilir.
Rüzgardan yorulma konusunda denk gelirsek. Öncelikle aldığın kask kafana iyi oturmalı. İçeride kalan her boşluk, rüzgarın anafor oluşturmasına ve denizde yelkenli misali rüzgarı dinlemene sebep olabilir. Bunun yanında, özellikle uzun yolda (Benim gibi her daim de kullanabilirsin) maske/buff/balaklava ürünlerinden bir veya birkaçını ve kulak tıkacı kullanmayı ihmal etme. Rüzgarı yemenden çok dinlemen yoracaktır. :cat:
Bir dip not: Uzun yolda yüksek tempoda sürekli sürüş yapılmaz (hatta elinden geliyorsa hiç yapmasan daha iyi). Bu, yorulmanı hızlandırır/arttırır etmenlerdendir. Sabit bir ortalama hızı bozmadan uzun km'leri aynı hızda katetmen leyhinedir. :cat:
Eşe dosta gelecek temiz motor arayan arkadaşlarımıza duyurulur.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sahibinden-full-orjinal-bakimli-fazer-800-322827315/detay/