Yamaha Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

CO değerleri orjinalde sıfır,değiştirmesi 5dk'yı almaz. Ben egzozu taktığımda yurtdışı forumları araştırdım,egzoz ile en uygun değeri hepsini 6 yaparak bulmuşlar. Ben de hepsini 6 yaptım, bir şey anlamadım,tekrar sıfıra getirdim...

o değerde kalsaydı cok fazla yakıyor bende kendim düzelttim sıfır yaptım tekrar .. benim servisim 5 yapmış 0 yaptım bende bakalım yakıt düşecekmi
daha oncede yazdım 85 tl bir depo yakıt ile 186km yaptı şehir içi egzozlu olduğu için belki biraz fazlaca gaz acmış olabilirim ama okadarda fark edecegini zannetmiyorum ama düzeltmeden once ikişi gazı aslınca ön teker kalkıp kalkıp iniyodu

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Şehiriçi ortalama 250-300km gidiyor olması lazım motorunun, bir depoyla.. (egsoz dahilken)

Bak yaa hemen mok attı :mrgreen: işte o yüzden Yoshi'ciyiz :p

Estağfurullah cihanım bok değilde ben şu patlatma olayını sevmedim, racingde bile bu denli patlatma yok mesela.

R6 makinesini fazer8'de düşünemiyorum. Benim için yaparlar mı fabrikası acaba:)

Son düzenleme:
Estağfurullah cihanım bok değilde ben şu patlatma olayını sevmedim, racingde bile bu denli patlatma yok mesela.

R6 makinesini fazer8'de düşünemiyorum. Benim için yaparlar mı fabrikası acaba:)

Patlama sesini bende sevmiyorum ama napıcaksın gülü seven dikenine katlanır hesabı artık

fabrika yapmaz ama bizim ustalar uydurur onu KONYA da

Bence de olmaz diye birşey yok, biraz vakit birazda nakit oldu mu olur bu iş. Yüksek model kazalı bir r6 bulup uğraştın mı olur. Yeter ki kafaya koy yapıcam diye. Zevkine hobi amaçlı. Forumdan bir arkadaş fz6'ya r6 ön takımı yapmıştı. Gayette başarılı olmuş. Ebay'dan uygun fiyata getirtmişti.

Fazer8 ile R6'nın teknik özelliklerini karşılaştırdım fazerin R6'ya göre iki teker arası mesafesi daha uzun ve sele yüksekliği daha alçak bu da virajlarda büyük artı sağlıyor. Tork'unda yüksek oluşu çok gaz açmadan stabil dönmene yardımcı oluyor. Bunlar küçük ayrıntılar gibi ama daha önceki motorum R6 olduğu için iyi hissedebildiğim ayrıntılar. Virajda adamı korkutmuyor güven veriyor.

Ön takım kovanlar ve diskler birebir R6 ile aynı. Arka frende ise fazerin disk çapı daha büyük, bu da daha iyi frenaj anlamına geliyor. Yani sınıfının lideri fren sistemi mevcut. Tamamen gelişmiş R serisi teknolojisiyle donatılmış. İsteyebileceğiniz hemen her şeyi yapacak donanıma sahip ve yolculuğu ızdıraba dönüştürmeyen keyifle kilometreler yapılabilen bir motosiklet. Hiç teknik olarak karşılaştırmamıştım aslında harika bir dizayn ve bir çok özelliğin bu motorda toplandığını görüyorum.

Motosikleti
Üstadım söylediklerinin hepsine katılıyorum. ::sm_smile

Sadece bir noktada müdahalem olacak; teker arası mesafenin kısa olması virajda üstünlük durumudur. SS makineler o yüzden kısa şasilidir..

Pistte şasenin kısa olması aktarımın çabuk ve hızlı olmasını sağlar diye biliyorum. Zaten R6'da pist motoru. Bizler cadde motorcularına göre iki teker arası uzun olması dik oturuş biçiminde en iyi virajı yapmamıza olanak sağlıyor.

kısa teker mesafesi motorun virajı belli bir hızda alırken daha az yatmaya gerek duymasını sağlar
bu sayede aynı yatışla daha kısa şaseli olan motor daha hızlı dönüyor olur

Ön takım kovanlar ve diskler birebir R6 ile aynı. Arka frende ise fazerin disk çapı daha büyük, bu da daha iyi frenaj anlamına geliyor. Yani sınıfının lideri fren sistemi mevcut. Tamamen gelişmiş R serisi teknolojisiyle donatılmış. İsteyebileceğiniz hemen her şeyi yapacak donanıma sahip ve yolculuğu ızdıraba dönüştürmeyen keyifle kilometreler yapılabilen bir motosiklet. Hiç teknik olarak karşılaştırmamıştım aslında harika bir dizayn ve bir çok özelliğin bu motorda toplandığını görüyorum.[/QUOTE]

Sadece tek yapılmıyo tek eksik yanı bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------

Ya ben makineyi düşük viteste sürekli yüksek devirli kullanıyorum bu motorun ömrüne zarar verir mi manienm henüz 3000 km de kendimi durduramıyorum özellikle egzozdan sonra abarttım galiba ne diyosunuz sizce ne gibi zararı olur

Sizde egzozun bu tarz bir rolü oldumu acaba

Son düzenleme:
Motosikleti
Bu her makine için aynı, ne kadar yorarsan o kadar erken yaşlandırırsın.. ::sm_smile

Bu her makine için aynı, ne kadar yorarsan o kadar erken yaşlandırırsın.. ::sm_smile

peki bu yaşlanma kac bin km de gerçekleşir biraz garip bir soru oldu ama cihan abi buralardayken bilgilerinden faydalanmak ta fayda war

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------

Buarada haybusa ss motor olmasına ragmen bizim makinelerden daha uzun hiç kullanmadım virajı nasıldır bilmem ama bizim fazelar da ss den altta kalmaz ben aynı zamanda 2013 cbr 1000 rr kullanıyorum 200 lü hızlara kadar fazer daha iyi viraja giriyor yada ben fazer la daha iyi giriyorum

Motosikleti
Est. o ne demek yav. Ben de herkes gibi yorumluyorum işte.. Bizim de bişey bildiğimiz yok ::153::

Valla 8'ler henüz yeni modeller olduğun henüz çok yaşlılarıyla karşılaşmadık pek fazla. Ama Fazer 6 ile kıyaslama yapabiliriz. Kimisi 30 binde ağır bakım istiyo kimisi 50 bini geçiyo hala saat gibi oluyo..

Bunların dışında yüksek devir, lastiklerinin ömrüne de pek ömür katmaz tabi bu da dip not :mrgreen: Ama şahsen ben lastiği pek düşünmem, makinenin nerde hakkı neyse odur.. Zaten o yüzden lastikler kendi aralarında, çift hamur, yanakları yumuşak sırtı sert, dişli, yağmur kanallı vs vs. diye ayrılmıyor mu. Biraz da kullanım tarzı ve amacına bakar.. ::sm_smile

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar