Allah rahmet eylesin, ama bir kaç arkadaşımız videolarını izleyince uyarmış tehlikeli ve riskli sürdüğünü.
Ben merak edip şimdi izledim, 190-200 km/h hızlarla iki şeritli virajları dönüyor ama diğer şeritte de sivil araçlar var.
Bu arkadaşı kaybettik, allah rahmet eylesin ama kalanları bilinçlendirelim bari.
100 küsür hp az bir güç değil arkadaşlar, kontrolsüz olursa çok rahat insan öldürür. Otobanları caddeleri pist sanıp deli gibi gazlamayalım nolur.
Bir arkadaş yukarıda "fena gidiyordu, dünkü sürücüye benzemiyordu" demiş. Kime göre fena gidiyordu? Neye göre dünkü sürücüye benzemiyordu?
Ben A2'yi 1997 de aldım, 20 yıldır bu alete biniyorum. 10 motor değişmişimdir, 200-250 bin km tecrübem vardır. Değil virajda, düz ve bomboş otobanda bile 200 km/h hıza çıksam düzlük bitmeden gazı kapatırım. O hızlarda arkamızdan kolay kolay taşıt gelmez ama ilerde sağ şeritte bile bir araç varsa yaklaşmam ona o hızlarda.
Bilmiyorum belki de ben çok korkağım, ya da kötü sürücüyüm!
Böyle videolar izleyip/çekip birbirimizi de gaza getiriyoruz işte, aslında sırf bundan dolayı birkaç yıl önce bu tür videolar yayınlamayı yasaklamıştık sitede. Yasak hala devam ediyor ama çok fazla göze batmayınca arada kaynıyor demek ki.
Bir çoğunuzdan büyüğümdür, size abi tavsiyesi; asla kamera takıp bu tür videolar çekmeye yeltenmeyin. Çünkü ister istemez daha hızlı ve riskli görüntüler yakalayıp yayınlamak için kendinizi tehlikeye atabilirsiniz, dürtülerinize engel olmak zordur.
Nolur trafiğe açık alanlarda riskli ve hızlı sürüşler yapmayın, çıkışını görmediğiniz virajlara yüksek hızda girmeyin.
Ben de çok istiyorum gazlamak, deli gibi viraj dönmek ama bunun yeri cadde değil. Gelin bir kaç kişi birleşip pist günleri yapalım, bariyer yok kamyon yok.
Allah ölen arkadaşımıza tekrar gani gani rahmet eylesin.
Allah anasına babasına, varsa karısına çocuğuna sabırlar versin.
Bu ve bunun gibi kazalar da genç arkadaşlarımızı motordan soğutmasın, kaza ve ölüm her canlı için var. Temkinli olup her önlemi aldıktan sonra gerisi kader.
Ülkemizde her gün 12 kişi ölüyor trafik kazasında, bu bayram ölü sayısı 108. Daha da tatil bitmedi, Allah artırmasın ama artar istatistiğe bakarsak.
Eee araba içinde her gün 10 kişi ölüyor diye hangimiz arabaya binmeyi bırakıyoruz? Hepimizin yakınlarında trafikte araba kazası ile ölen birileri vardır, hiç duydunuz mu "ya arabada çok insan ölüyor binmeyin şu arabaya" diyeni?
Yani motosiklet kazaları sizi korkutmasın ama temkinli olmanız için bir uyarı olsun.
Allah bu arkadaşımıza da tekrar rahmet eylesin, sevenlerine sabırlar versin.