Benim bildiğim selektör yapınca uzun tel yanar,araçlarda selektörde uzunların yandığı gibi...Yukarıda Can arkadaşımızda belirtmiş H4'ün kısa teli hiçbir zaman çalışmıyor diye, bende diyorum o zaman H4'ü kullanmanın mantığı nedir! Bende bu yüzden H4 kısa da kullanılmış olmalı dedim, sende agresif şekilde mesaj attın. Ben olmalı dedim anlaştık mı, tahmin yürüttüm yani!
H4 halojen ampullerin amacı kısa ve uzunu tek bir ampulde toplamaktır,bu nedenle 2 adet telden oluşur,kısayı yaktığında bir tel,uzuna aldığında diğer tel yanar, HİÇBİR ZAMAN iki tel aynı anda yanmaz! Yani bu ampul sadece uzun farda kullanılmış ve sadece uzun ve selektörde yandığına göre bu ampulün kısa teli hiçbir zaman çalışmıyor! Bende bunun üzerine H4 ü kısada, H7'yi uzunda kullanmış olmalılar dedim,klavuza baktım,uzun kısa diye sınıflandırma ya da H4-H7 diye bir şey yazmadıkları için tahmin yürüttüm.Şu kelimeler bence abartıdır,kusura bakma "astral kardeşim tamamen her şeyı yanlış bılıyorsun kusura bakma ama senı duzelteyım "
H4 ampul,çanak gibi yapının olduğu yerde uzunun teli var,diğeri kısa
Bu da H7
Bana kalırsa bu uygulama yapmalarının tek ihtimali,kısada tek yanan farı,ampul veya far tadilatı gerektirmeden bağlantı yaparak çift far olarak yakabilme opsiyonu, tabi istenirse. Yani H4'e kısa bağlantısı yapıp,tek yanan farın yanına diğer farın H4 ampulünün kısa tarafını da yakıp,çift far yapabilme.