Yamaha Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benim ekürimdir kendisi. Ben de kısmetse hayırlısıyla yarın taktırıyorum PiPo3'lerimi ::sm_smile Yakın zamanda burada paylaşırım lastik hakkındaki düşüncelerimi :cat:

Vay :) mt nin heryerle baglantisi var yahu :) yildirim motora yakinmisiniz? Turkiyeye dondugumde nasipse Muhammetin yanina ugricam, oralarda olursaniz tanismis oluruz :)
fz8 in orj lastiklerini kimisi ovuyor kimisi yerin dibine batiriyor. Bakalim yeni lastikle virajlarda nasil olacak merakla bekliyoruz :)

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Vay :) mt nin heryerle baglantisi var yahu :) yildirim motora yakinmisiniz? Turkiyeye dondugumde nasipse Muhammetin yanina ugricam, oralarda olursaniz tanismis oluruz :)
fz8 in orj lastiklerini kimisi ovuyor kimisi yerin dibine batiriyor. Bakalim yeni lastikle virajlarda nasil olacak merakla bekliyoruz :)

Evet, her zaman Yıldırım'a giderim. Motorumun bakımı, tamiri, aksesuarı, koruma ekipmanlarım; herşeyi oradan karşılarım. Saolsunlar, aram da iyidir.

Yarın o fotoğraftaki siyah Fazer 8'le birlikte Düzce'ye gidicem. Benim lastikler orada takılacak. (Balans da yaptıracağım için; biraz pimpirikli biriyim de :mrgreen:) Rodajım bittiğinde de hayırlısıyla ben de lastiklerden verim almaya başlarım artık ::sm_smile

Şimdi görüştük zaten.. Son dk pazarlığı çıkardı. Gönderim ücretini de ben ödiycem. Yani yeni alacağım lastik bana o pazarlık kadar pahalıya gelecek..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------

Burdan bir arkadaşım istedi lastiği, pazarlıksız.. Ama senin arkadaşına iki hafta önce tamam dediğim için göndermek zorundayım artık, zararı bana napalım :pale: Zaten hayatımın en darlık yaşadığım bir iki haftasını geçircem, bu da girsin yapacak bişey yok..

Ulen bu motor dalgasına ne sıkıntılar çekiyoruz ya, yaşasın motor aşkı:)

Motosikleti
Ben geldim.. :) Bugün neler yaptım neler.. Motorun rodaj bakımı yapıldı. Yeni lastiklerimi taktırdım. K&N Hava filtremi taktırdım. FZ( motor koruma takozumu dün bitirmiştim, bugün taktım. Dönüşte de alt sakalımı boyayacağım boyayı aldım. Bir dahaki boş haftasonumda alt sakalımı boyaya vericem. Tek üzüldüğüm nokta, yan grenajlarım kargodaymış, yetişemedi. Bi dahaki aya kaldı artık. Fotoları birazdan atıcam ::sm_smile

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------

Oğlumun yeni pabıçları (PiPo3) :)

x9Wdnk.jpg

Motorun rodaj bakımını 850 km'de yaptık. Yağ ve yağ filtresi değişti. K&N Hava filtresi takıldı. Pilot Power 3 lastikler takıldı. Kendi imalatım olan koruma takozları takıldı. :cat:

wO8y24.jpg

wM8ao6.jpg

eQ8p7V.jpg

eyJzGL.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------

Fazer 8, özel üretim koruma takozu için TIKLAYIN ::sm_smile

Cihan lastiklerin hayırlı olsun, deseni çok güzel tam viraj lastiği gibi. Önemli olan senin motor üzerinde kendini iyi hissetmen aklın lastikte olup kayar mı kaymaz mı düşüncesi ile yol yapacağına kafan rahat bir şekilde gidip sadece yola adapte olmalısın. Tedirginlik yaşamamalısın yani.

Motosikleti
Aynen öyle.. Benim de çabam o yönde zaten :cat:

En çok merak ettiğim filtre nasıl oldu ne kadar? Motorun gaz yemesin de bir değişiklik var mı?

Motosikleti
Gaz tepkisini farkedemem zaten.. rodaj bakımı olduğundan, bakımdan sonra limitleri yükselttim. Ama aradaki farkı anlamam zor, rodajdaydım çünkü öncesinde..

Ama seste bi tık değişiklik oldu. Rölantide fark yok ama giderken 3 bin devirden sonra bi uğuldama eklendi.. Bence bu filtre, performans egsozda çok etkili olur..

6-7 bin devirden sonra daha güzel bir ses vereceğini düşünüyorum. Yazın bakarız bir seninkine :)

Fiyat?

Motosikleti
225tl civarında. ama daha indirim yapacak. 200'e alırım..

cihan kazasız belasız kardeşim :)
allah bütün yaptıklarını içine sindirsin inşallah

Benim motor şuan 2800km'de, bugün zincire el attım, gazyağı ile pırıl pırıl temizledim sonra zincir yağını uygulayıp garajına soktum. Sanırım 3-4gün kullanmıycam, bu zincir yağının tutunması içinde iyi oldu. Daha sonra süspansiyon ayarlarını kontrol ettim, klavuza uygun olarak rebound ve komprasyon ayarlarını standarttan bir tık serte aldım. Arka tarafın rebound ayarı en sertteydi sanırım önceki sahibi çevirmiş, çünkü eşiyle gezi yapmışlar,sertleştirmiş. Onu da standartın biraz üstüne aldım, bakalım yolda demeyip tekrar ayarlıycam...

Benimkinin ayarı nerededir bilmiyorum ama süper süspansiyonu var. Gazladığında merso gibi yatıyor nalet:)

Aynen bende öyle oldum, yağmur yağacağını bildiğim halde kuyruğu kaldırdık bir kere gittik izmire taktırdım egzozu gelirken bir yağmur sucuk gibi geldik manisaya donumuza kadar ıslandık al sana egzoz:( Yarın mı hava günlük güneşlikti bir gün bekleyemedim. Düşün telefonumu satıp öyle almıştım ama aşkımız çok kısa sürdü eee bazen insanoğluna ..rak yakışıyor diyolar doğru:) bazı durumlarda illa üzerine gitmicen.

Sözüm meclisten dışarı tabi kendim için geçerli.

Motosikleti
Aynen bende öyle oldum, yağmur yağacağını bildiğim halde kuyruğu kaldırdık bir kere gittik izmire taktırdım egzozu gelirken bir yağmur sucuk gibi geldik manisaya donumuza kadar ıslandık al sana egzoz:( Yarın mı hava günlük güneşlikti bir gün bekleyemedim. Düşün telefonumu satıp öyle almıştım ama aşkımız çok kısa sürdü eee bazen insanoğluna ..rak yakışıyor diyolar doğru:) bazı durumlarda illa üzerine gitmicen.

Sözüm meclisten dışarı tabi kendim için geçerli.

Kime niyet kime kısmet :queen:

Motosikleti
Dün fotolar çekildik de fotoların tamamı kahvaltı sofrasından.. Hiç motor çekmedik :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar