Yamaha FZ6 mı, Suzuki GSR 600 mü ???

Fazer daha az yakıyor diyorlar doğrumu bilmem ama kullananlar GSR den daha az yakıyor diorlar.

Birisi Naked, diğeri Sport touring. Öncelikle tarzını belirlemen gerekiyor. İki makineyide iyi bir şekilde incelemeni öneririm, hatta imkanın varsa test sürüşü yapman, daha iyi karar vermene neden olacaktır. Ben her ikisinide kullandım, her ikiside başarılı makineler. GSR600, Fazer'e göre daha fazla devirli ve daha çok benzin yaktığına da şahit oldum.Tabii yaktığı benzinin hakkını sonuna kadar veren bir naked.Fazer de GSR600 den aşağı kalan bir makine değil. Sonuçta en doğru bilgiyi yine bu makineleri kullananlar verir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bugun yanımdan tıngır tıngır bir kırmızı gsr 600 geçti ki aman Allahımmmmmm yok böyle güzellik nasıl kaslı nasıl dolgun ilk defa yakından gördüm ve aşık oldum... sesi yağ gibi üstündekinede yakışmış dük oturuşuyla nasıl da motor uyum sağlamış görmeniz lazımdı... Fazer' ıda yakından gördüm fakat gsr 600 bir başka.. bu kadarmı tatlı olur kuyruk kısmı...

kenya verdiğin başlıkta FZ6 ve GSR600 karşılaştırılmış ama sonuna Fazer koyunca iş değişiyor teknik özellik olarak aynı olsalarda görünüş olarak bambaşka iki motor sanki :wiinkk:

Suzuki ve Yamaha yedek parça kıyaslamasına gelince Yamaha'nın parçalarının daha ucuz olduğu bir gerçek bu da göz önünde bulundurulmalı :bounce:

Yok ben sadece arkadaşın fikri olsun diye o başlığı yazdım zaten o başlıktada FZ6 ve GSR dersen GSR ama Fazer GSR dersen Fazer daha güzel duruyo demiştim. Maksat insanlara, biraz araştırma yapınca motorlar hakkında bilgi bulabileceğini göstermek :)

bildiklerim : gsr torku devir aralıklarına daha iyi dağılmış , daha fazla devir çevirebilen , sesi daha tok , rüzgarı direkt sürücüye ileten , frenleri iyi , gaz kolu fazla hassas , şehir içi daha uygun... fazer ise 9 bin devirden sonra canlanan bir motor , frenleri kötü , rüzgarı kesebilen , gaz kolu dengesiz , daha sexy :) , uzun yol için daha uygun , karar senin ...

başka bir başlıkta suzuki türkiye ile ilgili çokta parlak olmayan yorumlar vardı, bence türkiyedeki satış rakamlarını ve servis/yedek parça fiyatları gibi şeyleri araştır, sonuçta çok benzer makinalar..

aklım karıştııı....gsr600 çok güzel bii makina fazerde üle.kim arkadaş fazerın yanından bile geçme diyoo kimisi gsr nin yanında geçme diyoo.şeytan diyoo al ikisini birden kullan diyo ama günahlarım çok oldugundan ancak 1 isine para yetiyo.yaa sıfır yada 2.el alcam ve uzun bir süre satmıcam onun için iyi bir motor alayım diyorum.lütfen bana yardım edin..... bu arada 1 isini alıp diyerini bedava veren bi yer yokmu yaaa neee güzel olurdu walla lütfen yardım....

Z 750 , MT.03 , gsr 600 , fazer , hornet.

Diğer seçeneklerede bak.Hepside güzel motorlardır.MT.03 sesi falan süperdir,gsr çok seri bir motor ivmelenme çok iyi,fazer dayanıklı bir motor benim modeller hakkında bildiklerim bu kadar.

nisan başında aldım fazer s2 yi her yola gelir(bence tabiki)uzun yolda yormuyor rüzgarı kesiyor eğer yarışa katılmayacaksan alt devirler bile sana fazlasıyla yeter.ayrıca s2 nin frenleri 10 numara olmuş arka freni kullanmana ihtiyaç kalmıyor(arkalar çabuk kilitleniyor zaten)2 kiş konya ankara 110-150 km/s aralığında 15 litre civarı yaktı (motor yeni rodajdan çıktı )..ben de çok araştırma yaptım her yazıyı okudum ve fazer almaya karar verdim son karar senin ama tavsiyem fazers2 şimdiden hayırlı olsun....

ben 5000 km dir gsr kullanıyorum akılklı başlı kullanılırda yakıtı sorun değil gayet makul yakıyor tavsiye ederim

ben gsr600 almak niyetiyle fuar a gittim..gsr a bindim,bu bana göre değil dedim

sonra gittim fazer e bindim , işte benim motor um bu dedim ve aldım bi fazer

şimdi mutlu bi birlikteliğimiz var iyi ki fazer almışım :)

Ben Fz6 Derim. genel olarak herkes gsr demiş evet gsr biraz daha oturaklı duruyor ama fz6 hırçın bir cocuk gibi hemen kaçmaya hazır. güç olarak ikisde aynı sayılır 98 bg. gsr nin arka kuyruk hoşuma gitmiyor biraz havada asılı gibi duruyor tip olarak fz6. hız sürüş keyfi yol tutuşu için gsr 600 2 motordada rüzgarı 120 den sonra hissedersin.

gsr600

Ben her ikisinide yakından görmedim.Ama fıyat bakımından ve görsel olarak gsr tercih ederim...

Bende bu yaz tatili için 2 motoru birden araştırıyorum. 1 ay içerisinde de alacağım motorumu.

Türkiyede satılan 2 motorda 98HP burada yazdığı gibi yamaha 78HP felan değil.
Bu demek oluyorki güç yönünden kıyaslamamak gerekir. Çok ayrıntıya girenler vites aralıkları olsun yakıt durumu olsun tork durumu olsun tabiki karşılaştırabilirler ama bunlar benim için ayırtedici kriterler değil ikiside 4 silindir 600cc 98hp.

İki motoruda sürdüm inceledim. her yönüyle. Yamahanın serviside parçalarıda Suzukiye göre daha ucuz servis ağıda daha yaygın. Internetten bile istediğin her parçayı Türk satıcılardan kolayca bulabiliyorsun. Fakat Suzukininki biraz daha zor bulunuyor.

Sekil güzellik bakımından bakıldığında Sukuki yamahadan daha güzel duruyor bence boyutları biraz daha küçük daha sevimli. Göstergeleride sukukinin daha güzel.

Ben bunların dışında birde FZ6 Fazer'ı araştırıyorum. Fazer da FZ6nın kafa grenajlısı onun tipi bu 2 motordanda daha güzel rüzgar kesimi felan elbette daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar