@onx09, Öncelikle Teşekkür Ederim, en azından kısa süreli problemi çözdük.
Bir kaç defa daha okudum yazını bu bana balata gibi gelmiyor, balata olsa kompresyon anında neden ses yapsın, frene basmıyorsun sonuçta,
Şanzıman olduğunuda sanmıyorum çünkü şanzımanı bu bir aylık sürede ben dağıtamadıysam kolay kolay bir şey olmaz.
Motoru kompresyonda değilde gazlama anında bir dinle hatta hissetmeye çalış, Titreşim var mı? Bizde devir saati yok ama 3500 devirlerden sonra 3-4-5. vites farketmez motor yüke bindirdiğinde, gaza yüklendiğinde saniyelik bir ses ile titreşim başlıyor mu? Ya da motoru devirli kullandığında eskisinden daha çok yoruyor mu?
Eğer titreşim başlıyor da, ayaklıklarda bir gıdıklama oluyorsa hatayı fazla arama egsantrik zincirinden olma ihtimali yüksek bendeki gibi.
Bir de daha önce egsantrik değişti mi biliyor musun? Değişmediyse zamanı da gelmemiş değil yani.
Normalde zincir vurur ve halk dilinde çatlama, şaklama, zincir vuruntusu derler ama motosikletlerde iş farklı.
Bunu nasıl mı çözdüm geçen gün muayeneye giderken egsozu susturduğumda bu seslerin hepsi net bir şekilde geliyordu kulağıma. Bu zamana kadar bu sesi egsoz benden saklamış ama muayeneye giderken saklayamadı
Biraz dinle benim düştüğüm hataya düşme adamın yanlış taktığı pul yüzünden yeni yağı ve sağlam debriyaj balatasını boşuna değiştirdim. Bunu yaşamanı istemem gereksiz yere.
Tabi ki buraya yazdıklarımız hiç bir zaman doğruluğu olmamakla birlikte yaşadığımız sıkıntılardan çıkardığımız dersler sonucunda kulağımıza takılan küpeleri paylaşmak. Belki çok farklı ve çok kolay bir şeyde olabilir.
İstanbul' da olsan baktırırız çözdürmeye çalışırız ama uzaksın be arkadaşım
Selamlar