- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba, şu an 100 kiloyum, 90 kiloya belki inebilirim. (Belli bir yaştan sonra kilo vermek olay olmuyor)
Bir süre sonra ilk motosikletimi satın alacağım. Bir kaç gün scooter kullanmak dışında başka bir tecrübem yok.
İki sorum var
İlk sorum:
Yamaha crypton 115 cc 100 kiloluk bir insanı yokuşta çıkartır mı?
https://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/commuter/t115.aspx
İkinci sorum:
Bu motosikletin özelliklerine bakınca "sıvı soğutmalı" olduğu görülüyor. Demek ki hava soğutmalı değil. Sıvı soğutmalı bu motosiklet saatlerce kullanıldığı halde hiç ısınmayacağı anlamına mı geliyor?
Son iki hafta içerisinde çok araştırdım, hem motosiklet.net sitesinde hem de internette diğer sitelerde (youtube vs), bilmediğim bir çok şeyi öğrendim şu iki hafta içerisinde;
Bir çok bilgi ve karşılaştırmaları, yorumları inceledim.
Karbüratörlü olan, enjeksiyonlu olan
(Arka fren) disk frenli olan , kampana frenli olan,
Bagajı küçük olan, büyük olan
Ayakla çalıştırma imkanı olan ve olmayan
Benzini az harcayan, çok harcayan
Çin malı olan ve olmayan
Lastikleri 15 inçten büyük olan ve olmayan
Çok çeşitli motosikletler var piyasada
Yamaha Crypton'u düşünmemdeki sebep ise şundan dolayı
Acemiliğimi atarım, bir tarafı çizilse de çok üzülmem, hızlı gitmek yerine sakin kullanmayı tercih ederim. Fakat en az kaç cc olan bir motosikletin, en fazla kaç kiloluk bir insanı yokuşta çıkaracağı konusuna internette net bir bilgiye rastlayamadım.
Diyeceksiniz "250 cc al, kesin olarak çıkartsın yokuşta"
Fakat acemiliğimi atmak için hem düşük cc hem de düşük fiyatlı bir motosiklet almayı düşünüyorum.
Durum vaziyet budur , teşekkürler , selamlar, saygılar
Bir süre sonra ilk motosikletimi satın alacağım. Bir kaç gün scooter kullanmak dışında başka bir tecrübem yok.
İki sorum var
İlk sorum:
Yamaha crypton 115 cc 100 kiloluk bir insanı yokuşta çıkartır mı?
https://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/commuter/t115.aspx
İkinci sorum:
Bu motosikletin özelliklerine bakınca "sıvı soğutmalı" olduğu görülüyor. Demek ki hava soğutmalı değil. Sıvı soğutmalı bu motosiklet saatlerce kullanıldığı halde hiç ısınmayacağı anlamına mı geliyor?
Son iki hafta içerisinde çok araştırdım, hem motosiklet.net sitesinde hem de internette diğer sitelerde (youtube vs), bilmediğim bir çok şeyi öğrendim şu iki hafta içerisinde;
Bir çok bilgi ve karşılaştırmaları, yorumları inceledim.
Karbüratörlü olan, enjeksiyonlu olan
(Arka fren) disk frenli olan , kampana frenli olan,
Bagajı küçük olan, büyük olan
Ayakla çalıştırma imkanı olan ve olmayan
Benzini az harcayan, çok harcayan
Çin malı olan ve olmayan
Lastikleri 15 inçten büyük olan ve olmayan
Çok çeşitli motosikletler var piyasada
Yamaha Crypton'u düşünmemdeki sebep ise şundan dolayı
Acemiliğimi atarım, bir tarafı çizilse de çok üzülmem, hızlı gitmek yerine sakin kullanmayı tercih ederim. Fakat en az kaç cc olan bir motosikletin, en fazla kaç kiloluk bir insanı yokuşta çıkaracağı konusuna internette net bir bilgiye rastlayamadım.
Diyeceksiniz "250 cc al, kesin olarak çıkartsın yokuşta"
Fakat acemiliğimi atmak için hem düşük cc hem de düşük fiyatlı bir motosiklet almayı düşünüyorum.
Durum vaziyet budur , teşekkürler , selamlar, saygılar