Yamaha Crypton T115

1. Titreşim makul seviyede.
2. Göstergesi 140 km
1. Vites yaklaşık 15-20
2. Vites 45'te bağırıyor
3. Vites 75-80
Benim motorum rodajda olduğu için çok zorlamıyorum.
Bir defa deneme amaçlı 110 km yaptım. Zorlanmadan çıktı, titreşim vs de dediğim gibi makul.

3. Rodajda olduğu için gazı tapalamıyorum ama önü kalkacak kadar seri olduğunu sanmıyorum.
4. 1 lt benzin ile ortalama olarak 43,80 km gitmişim.
5. Selenin rahatsızlığı benim de özellikle eski model Cryptonlar için sık duyduğum bir sorundu. Yeni modelde ben bu sorunu yaşamadım. Fakat benim yorumları acemilik süzgecinden geçirmek lazım çünkü devamlı kullandığım en fazla 1,5 saat.

Genel soruya ilişkin fikir veremiyorum.

Şuan sıfır yok herhalde..
2016-2017 model
Koskoca sahibinden sitesinde bile yok gelmiyor mu artık?

Şuan sıfır yok herhalde..
2016-2017 model
Koskoca sahibinden sitesinde bile yok gelmiyor mu artık?

Kırklareli yamaha bayiinde var crypton 4 tane 0 km olarak. Cub motorlar çinli değil ise gayet dayanıklıdır. her yere sokar çıkartırsınız. ağırlıkları 100 kg bile yoktur, çinli cub ile crypton arasında ciddi fark var, ben cryptonu çok beğendim titreşimi asla çinli cublar gibi değil, çekişi gidişi falan harbi cub, almayı düşünene tavsiye ederim Cbf almasaydım belki alabilirdim crypton.

Wing go var bende 3. Yılıma girdim. Crypton ile çekişte çok aşırı fark göremezsiniz. Bu fark sadece çok dik yokuşta ve 2 kişi çıkarken görülebilir belki ama rampada da hızlı çıkmak takla atmaya sebep olabilir. Anlıyacağınız wing go alın geçin derim. Yedek benzin olayına gelince bi depo ile 140km gitmişliğim var uzun yol olarak. Yanımda uygun kap ile tamamen doldurduktan sonra bitirerek ölçtüm. Yolun %60 ı redline sokmadan son hıza yakın 75 km/h gittim. Daha düşük hızlarda daha fazla yol gitmek mümkün. Wing go yan sehpayı servis hediye takmıştı.( Tanıdık servis). Sizede hediye edebilirler.
Vergi muafiyeti yüzünden wing go 10+ sene düzgün kullanımla bir kaç ekipman parası cebinize kalır.
Kaza bela gelmedikten sonra 20 senede kullanırsınız. Çinli kenbo bile 12 senedir altımızda çekmediği yük kalmadı.
Arkaya çeki demiriyle kasa bağlayıp çiftçilik yaparken 300-400 kg sebze çekmişliğimiz vardır.
Karar yinede sizin 15 cc için büyük bir çekiş farkı beklemeyin.
Yaz sıcağında bile motosiklet gidiyorsa (+20km/h) çok fazla ısınmaz. Durduğu yerde 30 dk falan çalışırsa o zaman sıkıntı olabilir. O kadar süre duracaksan stop edersin. Crypton sıvı soğutmalı değil. Hava+yağ soğutma olduğu için sıvı demiş olabilirler. Wing go ve diğer çinlilerde aynı tip soğutmalı....

Son düzenleme:
Wing go var bende 3. Yılıma girdim. Crypton ile çekişte çok aşırı fark göremezsiniz. Bu fark sadece çok dik yokuşta ve 2 kişi çıkarken görülebilir belki ama rampada da hızlı çıkmak takla atmaya sebep olabilir. Anlıyacağınız wing go alın geçin derim. Yedek benzin olayına gelince bi depo ile 140km gitmişliğim var uzun yol olarak. Yanımda uygun kap ile tamamen doldurduktan sonra bitirerek ölçtüm. Yolun %60 ı redline sokmadan son hıza yakın 75 km/h gittim. Daha düşük hızlarda daha fazla yol gitmek mümkün. Wing go yan sehpayı servis hediye takmıştı.( Tanıdık servis). Sizede hediye edebilirler.
Vergi muafiyeti yüzünden wing go 10+ sene düzgün kullanımla bir kaç ekipman parası cebinize kalır.
Kaza bela gelmedikten sonra 20 senede kullanırsınız. Çinli kenbo bile 12 senedir altımızda çekmediği yük kalmadı.
Arkaya çeki demiriyle kasa bağlayıp çiftçilik yaparken 300-400 kg sebze çekmişliğimiz vardır.
Karar yinede sizin 15 cc için büyük bir çekiş farkı beklemeyin.
Yaz sıcağında bile motosiklet gidiyorsa (+20km/h) çok fazla ısınmaz. Durduğu yerde 30 dk falan çalışırsa o zaman sıkıntı olabilir. O kadar süre duracaksan stop edersin. Crypton sıvı soğutmalı değil. Hava+yağ soğutma olduğu için sıvı demiş olabilirler. Wing go ve diğer çinlilerde aynı tip soğutmalı....

haftasonu gebze-bolu yedigöller milli parkına gittim kampa. yan çantalar dolu, arka çanta dolu, ben 85 kg, artçımda 55 kg olarak cumartesi gidip pazar günü döndüm. o yüke rağmen düz yolda 80-90 km hıza rahat ulaşabiliyor. Kesinlikle wing-go dan güç olarak çok farklı. e-5 ten eski yoldan gittim, bolu rampalarında 3. vites 50 km hızın altına üşmedim ve 1 depo benzin ile 180 km yol rahat gidiyorum.
motor hava soğutmalı ve karbüratörlü.

haftasonu gebze-bolu yedigöller milli parkına gittim kampa. yan çantalar dolu, arka çanta dolu, ben 85 kg, artçımda 55 kg olarak cumartesi gidip pazar günü döndüm. o yüke rağmen düz yolda 80-90 km hıza rahat ulaşabiliyor. Kesinlikle wing-go dan güç olarak çok farklı. e-5 ten eski yoldan gittim, bolu rampalarında 3. vites 50 km hızın altına üşmedim ve 1 depo benzin ile 180 km yol rahat gidiyorum.
motor hava soğutmalı ve karbüratörlü.
[url]https://i.hizliresim.com/7DQLn5.jpg[/url]
[url]https://i.hizliresim.com/PDGVW9.jpg[/url]
[url]https://i.hizliresim.com/g6bG03.jpg[/url]

Ayne öyle wing-go nerdee crypton nerde alakasi bile yok.

Crypton her yonden 2 tane wing-go eskitecek ayarda bir motordur.hee innova denilirse lafim yok cryptona rakip olacaktir.

Cryptonu kullanmayanlara gore haa mondial snappy ha crypton..vay babam vay..

wave 110 ve innova 125i bundan daha kaliteli fakat wing-go cryptondan kalitesiz ve güçsüz. güç farkını da çok net hissettiriyor. düz yolda çok rahat 100 km hıza çıkabiliyor. 110 km de son hızı. yakıt olarakta 100 km de 2,1-2,3 lt arasında geziyor. üstünü hiç ölçmedim.

a4xxmc.jpg

eb56qx.jpg

ic8kz4.jpg

73dsvp.jpg

65.000 km de motorum.

Kondisyonu yerinde,duz yolda ruzgar durumuna gore 100km/h garanti hala yeni ayarinda,

Varsa ayni temizlikte çin malı veya wing-go gosterin

Son düzenleme:
benim t115 yağ eksiltiyor, 1000 km de çubuktan kontrol ediyorum, yarıya düşmüş, 100 -150 ml ilave ediyorum. 3200 km oldu şuan değiştirmedim daha. 10w40 koyuyorum ince mi geliyor acaba yağ ?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
100 kg ve üzerinde 125 ccler zayıf kalıyor. en az 250 cc lazım adam akıllı sürüş için

F54

crıpton kullanan arkadaşlar şimdi 3 tane farklı çin malı cub um oldu sattım gitti
şimdi motosiklet bakıyorum ya spayc alfa yada cripton
scooter bakmamın en büyük sebebi ayaklarımı ortaya koyup parmak arası terlik le rahat rahat gezmez
yaz kış biniyorum ayaklar çamur olmasın
cub düşünmemin sebebi ise tamamen sağlamlık sorunsuzluk az yakıt bol parça
sizce ne yapayım ha birde 0 km crıpton 7000 tl spaysi 10000 papel

crıpton kullanan arkadaşlar şimdi 3 tane farklı çin malı cub um oldu sattım gitti
şimdi motosiklet bakıyorum ya spayc alfa yada cripton
scooter bakmamın en büyük sebebi ayaklarımı ortaya koyup parmak arası terlik le rahat rahat gezmez
yaz kış biniyorum ayaklar çamur olmasın
cub düşünmemin sebebi ise tamamen sağlamlık sorunsuzluk az yakıt bol parça
sizce ne yapayım ha birde 0 km crıpton 7000 tl spaysi 10000 papel

ikiside iyidir ama crypton yari otomatik buyuk teker..hee rampada bayilma derdin yok atarsin bir alt vitese devam..ama 110 luk scooter de yok oyle..bekleyeceksin toparlanacakta gidecek

Cub motorlar manuel vitesli ile scooter arasinda kalan bir model..sol el boşta,debriyaj derdin yok..hee cryptonda vites pegine basili tutarsan boşa duşer biraktigin an kavrar..scooter gibide rahattir.daha kivraktir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar