Motorunuzun nasil stop ettigi biraz onemli... bende de speedfight2 var, ben de degistim piston silindir.. degistikten sonra stop ediyordu ama biraz ilginc bir stop etme giderken bir anda zzzuup gibi bir ses cikip cat diye bir anda stop ediyor ve hemen ardindan 3 saniye gecmeden marsa bastigimda cok kolay calisiyordu... Ilginc... sonra bujiyi degistirdim problem tamamen ortadan kalkti. 2 zamanlida buji biraz daha onemli sonucta daha fazla is yapiyor ve yagla karisik bir benzini yakmaya calisiyor.. eger stop etmesi bu anlattigima benziyorsa ayni yolu takip edin.. ama eger (stop ederken biraz hissedersiniz nasil sekilde ettigini) motor isindiktan sonra kendini kasarak stop ediyorsa ve kolay kolay tekrar calismiyorsa (soguyana dek) 1- rektifiyesi guzel yapilmamis olabilir; Bunu derken silindir-piston arasi boslugu uygun birakilmamis olabilir ve isinmasi ile piston sisip kasiyordur 2- piston cok kalitesiz olabilir, rektifiye iyi yapildiysa dahi kolayca sisip kasiyor olabilir... gerci kime yaptirdiniz bilmem ama bence iki zamanliyi rektifiye ettirirken 2 zamanlida deneyimli bir yerlere yaptirmak daha dogru, sonucta 2 zamanlida 2 kati fazla patlama var devir daha fazla dolayisi ile isinma daha fazla bu da birakilacak boslugun 4 zamanliya gore daha fazla olmasini gerektirir. rektifiye eden yer ezbere yaptiysa 4 zamanli yapar gibi boslugunu az birakmasi ve motorun sismesi muhtemeldir.. probleminiz devam ederse, buji fayda etmezse ve eger istanbuldaysaniz dolapdere`de demirdogen diye bi yer var, rektifiye konusunda gaayet deneyimli bir yer ve 2 zamanlidan da anliyorlar... ben oraya yaptirdim- motorum dun kilitledi

hemen garajima kosup soktum pistonu acaba dedim iyi yapmadilar mi (ki gidisi cok cok iyidi, pire gibi olmustu) yaglamada mi sorun oldu bir alay soru aklimda dolasiyordu; Silindiri sokmemle olay anlasildi, yeni pistonu takarken yeni setteki kol-piston baglantisini saglayan pimin e-segmanlari tek tirnakli oldugu icin begenmemis (takarken zorluk cikarmis) eski segmanlarimi kullanmistim, ki eski segmanin biri esnekligini yitirmisti, bunun icin sulama tabir edilen isitip hizli sogutmak kaydi ile sertlik kattim ve esnekligini kazandi geri ( sanmistim - o an kazanmisti ama olay oyle degilmis) silindiri bir soktum ki pimi tutan segmanin biri yerinde yok-sulama yaptigim- motorun yanma odasina dusmus ve bazi parcalari silindirle pistonun arasina girmis oradan tabi motoru hasat etmis... bunu niye anlattim; segmanin verdigi hasar haricinde pistonun ve silindirin durumu gayet iyiydi, sikistira sikistira kullanmama ragmen, yani adamlarin yaptigi is guzeldi... o yuzden test ettim onayladim

tavsiye ederim... zaten adini vermek istemiyorum ailemizde cok kereler onemli sampiyonluklar elde etmis motorcular da var, dolayisi ile tamirciler de, onlarin tavsiyesi ile oraya gittim zaten.
Insallah gitmenize gerek kalmaz bujiden filandir.. ama baktiniz degil, problem ortadan kalksa dahi motorun performansi (hava ayari dogru ise) eskisi gibi degilse yine de bi elinize alip pistonu silindiri adamlari bi ziyaret edin. zaten bu motorlarin rektifiyesi en fazla bi aksam yemegi parasi....
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------
bu arada aslinda buraya yazmayacaktim tamirciler bozulmasin ekmekleridir ama sonra dedim cakallik biraz... anlatmanizdan anladigim kadariyla size bi 200 tl masraf cikarmislardir.. piston segman kece silindir demesinden ve sizin ne gerekiyorsa yap demenizden cikardim bu sonucu. benim 3. kere basima geliyor. 1. ilk aldigimda sakatti (2.el aldim) 2.yaglama sikintisindan 3. pimin segmaninin yerinden dusmesinden... bu motorlarin guzel tarafi masrafsiz olmasi. motor mu patladi Masraf: Sadece 55TL silindiri filan degismeye gerek yok verirsiniz rektifiyeye 25-30 liraya yapar size, kac numara silindir uyar onu da soyler alirsiniz sirkeciden Taras tan pistonu iki vida sokmeyi de becerebiliyorsaniz atarsiniz motorunuzun ustune devam edersiniz, sonucta sente ayari yok, subap ayari yok birsey yok tek dikkat edilecek sey pistonun yonu ve segmanlarin dogru yere dogru sekilde takilmasi.. ha beceremem diyorsaniz verin bi el emegi bi ustaya taktirin ama umarim size silindir piston takimi sattigini ileri surup 20 30 liraya rektifiye ettirmemistir motorunuzu...