YAMAHA BWS 100((( MOTOR))) ACİLL YARDIM!!!

mrb arkadaşlar 2006 model henüz 5000 kmde olan BWSim geçenlerde seyir halinde iken motor aksamından çok ince bir ses duymaya başladım.Hemen yolun sağ tarafına çekip incelemeye koyuldum ama herhangi bir anormallik gözük müyordu.20 km fln bindikten sonra motor ısınınca stop etti.Marşa bastım çalıştı ve hemen bir ustaya götürdüm.Usta sağına soluna baktı.Bildiğiniz gibi BWS ler 2 zamanlı olduğundan yağ kısmı ayrı.motorun yağ hortumu yerinden çıkmış ve motor yağlama yapmamış dolayısıyla usta dediki Pistonu biraz sıyırmıştır.Moturun gidişi ve çekişi çok güzel ama o ses kafamı bozunca ustaya yeniden gittim.PİSTON SEKMAN KEÇE ve yanılmıyorsam silindirin değişmesi gerekiyormuş.Ustanın elinde Taıwan malı tüm ürünler mevcut ve 1 yıl garanti veriyor.Bende tüm gerekli olan herşeyi değiştir dedim.2 gün sonra motoru toplayıp binmeye başladım.motorun çekişi gayet güzel olmuştu.150 km bindim ama 60 km/h hiç geçmeden rodajına uygun bir şekilde ve tam sentetik castrol power 1 racing yağ kullandım.Moturun durumu çok güzel derken 20 kmlik bir yoldan geliyodum aynı şekilde stop etti. 1 dakika bekleyip yeniden çalıştırdım.Eve geldim.Çok kafama takıyorum.
Acaba BWSnin ORJİNAL JAPON MALI PİSTONUNU FLN BULABİLİR MİYİM?ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR USTA???ÇOK ACİLL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...:pale::pale::pale:

Motorunuzun nasil stop ettigi biraz onemli... bende de speedfight2 var, ben de degistim piston silindir.. degistikten sonra stop ediyordu ama biraz ilginc bir stop etme giderken bir anda zzzuup gibi bir ses cikip cat diye bir anda stop ediyor ve hemen ardindan 3 saniye gecmeden marsa bastigimda cok kolay calisiyordu... Ilginc... sonra bujiyi degistirdim problem tamamen ortadan kalkti. 2 zamanlida buji biraz daha onemli sonucta daha fazla is yapiyor ve yagla karisik bir benzini yakmaya calisiyor.. eger stop etmesi bu anlattigima benziyorsa ayni yolu takip edin.. ama eger (stop ederken biraz hissedersiniz nasil sekilde ettigini) motor isindiktan sonra kendini kasarak stop ediyorsa ve kolay kolay tekrar calismiyorsa (soguyana dek) 1- rektifiyesi guzel yapilmamis olabilir; Bunu derken silindir-piston arasi boslugu uygun birakilmamis olabilir ve isinmasi ile piston sisip kasiyordur 2- piston cok kalitesiz olabilir, rektifiye iyi yapildiysa dahi kolayca sisip kasiyor olabilir... gerci kime yaptirdiniz bilmem ama bence iki zamanliyi rektifiye ettirirken 2 zamanlida deneyimli bir yerlere yaptirmak daha dogru, sonucta 2 zamanlida 2 kati fazla patlama var devir daha fazla dolayisi ile isinma daha fazla bu da birakilacak boslugun 4 zamanliya gore daha fazla olmasini gerektirir. rektifiye eden yer ezbere yaptiysa 4 zamanli yapar gibi boslugunu az birakmasi ve motorun sismesi muhtemeldir.. probleminiz devam ederse, buji fayda etmezse ve eger istanbuldaysaniz dolapdere`de demirdogen diye bi yer var, rektifiye konusunda gaayet deneyimli bir yer ve 2 zamanlidan da anliyorlar... ben oraya yaptirdim- motorum dun kilitledi :) hemen garajima kosup soktum pistonu acaba dedim iyi yapmadilar mi (ki gidisi cok cok iyidi, pire gibi olmustu) yaglamada mi sorun oldu bir alay soru aklimda dolasiyordu; Silindiri sokmemle olay anlasildi, yeni pistonu takarken yeni setteki kol-piston baglantisini saglayan pimin e-segmanlari tek tirnakli oldugu icin begenmemis (takarken zorluk cikarmis) eski segmanlarimi kullanmistim, ki eski segmanin biri esnekligini yitirmisti, bunun icin sulama tabir edilen isitip hizli sogutmak kaydi ile sertlik kattim ve esnekligini kazandi geri ( sanmistim - o an kazanmisti ama olay oyle degilmis) silindiri bir soktum ki pimi tutan segmanin biri yerinde yok-sulama yaptigim- motorun yanma odasina dusmus ve bazi parcalari silindirle pistonun arasina girmis oradan tabi motoru hasat etmis... bunu niye anlattim; segmanin verdigi hasar haricinde pistonun ve silindirin durumu gayet iyiydi, sikistira sikistira kullanmama ragmen, yani adamlarin yaptigi is guzeldi... o yuzden test ettim onayladim :) tavsiye ederim... zaten adini vermek istemiyorum ailemizde cok kereler onemli sampiyonluklar elde etmis motorcular da var, dolayisi ile tamirciler de, onlarin tavsiyesi ile oraya gittim zaten.

Insallah gitmenize gerek kalmaz bujiden filandir.. ama baktiniz degil, problem ortadan kalksa dahi motorun performansi (hava ayari dogru ise) eskisi gibi degilse yine de bi elinize alip pistonu silindiri adamlari bi ziyaret edin. zaten bu motorlarin rektifiyesi en fazla bi aksam yemegi parasi....

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

bu arada aslinda buraya yazmayacaktim tamirciler bozulmasin ekmekleridir ama sonra dedim cakallik biraz... anlatmanizdan anladigim kadariyla size bi 200 tl masraf cikarmislardir.. piston segman kece silindir demesinden ve sizin ne gerekiyorsa yap demenizden cikardim bu sonucu. benim 3. kere basima geliyor. 1. ilk aldigimda sakatti (2.el aldim) 2.yaglama sikintisindan 3. pimin segmaninin yerinden dusmesinden... bu motorlarin guzel tarafi masrafsiz olmasi. motor mu patladi Masraf: Sadece 55TL silindiri filan degismeye gerek yok verirsiniz rektifiyeye 25-30 liraya yapar size, kac numara silindir uyar onu da soyler alirsiniz sirkeciden Taras tan pistonu iki vida sokmeyi de becerebiliyorsaniz atarsiniz motorunuzun ustune devam edersiniz, sonucta sente ayari yok, subap ayari yok birsey yok tek dikkat edilecek sey pistonun yonu ve segmanlarin dogru yere dogru sekilde takilmasi.. ha beceremem diyorsaniz verin bi el emegi bi ustaya taktirin ama umarim size silindir piston takimi sattigini ileri surup 20 30 liraya rektifiye ettirmemistir motorunuzu...

Son düzenleme:
Yamaha BWS

Arkadaşım öncelikle vermiş olduğun bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.Seninde söylediğin gibimotor ısındığı zaman stop etti sanki kontağı kapatmışım gibiydi herhangi bir ses,çatlama,patlama olmadı.1 dakika bekledim marşa bastığımda çalıştı,devam ettim.motorunu komple 320tlye Amasyada yaptırdım.Taıwan malı malzemeler kullandı.(Japon malını bulamadık).Yapıldıktan sonra motoru fazla sıkıştırmadım.Henüz toplamda 120 km fln bindim motora 2 hafta içinde.Motorun çekişi iyi oldu ama ısındıktan sonra stop etmesi kafamı karıştırdı.1.Rodaj döneminde ne yapmam gerekiyor?2.İstanbulda iyi bir ustaya yaptırdığımda japon malı parça bulabilir miyiz?3.Tam sentetik yağ kullanmalı mıyım?
tekrar teşekkür ederim

Bir daha stop ederse hemen ardindan 2 -3 saniye sonra tekrar basip dener misin... cok rahat caslisiyor mu yoksa zorlaniyor mu... zorlaniyorsa zorlama, ama her defasinda cok rahat calisiyorsa atesleme ile ilgili bir derdin olabilir, bujiyi degismekle baslayabilirsin.. 320 lira yazik... silindir piston seti burada 180 lira gerisini el emegi almis... ama bu isi sana rektifiye ettirip max. 100 liraya da yapabilirdi umarim degistirdim diyip rektifiye ettirmemistir ( kaldi ki rektifiye ettirmek te kotu birsey sayilmaz maksat kaziklamasin) eski silindirini verdi mi sana?

bana kalsa motoru takip eder sorunu kullanamayacagin kadar tekrarlamiyorsa o sekilde kullanirim.. bi yerden sonra kesebilir de problemi. Japon olsun diye takilma bence sonucta bu motorlarin eti ne budu ne, kullandigimiz maksat ne. performans beklenecek bi alet degil silindir piston en kalitelisi olsa 95 yapar en dandigi olsa 85 yapar cok cok 10 km/saat bi fark yapar.. sana kalmis ama tabiki, ben benimkini yarin rektifiye ettirecem 2. kere ayni silindiri. sorarim sirkecide orjinali bulunuyor mu.. zaten silindir piston olarak degistireceksen cok kafaya takma iyi usta olsun diye, tabi kasap gibi adama da taktirilmaz ama vasat bir usta bile takar yeni seti, o kadar ustalik isteyen bir is degil sadece dogru segmani dogru sira ile takmali, takarken zorlamamali, bol yagliyip takmali. siyirma segmani ayridir kompresyon segmani ayridir. segmanin uste bakacak yeri ayridir alta bakacak yeri ayridir, bunlari da dedigim gibi orta ayarda bi usta bile bilmelidir. bunlara dikkat edin, bildigine emin olun yeter... daha bi ustalik gerektiren yeri yok. yarin tekrar yazarim sorup parcalari. gelme imkaniniz varsa ben bile takarim sizin motora parcalari 20 dakikada...

Son düzenleme:
Bws

eski silindiri almadım.İstanbula yakın olsam birlikte hallederdik.Motoru denemeye dewam etcem biraz önce 30 dakika dolaştım herhangi bir problem görmedim.Rodajda ne yapmam gerekiyor?

aeroxtata aynı problemi yasıyordum arkadasımızında dedigi gibi buji ve benzin ayarıyla alakalı oldugunu söyledi ustam 2500 km kadar gittim o ayarları yaptırdıktan sonra ama suandada karbüratörden kaynaklanan bir pısma meydana geliyor..

pisma derken biraz daha aciklar misin?.. bir de Burhan beyin yag sorusuna cevap vermemisim... bence en iyi yag bildiginiz 10 numara acik yag.. hic kasmaya gerek yok tam sentetik kalite filan.. benim bildigim 3 gobektir motorcuyuz dayim da eskiden cok iki zamanli (scooter degil JLO, Goricke gibi motorlar) kullanmis her zaman acik 10 numara kullanmis ve bi kere problem olmamis.. ama kuskuluysaniz asil yapilabilecek sey motorun yaglama sistemine guvenmeyip (bir tel kopsa, bi hortum yerinden ciksa yaglama durur) benzine yagi kendiniz karistirip kullanmaniz... bunun icin 25 litre benzine 1 litre yag olacak sekilde karisim yapip (sagliklisi depoya benzin alirken dokmekten ziyade eger imkaniniz varsa bi bidona benzin alip adam gibi karistirmak) motorunuzu oyle kullanmaniz... en garantisi bu. iki zamanli motorlar o kadar da hassas degil aslinda, bende kucukken alman mali degisik bir moped vardi Zundapp- elden iki vitesli ama bildiginiz mobilete benzer birsey.. evimle benzin istasyonun arasi 3,5 km gibi, benzinim bittiginde istasyona gitmek icin icine selulozik tiner koyup oyle giderdim :) arada sirada ucak yakiti da koyardim bi kere gik demedi :) yani siz yagin kalitesine kafa yorarken icine tiner koyan deliler dahi var :) fazla dert etmeyin basin 10 numara ucuzundan bir yag bakin keyfinize....

nosfertu arkadaşımıza gerçekten teşekkurlerr.. niye şimdi anlatcammm.BEN 1 HAFTA ÖNCE BWS VAR 100 LÜK ..BİRTANEDE SYM 250 VAR BENDE BWS Yİ SATAYIM DEDİMM .AMA YAĞ GİTMİYORDU VE GÜCÜ ÇOK DÜŞÜKTÜ BUYUK Bİ İHTİMAL PİSTON SARMIŞTI SIKIŞIYORDU MOTOR YAPTIRAYIM DA SATAYIM DEDİM..FERİKÖYDE BİR TAMİRCİYE GİTTİMMM..ŞİMDİ TİYATRO YA BAKK.. KENDİSİNİNDE BWS 100 LÜK VAR YENİ ALMIŞ SONRADAN ÖĞRENDİMM..NEYSE MOTORU BURAKAYIM DEDİM ..SONRA TAMİRCİ ARADI BENİ ABİ DEDİ .YAĞ POMPASI BOZUK VE MOTORU SARMIŞ ..SİRKECİDEN KENDİN AL İSTERSEN.... İSTERSEN DE BENİM PARÇAÇIYA SORAYIM...NEYSE BEN HEMEN FİYAT ARARŞTIRDIM YAĞ POMPASINI 85 TL YE BULDUM ..SİLİNDİR TAKIMI 110 TL BULDUM TAIWAN MALI...TAMİRCİ 160 ..90 TL YE BULUYOR NEYSE BEN ALAYIM DEDİM ALDIM GİTİİM TAMİRCİYE..İYİYKİ MOTORUN BAŞINDA DURDUM ÇÜNKİ..VE BİR ŞEKİLDE HEM SİLİNDİR TAKIMI HEM YAĞ POMPASINI YANLIŞ VER MİŞLERR..O DA AYRI Bİ FİLMM ..İYİKİ YANLIŞ VERDİLERR. ESKİ SİLİNDİRİDE ALDIM BAKTIM FAZLA Bİ SIKINTI YOU YANI 0.50 MM LE KURTARILCAK ŞEKİLDE...BENDE PİR PİSTON ALDIMM ..NOSFERTU ARKADAŞIMIZIN TAVSİYESİYLE KASIMPAŞA DEMİRDÖGEN DE REKTEFİYE YAPTIRTIM... GÜZEL DE OLDU ON NUMARA...BUNU GÖRE TAMİRCİ ABİ BU OLMAZZ YOK BU ORJİNAL ÇOK ISINIYOR BU DAYANMAZZ FALAN FİLANN..PİSTONU TAKIYOR VE YAĞSIZ ÇALIŞTIRIYOR BANA DA DİYO Kİ ABİ MOTOR AÇILSIN DEVAMM LI SÜRAT YAP YANİ MOTORU PİSTONUNU YAKMAYA ÇALIŞIYOR BEYFENDİ ÇÜNKİ BENİM ORJİNALL SİLİNDİRİ ALIP REKTEFİYE YAPIP KENDİ MOTORUNA TAKTIRÇAK MIŞŞ SONRADAN ANLADIIMMM..HAKETTEN PESS..BANA SONUÇ TA PİTON YANDI.AMA YAĞ POMPASINI DEĞİŞTİRDİK...PİSTONA TEKRERE REKTEFİYE YAPTIRDIM KURTARDIM AMA SONRA YİNE PİSTON ŞİŞTİ SÖKTURDÜM TEKRARR ...HALA BANA DİYOKİ ABİ BEN SANA SÖYLEMİŞTİM TAKIM SİLİNDİR ALL UYUMLU OLUR BUNLARA YAN SANAYİ KABUL ETMİYOR HAVADA ON YALAN ..5 GÜNÜM REZİL OLDU... NEYSE BENDE İNAT Bİ ŞEKİLDE GİTTİM YENİ PİSTON ALDIM VE YİNE DEMİRDÖĞEN SAĞOLSUN TEKRAR ÜCRETSİZ REKTEFİYE YAPTILAR SONRA GERİ GİTTİM TAMİRCİYE ...ÇOÇUK ANLADI BEN ORJİNAL MOTORU BIRAKMAYACAĞIMI BAŞINNDA DURDUMMM... VE TAKDIRDIMMMOTORUU VE YAĞLATTIMMM NORMAL ÇALIŞTI ....ŞİMDİ AÇMA AŞAMASINDAYIM... MOTORUN ORJİNALINI KURTARDIM AMA HERHALDE KARBİRATÖRÜ DEĞİŞTİRDİ BAŞKA BİR MARAKA MOTORUN KARBİRATÖRUNU TAKTII...BEN BENZİNİN İÇİNE YAĞ KOYUNCA ABİ KOYMA MOTORU KİTLERESİN FALAN FİLANN HAKKETTEN REZİLL Bİ TAMİRCİİİİ BÖYLE ESNAF OLMAZZZ. ŞİMDİ BENİM SORMAK İSTEDİĞİMM ..YAMAHA BWS NİN ORJİNAL KARBİRATORUNU NASIL ANLARIZ VE YAĞ POMPASINI YAĞLAMA YAPMASI İÇİN BİR AYARI VAR MI NASIL ANLIYCAZ YAĞ POMPASININ GEREKLİ YEĞLAMAYI YAPTIĞINI...ŞİMDİLİK DEPOYA YAĞ KARIŞTIRIYORUM BENZİNLE BEREBER..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------

HAKETEN TEN ÇOK REZİL ESNAFF.. VE NOSFERTU ARKADAŞIMIZIN ÖNERİSİ VE YAZISI OLMASA ...BEN SİLİNDİR MOTORUNU DA TAMİRCİYE KAPTIRMIŞ TIM.. BU YÜZDEN NOSFERTUYA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUMM .. ÖNCEDEN BU YAZIŞMALARIN GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUMM AMA BU PAYLAŞIM LAR GERÇEK TEN İNSAN İLİŞKİLERİNE VE BÖYLE KÖTÜ NİYETLİ KENDİNİ BİLMEZLERİ DAHA İYİ TANIMAMIZA YARDIM CI OLUYORR .. AYRICA ..LÜTFEN BİLEN VARSA SÖYLESİN SEVİNİRİM... YAMAHA 100 BWS ORJİNAL KARBİRATÖRÜ NASIL ANLARIZ VE YAĞ POMPASININ AYARI OLURMU ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar