Vay arkadaş motorlara gelen zam devlet sorunu haline geldi :sunny:
Vay arkadaş motorlara gelen zam devlet sorunu haline geldi :sunny:
hep okuyorum
avrupalinin su kadar aylik asgari ücretiyle su motoru su zamanda alir diye .
Ben almanyadayim , hic zannettiginiz gibi degil .gelir yeterli gibi görünsede avrupadaki dar gelirlinin durumu fazla farkli degil.Gelir ne kadar yüksekse giderde ona göre yüksek.
Yamaha ve diger Markalar türkiyeden az kazaniyorlar cogu motosikletler ötv cikarilinca avrupadan daha ucuz. bilen bilmeyen yaziyor arkasindan küfürler ediliyor.bence cogu yorumlar haksiz
atalarimiz ayagini yorgana göre uzat demis.
imkani az olana görede motosiklet var parasi cok olanada var.
Her imkanda devletine vergi vermekden kacan bir millet oldugumuzdan (genel olarak) ötv yerinde buluyorum.
Kardeşim geçen seneki kurla fiyatı karşılaştır zam olmadığını göreceksin. Enflasyon, devaluasyon gibi ekonomik sıkıntılar elbette devlet sorunudur, dahası hükümetlerin sorumluluğundadır. Yamahanın, hondanın, mondialin değil.
hep okuyorum
avrupalinin su kadar aylik asgari ücretiyle su motoru su zamanda alir diye .
Ben almanyadayim , hic zannettiginiz gibi degil .gelir yeterli gibi görünsede avrupadaki dar gelirlinin durumu fazla farkli degil.Gelir ne kadar yüksekse giderde ona göre yüksek.
Yamaha ve diger Markalar türkiyeden az kazaniyorlar cogu motosikletler ötv cikarilinca avrupadan daha ucuz. bilen bilmeyen yaziyor arkasindan küfürler ediliyor.bence cogu yorumlar haksiz
atalarimiz ayagini yorgana göre uzat demis.
imkani az olana görede motosiklet var parasi cok olanada var.
Her imkanda devletine vergi vermekden kacan bir millet oldugumuzdan (genel olarak) ötv yerinde buluyorum.
Yaşasın çin malı
Yanlış anlamayın ama aklıma takıldı madem Avrupa'da da ekonomi o kadar kötü,neden memleketinizi bırakıp Almanya'ya gittiniz?
Yanlış anlamayın ama aklıma takıldı madem Avrupa'da da ekonomi o kadar kötü,neden memleketinizi bırakıp Almanya'ya gittiniz?
Dostum üç tane motorun var burda Mondial'e binen adamlara şükredin diyorsun. Şükür başka bir şey hak arayışı başka bir şey.
Anlıyorum seni de; insanlar Avrupa ya da Almanya çok kolay gibi davranıyor senin eleştirin ona. Türkiye'de durum farklı gelip yaşamadan bilemezsin son 13 senede alım gücü çok çok düştü. Dünya çapında orta seviye alt seviyeye itelendi ve alt seviyenin alım gücü düşürüldü ama Türkiye'deki bunun ekstralı versiyonu. Bize inanmıyorsan bilime, matematiğe inan; istatistikler ortada.[/QUOTE
haklisin...
gözümle görüyorum milletin durumunu , matematige gerek yok istatigede gerek yok.
hakikaten fakirimiz cok fakir.
ama zenginimizde az degil.
ben denizliden misal vereyim 1990li yillarda yanliz 2. ticari yolunda beyaz esya saticilarindan MZ yada jawa 351 alina biliniyordu, su an yanliz benim bildigim en az 5 tane motosiklet kulubü var ve hepsinin altinda panigale harley vs motosikletler var ve denizlide hondanin yamahanin vs bayileri var istedigin motosikleti alabiliyorsun ve alanda cok. alamadim diye yakinanda cok
ALLAH herkeze versin.