Yamaha 2016 Fiyat Listesi/Güncellenmiş(!) Fiyatlar

Ohh şimdi benim mavişi 5500 liraya çakayım birine hazır sezonda açılıyorken.

Vay arkadaş motorlara gelen zam devlet sorunu haline geldi :sunny:

Kardeşim geçen seneki kurla fiyatı karşılaştır zam olmadığını göreceksin. Enflasyon, devaluasyon gibi ekonomik sıkıntılar elbette devlet sorunudur, dahası hükümetlerin sorumluluğundadır. Yamahanın, hondanın, mondialin değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hep okuyorum
avrupalinin su kadar aylik asgari ücretiyle su motoru su zamanda alir diye .
Ben almanyadayim , hic zannettiginiz gibi degil .gelir yeterli gibi görünsede avrupadaki dar gelirlinin durumu fazla farkli degil.Gelir ne kadar yüksekse giderde ona göre yüksek.
Yamaha ve diger Markalar türkiyeden az kazaniyorlar cogu motosikletler ötv cikarilinca avrupadan daha ucuz. bilen bilmeyen yaziyor arkasindan küfürler ediliyor.bence cogu yorumlar haksiz
atalarimiz ayagini yorgana göre uzat demis.
imkani az olana görede motosiklet var parasi cok olanada var.
Her imkanda devletine vergi vermekden kacan bir millet oldugumuzdan (genel olarak) ötv yerinde buluyorum.

Nihayet adam akıllı yorum yapan adam buldum

Türkiye ekonomisini yaşayanlar Avrupa da yaşasın o zaman yaşısın ki dünya kaç bucak avrupanın nasıl krizin eşiğinde olduğunu görsün

..........

Son düzenleme:
Yok ben zaten senle aynı fikirdeyim, yazın sıfır motora fiyat alırken bayiler bas bas bağırak söylüyordu zaten kurdan dolayı zamlı gelicek bilginiz olsun şuan fiyatlar uygun alın diye. Sonuçta hepsi yerli üretim değil bahsettiğimiz markalar avrupadan geliyor ve maliyet euro yahut dolar üzerinden hesaplanıyor ötv ve kdv ise aynı oranda ekstra bir zam yok.

Ben şuan motorumu satıp sıfır zx636 yada gsx-r 600 alıcam, ikinci ele girmem, yan yattı çamura battı ile uğraşmam. ne kadar ekmek o kadar köfte.

Kardeşim geçen seneki kurla fiyatı karşılaştır zam olmadığını göreceksin. Enflasyon, devaluasyon gibi ekonomik sıkıntılar elbette devlet sorunudur, dahası hükümetlerin sorumluluğundadır. Yamahanın, hondanın, mondialin değil.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
hep okuyorum
avrupalinin su kadar aylik asgari ücretiyle su motoru su zamanda alir diye .
Ben almanyadayim , hic zannettiginiz gibi degil .gelir yeterli gibi görünsede avrupadaki dar gelirlinin durumu fazla farkli degil.Gelir ne kadar yüksekse giderde ona göre yüksek.
Yamaha ve diger Markalar türkiyeden az kazaniyorlar cogu motosikletler ötv cikarilinca avrupadan daha ucuz. bilen bilmeyen yaziyor arkasindan küfürler ediliyor.bence cogu yorumlar haksiz
atalarimiz ayagini yorgana göre uzat demis.
imkani az olana görede motosiklet var parasi cok olanada var.
Her imkanda devletine vergi vermekden kacan bir millet oldugumuzdan (genel olarak) ötv yerinde buluyorum.

Yanlış anlamayın ama aklıma takıldı madem Avrupa'da da ekonomi o kadar kötü,neden memleketinizi bırakıp Almanya'ya gittiniz?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Vmaxx Almanya'dan şikayetin varsa Türkiye'den bir arkadaşla yer değiştirin.:)
Dar gelirli derken neyi kastettiğini de anlatsan aydınlansa arkadaşlar.

Ha birde anlatırken meydan geniş zannetme ben de Avrupa'da yaşıyorum şu şikayetçi olduğun konuları bir anlat da Türkiye ile bir karşılaştıralım.
Bakalım nerde kriz varmış, Türkiye'nin artısı neymiş?

Motosikleti
cf dual 230/honda crf 300
- avusturya'da öğrenci olduğum sıralarda isviçre'nin fransız kantonundan bir arkadaşımız vardı. ülkesinden 600 euro gibi bir para alıyordu, almanca kursuna avusturya'da gidiyor diye.
- çoğu arkadaşım saati 6-7 eurodan broşür dağıtma işinde çalışıyordu. günde minimum iki saat çalışma şartı koşuluyordu. sonrası opsiyoneldi. yani günde 2 saat bu işi yapan biri ayda 360 euro kazanabiliyordu. ev kirası 220 euroydu; su bedava, elektrik-gaz aylık 30 euro geliyordu.
- almanya'da amcamın restorantında çalışan öğrenci haftada 96 saat çalışarak 760 euro gibi bir haftalık alıyordu.

daha yazayım mı?

almanya'nın gdpsi türkiye'den yüksek ama avusturya'nın ve isviçre'ninki düşük. diyeceksiniz ki nüfusları da az. nüfus, iyi istihdam edildiği takdirde ülkenin lehinedir. eğer her kişiyi üretime sokacak olsanız ülkenin gdpsi de artar, refahı da. neden artmıyor? çünkü yatırımımızı sanayiye yapmıyoruz. isviçre'nin bile kaç tane markası vardır? türkiye'nin kaç tane var? amerika'nın neden gdp(buna da gdp demek alışkanlık olmuş, gayri safi milli hasıla işte) bizimkinin 20 katı? sanayisi güçlü çünkü. mendres vakti zamanında aldığı marshall yardımlarını tarıma yatırmasaydı sanayiye odaklansaydı, böyle mi olurdu? eskişehirdeki uçak, araba üretme şansı varken, yabancı üreticiye pamuk, şeker üretmeseydi?

bu farklı konu. yukarıda saydığım hangisi türkiye'de var? öğrenciler part-time iş bulunca, okula odaklanamıyor; okula odaklansa para kazanma şansı olmuyor.

eğitim sistemi felaket
ekonomi felaket. apple, google, facebook ve iki üç şirket daha ekleyin türkiye'nin gsmh'sından büyüktür.

merkez bankası'nın sitesine girip bakabilirsiniz, nerelerden ne kazanıyoruz?

vergilere gelelim. vergiye karşı değiliz elbette, de bir çıkın bakın yolların durumu ne? neden lastik değiştirmek zorunda kalıyoruz, o kadar vergi vermemize rağmen. kardeşimle birlikte nine t aldık 13 bin lirası vergi. ben bu vergiyi neden veriyorum arkadaş? saçma sapan yollarda gitmek için mi? hangi gelişmiş ülkede çıkıntılı kanalizasyon kapağı var? bir tane gösterin motoru üstünüze yapayım.

yani sorun devlettir. devlet=hizmet için vardır. bu kadar.

insanımız alışmış osmanlı'dan biat etmeye. padişah her şeye sahip ya, aynı o hesap.

almanya'da arbeitlos diye bir şey var, neyin kafasını yaşıyorsunuz? türkiye'de insanlar işsizlikten kahvehanelerde ömür geçiriyor, almanya'da beylerimiz kahvenede ömür geçirirken havadan 600-700 euro işsizlik maaşı alıyor.

bırakın bunları.

neyse. yurtdışında yaşayıp, orayı kötüleyenleri çok gördüm ben. madem durum fena, türkiye de şahane. dönsenize?

anca konuşun güzel kardeşlerim oradan.

benim motosikleti türkiyeden aldim , ötv sini ödedim.
almanyada emin olun türkiyeden fazla vergi var , ve o vergi ve giderler elinize gecmeden kesiliyor,
20 senedir dogu almanyayi kalkindirmak icin vergi kesiliyor,
saglik sigortasi harici ,ek bakim sigortasi aliniyor. bir bekarin kesintisi brütün %40 dir... 60-80metrekare ev kirasi 700 eurodan basliyor ve asgari ücret 8,5 euro gerisini siz hesaplayin..
yanlis anlasilmasin , ne zorluklarla türkiyede para kazanildigini biliyorum , ama zannetmeyin baska yerlerde hersey cok basit.
ALLAH daha cok versin ,hepinize daha güzellerini nasip etsin, güle güle kullanin.
ama sükretmeyide ihmal etmeyin (dünya nufusunun yarisindan cogu ertesi gün ne yiyecegini bilmiyor)

Tanıdıklarımın hepsi aynı Türkiye çok iyi vatan gibisi yok hükümetin değerini bilin istikrar falan diyor gel burda evin de var deyince cevap yok.
Mazolar galiba

Dostum üç tane motorun var burda Mondial'e binen adamlara şükredin diyorsun. Şükür başka bir şey hak arayışı başka bir şey.

Anlıyorum seni de; insanlar Avrupa ya da Almanya çok kolay gibi davranıyor senin eleştirin ona. Türkiye'de durum farklı gelip yaşamadan bilemezsin son 13 senede alım gücü çok çok düştü. Dünya çapında orta seviye alt seviyeye itelendi ve alt seviyenin alım gücü düşürüldü ama Türkiye'deki bunun ekstralı versiyonu. Bize inanmıyorsan bilime, matematiğe inan; istatistikler ortada.

Yanlış anlamayın ama aklıma takıldı madem Avrupa'da da ekonomi o kadar kötü,neden memleketinizi bırakıp Almanya'ya gittiniz?

Adam lafı koymuş daha tartışmaya gerek yok, madem burası çok güzel gel bırak ozaman avrupa birliği ve almanyanın pis topraklarında yaşamayı çok sevdiğin ülkene dön bir faydan dokunsun buralara.

durumum kötü demedim , avrupali icinde ayni zor durum var diye yazdim . on tane avrupaliyi cebinden cikaracak kisiler cok türkiyede , buradaki durumu bilmeden yorum yapiliyor.
sanki avrupada herkez zenginmis gibi hava estiriliyor.
herkim memleketini birakiyorsa , büyük risk ve zahmetle gecimini saglamak icin yapiyor , nasil calisip nasil zorluklarla günlerinin gectigini kendisi bilir

18 milyon istanbul ! buraya gelen memleketini birakan niye gelmis aynisini ona sorabilirsin.
köyden sehire göc bir gercek , yani ekonomik göc gercek .. cevabini kendin ver aslini sor

Dostum üç tane motorun var burda Mondial'e binen adamlara şükredin diyorsun. Şükür başka bir şey hak arayışı başka bir şey.

Anlıyorum seni de; insanlar Avrupa ya da Almanya çok kolay gibi davranıyor senin eleştirin ona. Türkiye'de durum farklı gelip yaşamadan bilemezsin son 13 senede alım gücü çok çok düştü. Dünya çapında orta seviye alt seviyeye itelendi ve alt seviyenin alım gücü düşürüldü ama Türkiye'deki bunun ekstralı versiyonu. Bize inanmıyorsan bilime, matematiğe inan; istatistikler ortada.[/QUOTE

haklisin...
gözümle görüyorum milletin durumunu , matematige gerek yok istatigede gerek yok.
hakikaten fakirimiz cok fakir.
ama zenginimizde az degil.
ben denizliden misal vereyim 1990li yillarda yanliz 2. ticari yolunda beyaz esya saticilarindan MZ yada jawa 351 alina biliniyordu, su an yanliz benim bildigim en az 5 tane motosiklet kulubü var ve hepsinin altinda panigale harley vs motosikletler var ve denizlide hondanin yamahanin vs bayileri var istedigin motosikleti alabiliyorsun ve alanda cok. alamadim diye yakinanda cok
ALLAH herkeze versin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar