Yamaha 2 çeşit mi BW's üretiyor

szr

Şöyle bi forumu dolaştım be şöyle bi kanıya vardım:Kimi arkadaşlar bws lerinin son hızlarını söylerken ve çevremde bws kullananlara sorduğumda, kimi si düz yolda 95 civarı maksimum hız derken;forumlarda ve yine çevremde kimi bws kullanıcılarıda motorlarının düz yolda 110 bastığını söylüyolar.Ayrıyeten 110 basan arkadaşlar motorlarının çok yaktığını söylerken , 90-95 civarı basanlar az yani öyle çokta yakmadığını söylüyorlar.Kendimden örnek verirsem benim bws de 95 i geçmiyor ama yakış olarakta 3 litre civarı yakıyor yani az yakıyor.Birde benim ruhsatta motorun beygir gücü 5.8 HP 100 cc olarak görünüyor.Gerçi alırken alan arkadaşa sormuştum 5.8 HP olmasını ama yok dedi bunlar 7 HP, yanlış yazdırılmış heralde dedi.Demek istediğim 110 yapan arkadaşların ki 7.9 HP , benim gibi 90 ı geçemeyen arkadaşlarınkide 5.8 HP olabilme ihtimali var mı:cherry:(Motoru ilk sahibinden aldım ve motorunun maksimum 95 km/h bastığını söylemişti)Yani hadi diycem 18 000 km lik motor motor istiyo falan ondan basmıyo diycem ama alındığından beri böyleymiş.Gerçi 95 de yeter :cherry:

szr

Yorum yapacak kimse yok mu.Bws kullanıcıları duyunn sesimiii.Az gezinn birazzzzzzzzzzzzzzz:queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bws devirli motordur....2 zamanlı güzel sağlam motordur.... Dediklerinin olması imkansız.... bws tek motor çeşidi ile üretilmiştir....110 yapması çok normal.... Senin motorun karbüratör ayarları bozulmuş veya ayarlanmamış olabilir....

İyi bir ustanın elden geçirmesi ile seninkide 110 u yapacaktır....

szr

Aslında ustaya söyledim ;fazla motordan anlamam ama dedim ki:bws ler e gaz ayarı karbüratör ayarı gibi şeyler yapılarak motorun gücü arttırılabiliyormuş dedim. O da dediki bu motor 1 - 2 sefer şişirilmiş kompresör gücü zayıf gücünün yarısını boşa atıyo zaten dedi.Olaya tam vakıf olmadığım için bişey diyemedim.Bir de 20 gün önce egzost ve karbüratör ü temizlediler.İlk kalkışlarımda motor ısındıktan sonra titreme oluyordu bu yüzden temizlettim ama titreme devam ediyor;sanki ilk kalkışda bişey gazı tutyor ve sonra veriyor gibi.Ayrıca bende o Bws seriliğide kalmadı Activa ile trafik lambasında beraber kalksak kapışırız, o derece düştü kalkıştaki seriliğim;60 km/h a 9 sn de çıkıyorum:salut:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kalkışta aktivaya fark atman lazım.... Uzunda zaten dumanına yetişemez....

Motorun durumuyla alakalı bişey.... Başka ustaya baktır istersen birde...

szr

Evet birde başka usta deniycem, kafamı bozan varyatör kayışını değiştirdikten sonra bunlar oluyor yani bundan önceki activam da da kayışı değiştirdikten sonra titremeler başlamıştı yakamı bırakmıyor bi türlü.Bws kullanan arkadaşlar size sesleniyorum İstanbul da işinin ehli, ilgilenebilecek bi Bws tamircisi biliyorsanız lütfen banada söyleyin:pale:

dostum eğer kayışı deiştirirken tıkırtı bilysı dedikleri o 5 parça bilyaları deiştirdiyseler ve sen orjinaleri almadıysan bil ki hep titrer artık ve kayışında randıman vermes.orjinal kayış ve tıkırtı bilyası yani kavramayı yapan bilyaları mutlaka orjinal al yoksam hem çok masraf eder hem performans namına bişeyın kalmas:cat:senin gittiğin usta biraz traş biri galiba çünkü iki zamanlı motorlarda dört zamanlı gibi sıkıştırma olmaz ama çok daha seri olurlar ve bu demekki aktiva seni ne kalkışta nede uzunda yetişemez normalde.

birader senın altde bi sorun war yada sen bilmiyosun diyim kaldırmayı yada bakım zamanın gelmiş yaptırmada gecikdirmişsin ben ki bws100 tıkır tıkır 110da tak wuruyor düzyolda kalkışımda 3saniyede 60gryr nediyimki ben çk memnum bakımlarını doğru zmanda yaptırırsan sorunlarla kalkışmazsın hadi hayırlı sürüşler:bounce:

szr

dostum eğer kayışı deiştirirken tıkırtı bilysı dedikleri o 5 parça bilyaları deiştirdiyseler ve sen orjinaleri almadıysan bil ki hep titrer artık ve kayışında randıman vermes.orjinal kayış ve tıkırtı bilyası yani kavramayı yapan bilyaları mutlaka orjinal al yoksam hem çok masraf eder hem performans namına bişeyın kalmas:cat:senin gittiğin usta biraz traş biri galiba çünkü iki zamanlı motorlarda dört zamanlı gibi sıkıştırma olmaz ama çok daha seri olurlar ve bu demekki aktiva seni ne kalkışta nede uzunda yetişemez normalde.

Öncelikle sağolun Dostum bilye dediklerin 5 adet ufak debriyaj ağırlıkları mı,eğer onlarsa orjinal yamaha taktırdım zaten yamaha servisinde taktılar ve 5 i için 15 euro fiyat dediler ama bilemiyorum tabi, gördüğüm kadarı ile sende de yamaha var hangi ustaya nereye gidiyorsun söyleye bilir misin:)

Aslında ustaya söyledim ;fazla motordan anlamam ama dedim ki:bws ler e gaz ayarı karbüratör ayarı gibi şeyler yapılarak motorun gücü arttırılabiliyormuş dedim. O da dediki bu motor 1 - 2 sefer şişirilmiş kompresör gücü zayıf gücünün yarısını boşa atıyo zaten dedi.Olaya tam vakıf olmadığım için bişey diyemedim.Bir de 20 gün önce egzost ve karbüratör ü temizlediler.İlk kalkışlarımda motor ısındıktan sonra titreme oluyordu bu yüzden temizlettim ama titreme devam ediyor;sanki ilk kalkışda bişey gazı tutyor ve sonra veriyor gibi.Ayrıca bende o Bws seriliğide kalmadı Activa ile trafik lambasında beraber kalksak kapışırız, o derece düştü kalkıştaki seriliğim;60 km/h a 9 sn de çıkıyorum:salut:

mutlaka bi servise git activanın seni görememesi gerekir.

Motorun açılışına bağlı bence bu aldığın gün yüklenirsen 60 yaparsın ama servisin deiklerine uyarsan(açıklamak uzun sürer şimdi ama alığında servis söylüyor) motorun rahatlıkla 110 görür bende bws yok ama 150 var as tipi birde arkadaşta var o aldığında abandı ben servisin dediklerine uydum şimdi benimki 110 yapıo onunki 90 anlatabildim mi?

szr

Motorun açılışına bağlı bence bu aldığın gün yüklenirsen 60 yaparsın ama servisin deiklerine uyarsan(açıklamak uzun sürer şimdi ama alığında servis söylüyor) motorun rahatlıkla 110 görür bende bws yok ama 150 var as tipi birde arkadaşta var o aldığında abandı ben servisin dediklerine uydum şimdi benimki 110 yapıo onunki 90 anlatabildim mi?

Dediğini tam olarak anlayamadım.Şunu mu demek istiyorsun motor rodajda iken gereğince kullanılmamış mı; yoksa kayış değiştirdikten sonra ki süreçten mi bahsediyorsun.:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bws güzel motor 2 zamanlı tipki rx gibi:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar