Yalan atmaya değermi ??? :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 Hafta önce; sigorta şirketimden (GENEL SİGORTA) bir müşteri temsilcisi, cep telefonumdan beni arayarak yıllık üye olduğum sağlık ve kapkaç sigortasının dolduğunu ve yeniden onaylanacağını belirtti.Bende baştan devam ettirmek istemesemde, motosikletin üzerinde her an kaza yapma olasılığımı düşünerek tamam dedim.

Ayırca şunuda vurguladım;

Aslında istemiyorum ama motosiklet kullanıcısıyım.Malum ne zaman kaza yapacağımız belli olmaz, Türkiyenin yol ve trafik durmu belli.

Bu konuşmamın ardından karşı taraftaki müşteri temsilcisinden tam onay aldım, aynen şöyle;

Çok haklısınız Özer bey v.s.

Peki dedim, diyelimki kaza yaptım motosiklet ile bu durumda ne gibi bir hizmetiniz var :silent:

Siz hemen ambulans çağırın ve en yakın hastanede tedavi olun, faturanızı bize gönderin 5000 ytl'ye kadar olan masrafınızı karşılayalım

Böyle bir sigortayı geri çevirmek istemedim.Sonuçta Türkiye yollarında kelle kollukta geziyoruz motosiklet üzerinde.Neyse epeyce bir motosiklet muhabbeti yaptıktan sonra işlemleri tamamladık ve ben belgelerimi beklemeye başladım.

Belgeler gelmeden bir arkadaşım yanıma ziyarete geldi.Tesadüfen sigortadan konu açılmıştı, bana hiç bir sigorta motosiklet kazasında tazminat ödemiyor biliyormusun dedi.Bende ona, daha 1 hafta önce sigortamı yeniledim vede motosiklet ile ilgili hiç bir sorun çıkarmadılar.Aksi taktirde yaptırmazdım dedim.

Neyse, geçen gün belgelerim geldi.Bugün iş yerinde açtım ve bilgi sahibi olmak için forumu okumaya başladım ve forumda şöyle bir yazı benim sigortalarımı attırdı :jocolor:

MOTOSİKLET VE TAKMA MOTORLU BİSİKLET KULLANMAK VE BUNLARA BİNMEK SİGORTA KAPSAMI DIŞINDADIR...

::angry2::::angry2::::angry2::

Neyse hemen sigortayı aradım, tabii hafta sonu dolayısıyla kimseye ulaşamadım.Elbet pazartesi olur, bende konuşacağımı iyi biliyorum.Bu iş mahkemeye kadar gitse geri dönmek yok.

Arkadaşlar işte görüyorsunuz.Sigortamı uzattırmam için bana atılan yalanı.Şimdi size sorarım bu firmanın çalışma şerefi,onuru nerede :silent: :jocolor:

Sizde dikkatli olun... :cat:

Son düzenleme:
Ya şerefsizlikten başka bişey degil.. Bundan bana niye daha önce bahsetmedin Özer abi.. Yazıklar Olsun ya... hem niye karşılamıyorlarmış? motosiklet kullananın masrafı çok oluyor diye mi?

Diyorumya Serhat kelle koltukta geziyoruz.Adamlar nasıl olsa gidici bu gözüyle bakıyorlar demekki, motosiklet kullanıcılarına...

Şu caaanım ülkemde hiç dürüst esnaf yok mu bee? Nereye elini atsan kesin çürükler çıkıyor:pr:

hırsızlığın kanunlarla yapılan çeşitine PAZARLAMACILIK denir:pale:
Umarım bir sonuç alırsın, takip edeceğim abim:cat: şeref kelimesi bu sistemde sadece nostaljik bir anımsatma:pale: vallah bana yapılmış gibi dellendim gece gece yaavv

Özer024;777839' Alıntı:
2 Hafta önce; sigorta şirketimden (GENEL SİGORTA) bir müşteri temsilcisi, cep telefonumdan beni arayarak yıllık üye olduğum sağlık ve kapkaç sigortasının dolduğunu ve yeniden onaylanacağını belirtti.Bende baştan devam ettirmek istemesemde, motosikletin üzerinde her an kaza yapma olasılığımı düşünerek tamam dedim.

Aslında istemiyorum ama motosiklet kullanıcısıyım.Malum ne zaman kaza yapacağımız belli olmaz, Türkiyenin yol ve trafik durmu belli.

Bu konuşmamın ardından karşı taraftaki müşteri temsilcisinden tam onay aldım, aynen şöyle;

Peki dedim, diyelimki kaza yaptım motosiklet ile bu durumda ne gibi bir hizmetiniz var :silent:

Siz hemen ambulans çağırın ve en yakın hastanede tedavi olun, faturanızı bize gönderin 5000 ytl'ye kadar olan masrafınızı karşılayalım

Böyle bir sigortayı geri çevirmek istemedim.Sonuçta Türkiye yollarında kelle kollukta geziyoruz motosiklet üzerinde.Neyse epeyce bir motosiklet muhabbeti yaptıktan sonra işlemleri tamamladık ve ben belgelerimi beklemeye başladım.

Belgeler gelmeden bir arkadaşım yanıma ziyarete geldi.Tesadüfen sigortadan konu açılmıştı, bana hiç bir sigorta motosiklet kazasında tazminat ödemiyor biliyormusun dedi.Bende ona, daha 1 hafta önce sigortamı yeniledim vede motosiklet ile ilgili hiç bir sorun çıkarmadılar.Aksi taktirde yaptırmazdım dedim.

Neyse, geçen gün belgelerim geldi.Bugün iş yerinde açtım ve bilgi sahibi olmak için forumu okumaya başladım ve forumda şöyle bir yazı benim sigortalarımı attırdı :jocolor:

MOTOSİKLET VE TAKMA MOTORLU BİSİKLET KULLANMAK VE BUNLARA BİNMEK SİGORTA KAPSAMI DIŞINDADIR...

Neyse hemen sigortayı aradım, tabii hafta sonu dolayısıyla kimseye ulaşamadım.Elbet pazartesi olur, bende konuşacağımı iyi biliyorum.Bu iş mahkemeye kadar gitse geri dönmek yok.

Arkadaşlar işte görüyorsunuz.Sigortamı uzattırmam için bana atılan yalanı.Şimdi size sorarım bu firmanın çalışma şerefi,onuru nerede :silent: :jocolor:

Motosiklet kazasında yaralanma sonucu tedavi ücretlerini ödeyen tek sigorta şirketi AIG yani American Life. %100 emin değilim fakat %99,9 eminim tekrar sorarım sabah... Ben American Life'dan yaptırcaktım aylık primi 200 ytl gibi birşey artı birikim yapıyorlar. Aviva'yıda bir araştır. Bu iki firma değişik poliçeler sunuyorlar ama Aviva'da motosiklet kazasına ödeme yapmıyor. Amerikan life'da dalma, paraşütle atlama o tür şeylere yapmıyor ama motosiklete yapıyor dediğim gibi sabah tekradan sorarım... Parça parça yazdım ama bu arada kaybedilmiş birşey yok hemen poliçeni iptal ettirsin olur biter. Mahkemden pek sonuç alabileceğini zannetmiyorum. Neden sonuç alamam dersen minareyi çalan çoktan kılıfını hazırlamış oluyor:

Mesela; adamlar check up yapmadan sigorta yapıyorlar sonra kalp krizi geçiriyorsun nasıl olsa sigortam var diye özel hastaneye yatıyorsun, sonra iş ödemeye gelince siz bu poliçeyi yapmadan önce bu riski taşıyormuşsunuz deniyor ve ödeme yapılmıyor. Sigorta şirketi seçerken çok dikkatli olmak lazım ben bayağı araştırdım bu Amerikan Life bayağı iyi gibi...

Son düzenleme:
:cyclopsandostum her gecen gün böyle şirketler ve insanlar artıyor ama bence sonuna kadar hakını aramanda fayda var....bir ata sözü derki ::bir babama güveniyordum onuda anamın üstünde yakaladım:mrgreen: kimseye güvenmicen dostum kendinden başka..yine de erken ayık mışsın allah göstermesin ya başına bişey gelseydi ona mı yanardın sigorta ya mı:silent:

Bu konuda gerçek bilgilere ihtiyacımız var...

Aksi halde çok fazla sigorta şirketi maymun olur haberleri olsun...

Ayaklarını denk alsınlar...
:farao:

Bu aralar site protesto mesajı göndermeye gönüllü:cat:
Link bulalım, verelim mesajı:cat:
şaka ediyorum ama çok sinir bozucu:pale:
paylaşıma teşekkürler

Valla söylenicek laf yok buna.. Telefon kayıtlarından bişey çıkar .. Ama şimdi eğer mahkemeye gideceksen bir de avukat parasıyla ugraşacaksın.. Her halikarda zarardasın be abi..

Bu aralar site protesto mesajı göndermeye gönüllü:cat:
Link bulalım, verelim mesajı:cat:
şaka ediyorum ama çok sinir bozucu:pale:
paylaşıma teşekkürler

muzaffer abi neden olmasın??
link bulup protesto edebiliriz... niye olmasın ki.. hadi yapıyoz mu? Özer abim için .. Ben varım... Var mı başka katılan??

Son düzenleme:
yuh yani bu kadarda olmaz...yaptığın telefon görüşmeleri falan kesin kayıtlanıyodur kardeşim...yargı aşamasında bunlardan epeyce faydalanırsın...umarım lehine bi sonuç çıkar...sen yinede sıkma canını...:wiinkk:

dostum Sigorta poliçelerinde bu detay vardır...hep olmuştur...bilmemeniz beni şaşırttı...

mesela sigorta polieçelrinde özellikle hayat ve kaza poliçelerinde...

Bu hükümler Irak ve Afganistanda geçerli değildir

diye en ona bu ibare konur...bu ibarenin üstünde ise motorlu kazanın kapsam dışı olduğu yazar...

yalan söylenmesi tabiki hoş değil o ayrı mesele...

örneğide burada...bu standart bir poliçedir...motorlu kaza seçenği asla silinmez veya ek prim talep edilir...

<![CDATA[ Ferdi Kaza Sigortasý Teminatlarý
]]>
</title>
<link>http://ferdi-kaza.sigortasi.org/news/xml.php?id=20061024000000</link>
<pubDate>Tue, 24 Oct 2006 00:00:00 +0300</pubDate>
- <description>
- <![CDATA[
Ferdi Kaza Sigortasý Teminatlarý :

Ferdi kaza sigorta poliçesi alýrken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, ihtiyacýnýza uygun doðru teminatlarýn seçilmesidir. Ferdi kaza sigorta poliçeleri kaza sonucu vefat ve kaza sonucu sakatlýk ana teminatlarýndan oluþmaktadýr. Ancak diðer risklerinizi de isteðe baðlý olarak alabileceðiniz ek teminatlarla güven altýna alarak poliçenize dahil edebilirsiniz.

1. Ferdi Kaza Sigortasýnda Bulunan Ana Teminatlar
Bütün sigorta þirketlerinin sunduklarý ferdi kaza teminatlarý deðiþmekle birlikte hepsinde ortak olan minimum teminatlar;
Kaza sonucu vefat teminatý: Bu teminat, sigortalýnýn kaza sonucu ölüm risklerini kapsar. Bu teminatýn alýnmasý durumunda lehdara (sigorta tazminatýndan yararlanacak kiþiye) hem vefat hem de kaza sonucu vefat teminatlarý birlikte ödenir.
Kaza sonucu sakatlýk teminatý: Bu teminat, sigortalýnýn sadece kaza sonucu oluþabilecek sakatlýk risklerini kapsar.
2. Ferdi Kaza Sigortasýnda Bulunan Ek Teminatlar
Ferdi kaza sigortanýzýn teminatlarýný geniþleterek daha fazla riski güven altýna almak için poliçenize ek teminatlar ekletebilirsiniz. Bir çok sigorta þirketinin ferdi kaza sigorta poliçelerinde bu teminatlarýn çoðu verilmektedir.
Tedavi masraflarý teminatý: Bu teminat, sigortalýnýn kaza sonucu oluþabilecek tedavi masraflarýný kapsar.
Gündelik tazminat teminatý: Bu teminat, sigortalýnýn kaza sonucu çalýþamamasý sonucunda oluþacak günlük maddi kayýplarýný seçilen limit dahilinde karþýlar.

Ferdi Kaza Poliçesi Kapsamý Dýþýnda Kalan Durumlar
Ferdi kaza sigorta poliçelerinde de diðer tüm poliçelerde olduðu gibi kapsam altýnda olan ve olmayan haller özel ve genel þartlar ile belirtilmiþtir. Ferdi kaza poliçesi genel þartlarý her sigorta þirketi için aynýdýr. Özel þartlar ise þirketler arasýnda farklýlýk gösterir. Genel þartlara göre ferdi kaza poliçesi kapsamý dýþýnda kalan haller aþaðýda belirtilmiþtir.
· Savaþ veya savaþ niteliðindeki harekat, ayaklanma, isyan ve bunlardan doðan iç kargaþalýklar.
· Grevlere, lokavt edilmiþ iþçi hareketlerine kavgalara iþtirak.
· Suç ve cinayet iþlemek veya bunlara teþebbüs etmek.
· Tehlikede bulunan mallarý kurtarmak hariç, sigortalýnýn kendisini bile bile aðýr tehlikeye maruz býrakacak hareketlerde bulunmasý.
· Deprem, seylap, yanardað infilaký ve heyelan.
· Nükleer rizikolar.
· Aksine bir sözleþme yoksa, aþaðýdaki haller de sigortadan hariçtir.
· Motorsiklet ve takma motorlu bisiklet kullanmak ve bunlara binmek.
· Açýk deniz balýkçýlýðý ile vahþi hayvan avcýlýðý ve yüksek daðlarda avcýlýk.
· Daðcýlýk, kar veya buz üzerinde yapýlan her türlü sporlar (kayak, patinaj, hokey vb); cirit oyunu, manitalý binicilik, polo, eskrim, halter, güreþ, boks, basketbol, futbol ve yelken sporlarý ile aðýr ve tehlikeli jimnastik hareketleri ve profesyonel spor hareketleri.
· Her türlü spor müsabakalarý ile sürat yarýþlarý.
· Havada yolcu sýfatý dýþýnda baþka bir sýfatla uçuþ.

]]>
</description>
</item>
- <item>
- <title>
- <![CDATA[ Sigortalýnýn Yükümlülükleri
]]>
</title>
<link>http://ferdi-kaza.sigortasi.org/news/xml.php?id=20061023000000</link>
<pubDate>Mon, 23 Oct 2006 00:00:00 +0300</pubDate>

adam tel de MOTOSKLET sürücüsüyüm diye bastıra kanırta demiş. Şeref kelimesisadece biz motorcuların mı bildiği bir kavram

Valla söylenicek laf yok buna.. Telefon kayıtlarından bişey çıkar .. Ama şimdi eğer mahkemeye gideceksen bir de avukat parasıyla ugraşacaksın.. Her halikarda zarardasın be abi..

Serhat'çım, savcılığa suç duyurusunda bulunurum.Gerekeni onlar yapar.

Hem bunun tazminat boyutuda var, zaten makineyi büyütmek için parada lazım :p :cherry:

yuh yani bu kadarda olmaz...yaptığın telefon görüşmeleri falan kesin kayıtlanıyodur kardeşim...yargı aşamasında bunlardan epeyce faydalanırsın...umarım lehine bi sonuç çıkar...sen yinede sıkma canını...:wiinkk:

Sağol Bülent, ilgine teşekkür ederim :rendeer:

dostum Sigorta poliçelerinde bu detay vardır...hep olmuştur...bilmemeniz beni şaşırttı...

mesela sigorta polieçelrinde özellikle hayat ve kaza poliçelerinde...

Bu hükümler Irak ve Afganistanda geçerli değildir

diye en ona bu ibare konur...bu ibarenin üstünde ise motorlu kazanın kapsam dışı olduğu yazar...

yalan söylenmesi tabiki hoş değil o ayrı mesele...

Abi haklısın ama bilmiyordum işte.Ayrıca bu sigortayı devam ettirmemin tek nedeni motosiklet kullanmam...

Son düzenleme:
Yaw sana ne diyim Özer abi.. İşi bulmuşsun.. Para al tabi yaw.. Ama tazminat alırsan GT250 R'ı bana hediye edeceksin bak unutma :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar