YALAMA ZİNCİR GERGİSİ YARDIM

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tır-kamyonlara bakan yerlere götür onlar açar

Arkadaşlar selam motorumun zincirini gercektim sıkan usta çok sıkmış açılmadı vida göçtü zincir geremiyorum o parça nasıl değişcek veya nasıl açılacak bilen biri yazabilirmi?

Motor üzerinde orayı hiç bilmiyorum. Fotodan gördüğüm kadar olay şu .
O yalama olan somun , sabitleme sonunu .. İrice Bir nokta ile o yalama olan somun saat yönünün tersine dönecek şekilde çekiçlenecek. Bir noktada o zaten gevşeyecek. Sonrasında gergi tarafı sökülüp o gerdirme civatası çıkartılıp deforme olan somun çıkartılıp yerine yenisi takılacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

8 Allen e boru takıp sıkanı gördüm ben !! Bu neki ?

Kontra somunu yalama olmuş , arka teker milini çıkar yalama olmayan diğer civatadan gevşetip komple çıkar , yalama somun boşa düşer yenisini tak..

Motor üzerinde orayı hiç bilmiyorum. Fotodan gördüğüm kadar olay şu .
O yalama olan somun , sabitleme sonunu .. İrice Bir nokta ile o yalama olan somun saat yönünün tersine dönecek şekilde çekiçlenecek. Bir noktada o zaten gevşeyecek. Sonrasında gergi tarafı sökülüp o gerdirme civatası çıkartılıp deforme olan somun çıkartılıp yerine yenisi takılacak.

8 Allen e boru takıp sıkanı gördüm ben !! Bu neki ?
Gerdirme civatası nasıl çıkacak saplama o

Kontra somunu yalama olmuş , arka teker milini çıkar yalama olmayan diğer civatadan gevşetip komple çıkar , yalama somun boşa düşer yenisini tak..
Diğer civata saplama

Gerdirme civatası nasıl çıkacak saplama o

Diğer civata saplama
Tamam işte teker göbek milini sökünce alan açılacak saplamayı sağlam tarafından anahtarla gevşet sök , yalama somunu yenisiyle değiş saplamayı tekrar yerine tak..

Tamam işte teker göbek milini sökünce alan açılacak saplamayı sağlam tarafından anahtarla gevşet sök , yalama somunu yenisiyle değiş saplamayı tekrar yerine tak..
Sağlam tarafta biraz sıkıntıda onuda biraz yamulttum ama hangi yöne değişiyor o vida

Hangi yöne açılıyor

Sağlam tarafta biraz sıkıntıda onuda biraz yamulttum ama hangi yöne değişiyor o vida

Hangi yöne açılıyor
Gerdirme yönüne yani geriye doğru çıkartabilirsin..bu arada kendine sağlam bir 13 mm açık ağız anahtar al , anahtarın kaçırdığı için yalama olmuş..

bu arada kendine sağlam bir 13 mm açık ağız anahtar al , anahtarın kaçırdığı için yalama olmuş..
Evet aynen öyle. Bende arkadaşıma dedim anahtar orda durmadı boş döndü sağlam gergiyi yamulttu. Geçen zincir germesini alman setle yapmıştım bu gergiyi arkadaşımın otoparkındaki temudan aldığı setle yapmıştım. Teşekkür ederim

Arka teker çıkacak, mili çıkacak sonra kapalı ağız anahtar ancak söker onu. Açık ağız az köşeli olduğu için sıyırır. Genelde teker mil somununu böyle ölümüne sıkarlar havalı aletle, kuş kadar civatanın dibine koymuşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar