2,7 litre gibi bir rakama nasıl fazla dersin. birde benle dalga geçiyorsun. aga bendeki motor 150cc ler arasında hatrı sayılır bir torka sahip ve lanet olası motor cup falan değil. benle teknik konuda tartış tartışacak isen.
lanet olsun dostum bu motor cup falan degil anladin mi ha? simdi o lanet ceneni kapat ve aynasizlar gelmeden su cesedi tasimama yardim et seni sersem :cherry:l:
Kardeşim sabah sabah ne bu tavırlar. Ne dedi adam sana? ince bi laf sokmuş sana hakettin de bence :cat:
:mrgreen: hakkını vereyim iyiydi
tdi dizel tsi ile kıyaslama yapman gerekir2,7 az sayılmaz. 1.2 tdı motor o rakamlara yol yapıyo artık
tdi dizel tsi ile kıyaslama yapman gerekir
1.2 tsi otomatik 2012 model jetta şehir içi km de 30-35 kuruş yakıyor
jettanın dizel modelinin bakımları biraz daha pahalı benzinliye göreaaa hakkaten o tamamen dikkatimden kaçmış. abimler araba meraklısıdır, onlardan öğrenmiştim tdi ne olduğunu ama tam hatırlamıyorum hangi araçta görüpte sormuştum. "turbo dizel i..." galiba açılımı.
büyük abimde "mitsubishi lancer" var 2005 model kırmızı. 780 km yolda 200 tl ye yakın benzin yaktı. bayramda amasyaya gitmiştik. yaklaşık 6 litre civarı yakmış. yakıt fiyatını 4,4 tl den hesapladım.
küçük abimde wolsvagen polo var.
jettanın dizel modelinin bakımları biraz daha pahalı benzinliye göre
Bende 1.4 tdi otomatik polo var. Sakın kullanımda 3.7 lt/100 km mazot yakıyor. 110 sabit hızda 5lt/100km yakıyor. Benim motor da benzini aynı yakıyor. Ne yapalım binmeyelim mi motora.
hemen sat o motoru oha o ne öyle8 silindir falan mı yoksa?
sadece rektefiye mi bir dizel ile benzinli arabanın yağ filtreleri arasında bile fiyat farkı vardizel motorlarda silindir-piston içi sıkıştırma olayının benzinliye göre daha fazla olduğunu biliyorum. ben mazotun yanma gücünün zayıf olduğunu iş yerinde öğrendim. ateş yakıyorduk ve orada bir tane abi ateşe elindeki pet şişenin kapağını delmiş ve içindeki sıvıyı ateşe sıkıyordu.
sıvıyı ben yağ zannettim, meğersem mazotmuş. dedim arabalar bunu nasıl yakıyor? ateşe döküyoruz zor yanıyor ne biçim bişey bu dedim.
benzin olsa şimdi şişeyle bir havaya uçmuştu sanırım
dizel araçların rektefiye işi benzinliye göre pahalıymış. neyse, motosikletime tip(tüp, lpg) taktırmayı araştırayım biraz.