Yüksek viteste kalkış ve tuhaf ses

Arkadaşlar cb250r motorumla aynı hatayı aynı haftada yaşamış oldum 40 50 ile giderken yaya yolunda yaya olduğu için durmak zorunda kaldım aniden vites düşüremedim 3 veya 4 deydim sanırım arkamdaki araba tam durmadı hızlıydı yavaşladı bende anlık kalkmak istedim ve unuttum motor kalkmadı lok lok gibi ses geldi debriyaj baskıdan sanki sonra vites düşürdüm 1 de kalktım sorun olmadı gibi ve bugün de arkamdan bi maganda peşimden geldiği için anlık yine panikle yine aynı senaryoyu yaşadım lok lok gibi ses geldi vites düşürdüm devam ettim şimdi bu sesler şanzıman dan mı baskıdan mı geliyor baskıya zarar vermiş miyimdir yine sorunsuz devam ettim vites geçişlerinde bir ses sorun yok gibiydi yok boyunca bilgisi olan deneyimi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim

Arkadaşlar cb250r motorumla aynı hatayı aynı haftada yaşamış oldum 40 50 ile giderken yaya yolunda yaya olduğu için durmak zorunda kaldım aniden vites düşüremedim 3 veya 4 deydim sanırım arkamdaki araba tam durmadı hızlıydı yavaşladı bende anlık kalkmak istedim ve unuttum motor kalkmadı lok lok gibi ses geldi debriyaj baskıdan sanki sonra vites düşürdüm 1 de kalktım sorun olmadı gibi ve bugün de arkamdan bi maganda peşimden geldiği için anlık yine panikle yine aynı senaryoyu yaşadım lok lok gibi ses geldi vites düşürdüm devam ettim şimdi bu sesler şanzıman dan mı baskıdan mı geliyor baskıya zarar vermiş miyimdir yine sorunsuz devam ettim vites geçişlerinde bir ses sorun yok gibiydi yok boyunca bilgisi olan deneyimi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim
Sesten çok panik probleminizi gidermenizi tavsiye ederim.
Ya motora tam alışamadınız yada sağlık probleminiz var bunu aşmaya çalışmanız hata yapmanızın önüne geçecektir.
Yüksek viteste durmanızda sorun yok acele etmeden vitesi düşürün merak etmeyin 1 sn geç kalktınız diye bir şey olmaz en fazla korna çalarlar onu da umursama.
Son olarak bu tarz durumlarda yaya gelebileceğini tahmin ederek öncesinde vites düşürmekte bu tarz durumlardan sizi kurtaracaktır.

Sesten çok panik probleminizi gidermenizi tavsiye ederim.
Ya motora tam alışamadınız yada sağlık probleminiz var bunu aşmaya çalışmanız hata yapmanızın önüne geçecektir.
Yüksek viteste durmanızda sorun yok acele etmeden vitesi düşürün merak etmeyin 1 sn geç kalktınız diye bir şey olmaz en fazla korna çalarlar onu da umursama.
Son olarak bu tarz durumlarda yaya gelebileceğini tahmin ederek öncesinde vites düşürmekte bu tarz durumlardan sizi kurtaracaktır.
Hocam öncelikle düşünceniz için teşekkür ederim. Sabah bir anlık duygu durumuyla yazınca sanırım biraz yanlış anlaşılmış.
Elektrikli scooter kullandım, ardından 80 cc ve sonrasında 125 cc şimdi de 250cc motosiklete geçtim. Toplamda 20-30 bin kilometre civarında da sürüş tecrübem var. Buna rağmen hâlâ kendimi çok iyi bir sürücü olarak görmüyorum.
Bahsettiğim panik durumu aslında korkudan kaynaklanmıyor. Ankara'da yaşıyorum, bilmiyorum siz nerede yaşıyorsunuz ama burada adım başı polis, yoğun trafik, yayalar ve dikkatsiz sürücüler var. Sadece günlük 20 kilometrelik yolumda bile 5-10 kez ya kaza tehlikesi atlatıyorum ya da aniden önüme çıkan yayalardan kaçmak zorunda kalıyorum. Kendimi ve çevremdekileri korumaya çalışırken bir yandan da sürekli ceza yeme ihtimalini düşünmek zorunda kalıyorum.
Bu yüzden özellikle yaya geçitlerinde ve yaya levhası olan yerlerde, bir yaya gördüğüm anda mecburen sert şekilde durmam gerektiği düşüncesine kapılıyorum. İlk bahsettiğim olayda da araç çok hızlı geliyordu, hiç durma niyeti göstermedi, sadece biraz yavaşladı. Ben de kendim sorun yaşamayayım diye onun yaratabileceği tehlikenin stresini yaşadım.
Diğer olay ise sabah trafiğinde oldu. Solumdaki araçla aynı hizada ilerlerken sürücü sinyal verip beni kaldırıma doğru sıkıştırmaya çalıştı. Ben de önüne geçip el hareketiyle aynasına bakması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Bunun üzerine sürücü hızlanıp selektör yaparak önüme geçti ve fren yaptı. Ben de "seni polise şikâyet edeceğim" anlamında bir işaret yaptım. Bunun ardından dörtlülerini yakıp şeridinden çıkarak beni takip etmeye başladı.
İleride ışıklarda sıkışıp kaldığımda aracını durdurdu. Ben de tartışma, kavga veya başka bir gerginlik yaşanmaması için hızlıca oradan uzaklaşmaya çalıştım. Bahsettiğim panik anı tam olarak buydu.
Şu sıralar sınava hazırlanıyorum ve yoğun stres altındayım. Bu nedenle stres seviyemi mümkün olduğunca dengede tutmaya çalışıyorum. Çünkü trafikte neredeyse her gün benzer olaylar yaşanıyor. Benim kastettiğim şey korku değil; sinir, öfke ve gerginliğin oluşturduğu anlık panik haliydi.
Yine de düşünceleriniz ve iyi niyetiniz için teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar