Yakit Gosterge Panelindeki Son Cubuk

Motosikleti
Honda CBF 250
Pas tutmuş depoyuda görmüş oldum ya.. artık ölsem gözü açık gitmem... hiç mi benzin almıyorsun arkadaş :D

Yedekten çıkarıp yurda gidecek kadar alıyorum. Zaten motorum çok yakıyor. 4 litreye 37 km gidiyor.

Cbf yağ yakıyo diyen kısmen yalan söyler. Cbf hem yağ hem de haddinden fazla benzin yakıyor.

(motorum arızalı. Ayarları bozuk. Ondan bu kadar yakıyor.)

Motosikleti
Honda CBF 250
eğer banaysa ufacık bir pas lekesinden bir şey olmaz :D

Yazıktır, biraz benzin al şu garibe :)

Yedekten çıkarıp yurda gidecek kadar alıyorum. Zaten motorum çok yakıyor. 4 litreye 37 km gidiyor.

Cbf yağ yakıyo diyen kısmen yalan söyler. Cbf hem yağ hem de haddinden fazla benzin yakıyor.

Aga ufak bir kerrat hesaplaması ile motorun 10.5 - 11 lt gibi bisey yakıyor 100km de.. Moralini bozmak gibi olmasın Bizim kamyonette o kadar yakıyor :D

bugüne kadar hiçbir kitapçıkta benzin yarıya düştü mü alın, yedeğe kaldı mı paslanır gibi şeyler görmedim.
yakıt pompasına zarar verecek ihtimal olsaydı bunu muhakkak yazarlardı diye düşünüyorum.
3-4 ay bi yere kapatıp kullanmayacak durumda değilseniz 3-5 günde ne depo paslanır ne de pompa tıkanır.

Yanıp sönmeye başladıysa ilk fırsatta fullerim,zaten benim motorda en az 3 litre oluyor yanım sönmeye başladığında,sadece bi kere tekledi son anda benzici bulmuştum hiç yolda kalmadım yanıp sönmedende benzin almadım

Okul çıkışı 20 lira(3 litre) benzinle 130. kilometreyi doldurur doldurmaz yolda kaldım, direk aklıma bu konu geldi :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ybrde yedek vanası var benzin bitiyor motor stop ediyor ondan sonra vanayı yedeğe alıyorum yedektede 50 km gideri var ama yedek depoya geçtiğim zaman fullüyorum depoyu.

kullandığın cbf 150 acaba profilindeki motosiklet mi :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
son 2 çizgi kala CBRım da bi 10km kullanıp alıyorum direk :):p

bence yakıt pompasını yakmak için benzini bitirip bir süre marş falan yapmak gerek, benzin çekebilen yakıt pompası neden yansın? saçma bir söylenti sadece bu.

düşük seviyede yakıtla kullanmanın zararı olmaz, ben her zaman depoda 2 litre kalana kadar kullanırdım, arabada da 60 litrelik lpg tankında 3 litre lpg kaldığı bile oluyor, deponun kapasitesinden tamamen faydalanmak taraftarıyım, daha 150 kilometre yol gidebilecekken neden benzin almakla uğraşayımki

LPG sistemlerinde yakıt pompası var mı? :silent:

Bakın arkadaşlar, çeyrek deponun altında yakıt pompası yanmaz, ancak, yakıt pompaları benzin ile soğuyor. Yakıt pompası benzin çekerse zaten o benzin ile halen soğumaya devam eder, ancak işte, sürekli benzin bitirip yolda kalan tipler var ya, hah işte onların yakıt pompaları sık arıza yapar.

Çeyrek depoya düşünce yakıt alırım diyen hiç kimse pompa yanmasından korkuyorum dememiş ki, biri depo dibinde biriken pislikten bahsetmiş, ben de "olası acil durumlar" diye belirtmişim. Ailemin evi ile benim ev arası 400 km. Gece gündüz fark etmez, ne olur ne olmaz diye, her daim o 400 km'yi yapabilecek miktarda benzin bulunduruyorum arabada.

Arkadaş soruyu sorarken demiş ki "yakıtı son damlasına kadar" , yakıtı son damlasına kadar kullanmayı kimse tavsiye etmez. İstediğiniz yerden araştırabilirsiniz.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
LPG sistemlerinde yakıt pompası var mı? :silent:

Bakın arkadaşlar, çeyrek deponun altında yakıt pompası yanmaz, ancak, yakıt pompaları benzin ile soğuyor. Yakıt pompası benzin çekerse zaten o benzin ile halen soğumaya devam eder, ancak işte, sürekli benzin bitirip yolda kalan tipler var ya, hah işte onların yakıt pompaları sık arıza yapar.

Çeyrek depoya düşünce yakıt alırım diyen hiç kimse pompa yanmasından korkuyorum dememiş ki, biri depo dibinde biriken pislikten bahsetmiş, ben de "olası acil durumlar" diye belirtmişim. Ailemin evi ile benim ev arası 400 km. Gece gündüz fark etmez, ne olur ne olmaz diye, her daim o 400 km'yi yapabilecek miktarda benzin bulunduruyorum arabada.

Arkadaş soruyu sorarken demiş ki "yakıtı son damlasına kadar" , yakıtı son damlasına kadar kullanmayı kimse tavsiye etmez. İstediğiniz yerden araştırabilirsiniz.

ben lpg örneğini deponun tamamını kullandığımı belirtmek için verdim.

kullandığın cbf 150 acaba profilindeki motosiklet mi :D

O borusanda çekindiğim bi foto. Nerdeee ah nerdee.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

Yazıktır, biraz benzin al şu garibe :)

Aga ufak bir kerrat hesaplaması ile motorun 10.5 - 11 lt gibi bisey yakıyor 100km de.. Moralini bozmak gibi olmasın Bizim kamyonette o kadar yakıyor :D

Üstad ne motorlarla aynı yakıyorum bilsen. Gsler fazerler aynı yolda benden az yakıyor. Motor sağolsun akıtıyor biyerden :)

pulsar 200ns kullanıyorum 2 çizgi ye düştüğü gibi dolduruyorum depoyu, yakıt pompası arızalanabilir diyorlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benzin gostergesi son cubuktayken benzin azaldi diye yazili ikaz verir, "back" tusuna basinca gider.
Bir sure sonra tekrar ikaz verir.
Derken son cubuk ta gider.
Ikaz vermeye devam eder.
Sonra son cubuk yanip sonmeye baslar.
Biraz daha giderim.
Sonra alirim :)

Hayir, daha hic yikatmadim motosikleti.
Yag, su, hidrolik surekli kontrol altinda ve vaktin once degisir, o baska...

Kenarda bekleyenler gırtlağa kadar dolu durur (olası korozyon ve oksitlenmeleri önlemek için) yakıt musluğu varsa kapatılır, akü kutup başları sökülür ve akü çıkarılır, lastik basınçları +10 PSI arttırılır.

Aktif kullanılan motosikletin yakıt deposu son iki çizgide tekrar ağzına kadar doldurulur, arada bir zinciri yağlanır, bakımları zamanında yapılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar