Yakıt fiyatları gene artmaya başladı

Geçen haftalar dizel 21 benzin 19 lara düşmüştü bugün baktım gene dizel tabelada 25 benzin 20 olmuş ..

Doları birkaç saatte düşürmeyi başaran, enflasyonu da süratle düşürmek kabiliyetine sahip olduğunu söyleyenler yönetiyor ülkeyi.
E niye düşürmüyorlar o zaman? Onu da yandaşlar açıklasın.

Not: Yukarıdaki açıklamalardan sonra dış güç, CeHaPe falan mantıken cevap olamaz :queen:

Ben bu filimi 56 senedir görüyorum.

Alıştık artık üç gün zam görmezsek kudurur üstümüzü başımızı yırtarız.:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben bu filimi 56 senedir görüyorum.

Alıştık artık üç gün zam görmezsek kudurur üstümüzü başımızı yırtarız.:queen:

İllaki elli liralık olacak.

Ddzed9zV4AAK5kh.jpg

Yetmez ama EVET EVET EVET. OH EVET OHH DAHA HIZLI EVET EVET EVET....

Motosikleti
CBR 125 R 2014
benzin 100 tl olsa seeke seeke yine almak zorunda olduğum için sesim çıkmıyor

benzin 100 tl olsa seeke seeke yine almak zorunda olduğum için sesim çıkmıyor

Sen ve senin gibi düşünenlerin çok olduğu için ben de susuyorum bu kafa ile nasıl olsa zevk almayı biliyorsunuz, ben de sesimi çıkartmayıp size ayak uyduruyorum çünkü sizin gibi düşünenler çok olduğu için bi başarı elde edemeyiz.

Motosikleti
CF MOTO 650MT
dünyada varil yakıtın fiyatı düşerken bile bizde artış vardı maalesef.

genel bir politika ve hükûmet değişikliği olmadan da bu fiyatlar diğer her ürün, emtia, ev, bark, araba, motor, peynir, zeytin, yumurta, domates hatta aldığımız nefeste olduğu gibi, düşmeyecektir ....

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Sen ve senin gibi düşünenlerin çok olduğu için ben de susuyorum bu kafa ile nasıl olsa zevk almayı biliyorsunuz, ben de sesimi çıkartmayıp size ayak uyduruyorum çünkü sizin gibi düşünenler çok olduğu için bi başarı elde edemeyiz.

Zevk aldığımı kim söyledi? Ne yapayım benzinlik önünde eylem mi yapayım ? motosiklete benzin mi almayayım ? Nasıl çıkmasını isterdin sesimin önerin nedir ?

Seçim zamanı sadece mühürün sesi çıkar bende zannımca o seste böyle kalıplaşmış bağnaz sloganlar atmaktan iyidir gibi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Ayrıca keşke benim gibi düşünenler biraz çoğunlukta olsalar memleket gayet makul yaşanabilir bir yer olurdu.

bu arada karikatürde hata var tr de benzin çıksın dışarı ham petrolu 10-20 dolara satar işlenmiş bir şekilde 90 dolara almaya devam ederiz
çünkü türk olmak bunu gerektirir

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Zevk aldığımı kim söyledi? Ne yapayım benzinlik önünde eylem mi yapayım ? motosiklete benzin mi almayayım ? Nasıl çıkmasını isterdin sesimin önerin nedir ?

Seçim zamanı sadece mühürün sesi çıkar bende zannımca o seste böyle kalıplaşmış bağnaz sloganlar atmaktan iyidir gibi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Ayrıca keşke benim gibi düşünenler biraz çoğunlukta olsalar memleket gayet makul yaşanabilir bir yer olurdu.

senin gibi düşünen çoğunluk olsa şuan başamızdakilermi olurdu hsdhsdhsdhsd

sus lan çıkar altındaki motoru göster milyarlık motora biniyon

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
geçenlerde 19 lira falandı, bu sabah 60 liralık koydurdum, normalde hiç bakmazdım ama bu sabah fişe bakayım dedim, 3 litreyi kaç gram geçmiş diye kontrol edecektim ama bir baktım 2,93 falan yazıyor... adama "bu ne? az koymuşsun benzini?" dedim. 3 litreyi geçmesi lazım dı ne oldu? dedim, zam geldi dedi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

sen benzin almasan ATP alır, tommygun alır... hiç o şekil bir eylem yapmayı aklından geçirme... benzin kol gibi olmuş adamlar günde 1000 km yol yapar oldular.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
sen benzin almasan ATP alır, tommygun alır... hiç o şekil bir eylem yapmayı aklından geçirme... benzin kol gibi olmuş adamlar günde 1000 km yol yapar oldular.

Ben de artık çıkmıyorum yola, bu hafta akü aldım, lastik de alacağım ve tüm fren balatalarını yenileyeceğim daha. Bir süre gezmem tozmam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:52 ----------

Artan benzin fiyatlarını protesto için 17.Haziran'da "Kontak kapat Türkiye" diye demokratik bir eyleme katılım için konu başlığı açmışım. Kimse sallamamış. O gün ve sonrası birkaç gün ben ne benzin aldım ne motor sürdüm. İçimizde bile "o gün yollar boş olur, ben yardırırım" diyenler olmuş.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/210700-kontak-kapat-turkiye-20-haziran.html

Dünyada da kriz var. Biz epistemolojik kopuşla çıkacağız krizden. Türkçesi "Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine". Hayatı siyasetle geçmiş ama binlerce ekonomistin bulamadığı yaklaşımı bulmuş biri var başımızda çünkü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:34 ----------

Faiz sebep, enflasyon sonuçtur'un kanıtını aşağıya koyuyorum. Muhalifler utansın.
Merkez Bankası politika faizi 2018 Eylül'de %24 iken 2020 Mayıs'ta %8.25'e kadar sürekli düşmüş. Sonra 2021 Mart'ta %19'a kadar sürekli çıkmış. 2022 Eylül'de %12'ye kadar yine sürekli düşmüş.

2018 Eylül
Faiz (MB) %24
Enflasyon (Yıllık TÜFE) %24

2020 Mayıs
Faiz %8.25
Enflasyon %11.39

2021 Mart
Faiz %19
Enflasyon %16.19

2022 Eylül
Faiz %12
Enflasyon %83.45

Not: Devlete borcunuz varsa orada nas falan yok, söke söke alıyor faizi, unutmayın.

CRF

Artan yakıt fiyatlarından sonra Tracer 700 'ü satıp . (hatunda rahat değildi ) PCX aldım ve şuan 100 km'de 2 litre (1.8 leri gördüm) yakıyorum.

Aşırı mutluyum ya çok kafaya takıyordum bu yakıt işini. Tavsiye ederim abi artık benzin fiyatlarını takip etmiyorum miss . Valla piskolojim duzeldi.

Heterodoks politikalarla, epistemolojik kopuşlarla, arkadan mehteri vererek vatan millet sakarya ile biz bu krizden dünyanın bir numarası olarak çıkacağız (!) diye düşünüyorum.

O değil de herkes haklı olarak benzini konuşuyor ama ben dün BİM'den 30'lu yumurtayı 62.5 liraya aldım. Yumurta gibi temel bir gıda bile artık lüks tüketim malzemesi olma yolunda ilerliyor. Bu kadar zamma ve fakirliğe karşın kimsenin gıkını bile çıkarmaması bence millet olarak ekonomiden daha büyük sorunlarımız olduğunu gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar