Yakın Zamanda Geçirdiğim 3 Kere Ölümlü Hunharca Motor Kazası (Resim,Video içerir)

Cok gecmis olsun insallah en kisa zamanda sagligina kavusursun.herkeze kazasiz belasiz surusler.

Oncelikle mesajiniz icin tesekkur ederim. Dediklerinize harfi harfine katiliyorum genele vurdugumuzda ama benim kendi durumumla alakali olarak sunu soyleyeyim,

Orasi 3 serit cigliye giden 3 serit sasaliya giden anayol. İleride kontrollu kavsak var. İtfaiyenin ciktigi yer kontrolsuz tali yoldan anayol baglantisi kontrolsuz kavsak diyebiliriz. Karsidada yol yok yani gectigi yer bi yol degil. Bunuda niye soyluyorum otobusun beni perdeledigi konusunu atladim diyelim gormus olsam bile o itfaiye ya karsi yola gecer ya benim yoluma cikar ve en fazla donus manevrasiyla iki serit kapatirdi yine kurtarirdim kontrayla. Ancak yol uzerindeki tek dukkana girip dukkanin icindeki otu sondurmeye gidecegini sanirim kimse dusunemezdi goz gore gore. Cunku itfaiye var yandan geliyo anayola cikicak cikicak baska yeri yok. Taki karsidaki dukkanin icine girmeye surdugunu gorecek kadar. Fren mevzusunada geleyim zaten benim gormemle carpmam arasinda yani aracin benim seridin basina ilk burnunu sokmasiyla yolu kapamasi benimde vurmam arasinda 2-3 saniye var. Zaten duramayacagin icin beyin kodlanmis gibi asiliyor frenlere,ancak ben boyle yapmadim videoda motorun tekeri kitledigini tam carpmaya yarim metre kala hatta agir cekimle izlemediginiz taktirde goremeyeceginiZ mesafede yan donduruyorum yani yapabilecegim on freni yapip tam carpacakken teker kitlemistir diye dusunuyorum yan donmesi icin motorun zaten cok hizli gelisti olay yola atliyo 2 saniye surmeden patliyorum. Tabi yinede taktir sizin dediginiz her konuda haklisiniz. Elinize kolunuza saglik

Geçmiş olsun.

Bu konularda benim kişisel kanım şu; ortaokul mezununa trafikte geçiş üstünlüğü olan taşır vermek bana en basitinden ahmakça geliyor. Sebeplerini sıralayayım;

Eğitimin ilk 8 yılında verilen temel trafik bilgisi diyor ki "Trafikte ambulans, itfaiye ve polis araçlarının geçiş üstünlüğü vardır." Ne anlaşılıyor? Her türlü bu üçü önce geçecek. Lise yıllarında trafik dersinde diyor ki "Trafikte ambulans, itfaiye ve polis araçlarının acil durumlarda sesli ve ışıklı ikaz sinyalleri faal iken geçiş üstünlüğü vardır." İşte bu ikinci aşamanın eğitimini almadan bu araçlardan birini kullanan kendini yolun sahibi sanıyor. Sadece görevli ambulans ve itfaiye aracının geçiş üstünlüğü vardır. Şuradan buraya gidenin değil. Yıllar önce gördüğüm bir kaza vardı, (malum milli sporumuzdur izlemek) kırmızıda geçen ambulansa araç çarpmıştı. Trafik ekibi gelip ambulans şöförünün hatalı olduğu raporu yazınca
Ambulans şoförü: Ama benim geçiş üstünlüğüm var?
Polis: Arkadaşım aracında sağlık ekibi bile yok, ne üstünlüğü? Tepe lamban yanmıyor, siren kapalı. Geçiş üstünlüğün yok.
Ambulans şoförü: Ama bu ambulans
Polis: hiçbir aracın kazaya sebebiyet verecek bir geçiş üstünlüğü yok, kaldı ki aracın görevli değil.

Velhasıl, sizin olayda durum ne bilmiyorum, ama sireni açık olunca insan ister istemez bölgeyi tarıyor sesin geldiği yönde, arkadaysa yol vermek, öndeyse dikkat etmek için.

Bence bu kazayı unut. Sağlıǧına kavuşmaya odaklan. Ben dahil ikiteker üzerinde seyahat edenler bu kazayı ders kitabı okur gibi tekrar tekrar izlesinler. Geçmiṣ olsun. Acil șifalar dilerim.

geçmiş olsun.dilerim şifa bulur daha iyi olursun.
ağır vasıta gördüm mü yolu değiştiresim geliyor artık.
tali yoldan dimdik şekilde karşıya geçen adama da ceza verilmiyorsa benim şimdiye kadar ödediğim cezalar niye?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar