Yağmurluk sorunu

Motomaxtan bu ürünü almıştım arkadaşlar hiç yıkamama rağmen heryerinden su almaya başladı, toplam 10-15 kez giymişimdir. Bir abimiz 400 TL ye yıllar önce revit aldım demişti o da su geçirdi demişti. Decathlondan aldım o iyi dayanmıştı sonra kollardan su almaya başladı. Tek çare balıkçı yağmurluğumu acaba.

Yağmurluğun uzun süre dayanması için oldukça bol olması gerekiyor , ek yerleri esnerse izolasyonu bozuluyor , giysiniz bol olursa bu seferde rüzgârlı havadaki bayrak gibi oluyorsunuz :)

bende 3 gundur yagmurluk bakiyorum bulamadim adam gibi bisey suan revit ustluk var her yerinden su aliyolar .
askeri.malzeme satan yada polis malzemesi satan yerlere bakiyom bulamadim daha akil verin isi bilen ustalar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bende 3 gundur yagmurluk bakiyorum bulamadim adam gibi bisey suan revit ustluk var her yerinden su aliyolar .
askeri.malzeme satan yada polis malzemesi satan yerlere bakiyom bulamadim daha akil verin isi bilen ustalar.

Son zamanlarda eve yemek söylediğimde, servisi yapan arkadaşların çoğunun üzerinde Weedor pvc yağmurluk görüyorum. Şekil şemal bir Revit değil ama işlev anlamında yağmurdan koruyor gibi.

Motosikleti
Henüz yok.
Ben dechatlon dan alt üst aldım hala sağlam bir şekilde kullanıyorum, genelde alt kısmını kullanıyorum ev iş yakın olduğu için bir veya iki senedir bir sıkıntı yaşamadım.

Mumlamayı denediniz mi?

Veya su itici diğer ürünleri?

Özellikle parafin ve balmumu doğru uygulanırsa iyi sonuç verebiliyor. Çok sık da tekrarlanması gerekmiyor (parafin hariç). İsterseniz biraz araştırın, ürünü hafifçe mumlayıp sıcak fönle kumaşın içine yedirmeniz yeterlidir. Veya hazır satılan su itici sprey veya profesyonel ürünleri deneyebilirsiniz. Komple yeni bir ürün almaktan daha uygundur emin olun.

Özellikle bot(parafin öneririm) ve mont(balmumu öneririm), eldiven(parafin öneririm), pantolon(balmumu öneririm) gibi ürünlerde (kısacası kumaş ve deride) güzel sonuç veriyor. Çok fazla malzeme kullanmamaya ve ısıyı doğru miktarda doğru süre uygulamaya dikkat edin.

Selamlar.

Kullandığım pantolon şu linkte mevcut.İsterse yağmur hiç dinmeden sağanak şeklinde saatlerce yağsın su geçirmiyor.

https://www.decathlon.com.tr/renfort-100-avci-pantolonu-id_8367352.html

Kullandığım yağmurluk ta şunun benzeri bir ürün. Kullandığımın aynısı kalmamış Decathlon' da.Bu yağmurluktan da çok memnunum. Ön cebine korkusuzca cep telefonumu bile koyabiliyorum. Tek damla su girmiyor.

https://www.decathlon.com.tr/sailing-100-yamurluk-id_8491500.html

Motosikleti
Yok
Isyerinde karsi masamdaki arkadasta da Forza 250 var, dun sabahki Istanbul yagmurunda Pangalti'dan Bostanci'ya geldi, Revit'in bir pantolonunu kullaniyor, popoma kadar islandim dedi :)

Bende su asagidakiler var, hic bir sey olmuyor bana.

https://www.decathlon.com.tr/raincut-erkek-doa-yuruyu-yamurluu-siyah-id_8300326.html
https://www.decathlon.com.tr/solognac100-pantolon-yamurluk-id_8396905.html

Nolur nolmaz diye, sele altinda sundan bir tane bulunduruyorum.

https://www.decathlon.com.tr/balkclk-panco-yamurluk-pocket-id_8300253.html

Son zamanlarda eve yemek söylediğimde, servisi yapan arkadaşların çoğunun üzerinde Weedor pvc yağmurluk görüyorum. Şekil şemal bir Revit değil ama işlev anlamında yağmurdan koruyor gibi.

Balıkçı yağmurluğu die tabir edilen yağmurluk bu zaten. Hayvan gibi korur, 1damla su almaz. İçinde zift bile var. o kadar sıcak tutar ki içine mont falan giyemezsin. Senelerce kullandım. Tipsiz olsa da işlevi süper.

Mersin İl Temsilcisi
En az 10 alt-üst takım olarak yağmurluk eskitmişimdir. Ama hepsi bir sezon ya gidiyor ya gitmiyor.
Çoğunun dikişi açılmasa da, ya dikiş deliklerinden alıyor ya da iç kaplamadaki naylonumsu tabaka çatlıyor ( ışığa tutarsanız görürsünüz )

Çözüm:

İş elbiseleri yapan bir yerde su geçirmez kıyafetlerin daha uygun olacağını düşünerek sorduğumda, bizde su geçirmez kumaş yok, su geçirmezliği şu şekilde sağlıyoruz dedi:

Dam-çatı sıvı izolasyon malzemeleri var kilosu 20tl civarı. Bir su bardağı kadarını biraz su ile inceltip, yağmurluk yahut moto pantolonun iç kısmından boya fırçası yardımıyla komple sürüp bir kaç saat kurumasını bekleyip bir kaç kat sürüyoruz. Kesinllikle su-yağ gibi şeyler geçirmiyor dedi.

Ben moto pantolonun içten bu şekilde, dıştan da ayakkabı malzemesi satan yerlerdeki sıvı itici spreyle yaptım.

Yağmurlukta %80-90 başarı elde ettim. Çünkü dikiş yerleri açıldıkça oraya lastik yaması tarzı bir şey yapıştırsak düzelir ama öyle bir yapıştırıcı bulamadım.

En az 10 alt-üst takım olarak yağmurluk eskitmişimdir. Ama hepsi bir sezon ya gidiyor ya gitmiyor.
Çoğunun dikişi açılmasa da, ya dikiş deliklerinden alıyor ya da iç kaplamadaki naylonumsu tabaka çatlıyor ( ışığa tutarsanız görürsünüz )

Çözüm:

İş elbiseleri yapan bir yerde su geçirmez kıyafetlerin daha uygun olacağını düşünerek sorduğumda, bizde su geçirmez kumaş yok, su geçirmezliği şu şekilde sağlıyoruz dedi:

Dam-çatı sıvı izolasyon malzemeleri var kilosu 20tl civarı. Bir su bardağı kadarını biraz su ile inceltip, yağmurluk yahut moto pantolonun iç kısmından boya fırçası yardımıyla komple sürüp bir kaç saat kurumasını bekleyip bir kaç kat sürüyoruz. Kesinllikle su-yağ gibi şeyler geçirmiyor dedi.

Ben moto pantolonun içten bu şekilde, dıştan da ayakkabı malzemesi satan yerlerdeki sıvı itici spreyle yaptım.

Yağmurlukta %80-90 başarı elde ettim. Çünkü dikiş yerleri açıldıkça oraya lastik yaması tarzı bir şey yapıştırsak düzelir ama öyle bir yapıştırıcı bulamadım.

Sonu "lateks" ile biten su yalıtım malzemelerinden bahsetmişler. Bahsettiğiniz dikiş kısımlarında kullanabilirsiniz ancak kumaşın tamamında kullanılmasını önermem. Kuruduğunda çok yapışkan bir forma girer ve bu yapışkanlık aylarca gitmez, altına giyeceğiniz herşeye ciddi şekilde yapışır, tüm toz, kir ve pisliği üzerine toplar, görüntüsü de iğrençlik noktasına doğru hızlıca ilerler. Su veya kimyasalla yıkayarak da temizleyemez veya çıkartamazsınız, ürünü atmaktan başka çareniz kalmaz. Bu tip bir uygulama yapıyorlarsa altına ayrıca bir kumaş daya yapıştırıyor olmalılar, veya belki de naylon.

Mersin İl Temsilcisi
Sonu "lateks" ile biten su yalıtım malzemelerinden bahsetmişler. Bahsettiğiniz dikiş kısımlarında kullanabilirsiniz ancak kumaşın tamamında kullanılmasını önermem. Kuruduğunda çok yapışkan bir forma girer ve bu yapışkanlık aylarca gitmez, altına giyeceğiniz herşeye ciddi şekilde yapışır, tüm toz, kir ve pisliği üzerine toplar, görüntüsü de iğrençlik noktasına doğru hızlıca ilerler. Su veya kimyasalla yıkayarak da temizleyemez veya çıkartamazsınız, ürünü atmaktan başka çareniz kalmaz. Bu tip bir uygulama yapıyorlarsa altına ayrıca bir kumaş daya yapıştırıyor olmalılar, veya belki de naylon.

İzolasyon malzemesi mi yapışkan hal alıyor?

İzolasyon malzemesi mi yapışkan hal alıyor?

Evet, aynen öyle. Normalde beton ile beton arasına atılması gereken bir ürün. Ciddi şekilde yapışkan. Sıvı haldeyken yapışkanlığını görmeniz mümkün değil, ancak tek yüzeye uygulanıp kurutulduğunda yapışkanlaşıyor. Hatta yıkandıktan sonra üzerindeki yabancı cisimlerden bir şekilde kurtulsanız da yapışkanlığını kesinlikle kaybetmiyor.

Mersin İl Temsilcisi
Evet, aynen öyle. Normalde beton ile beton arasına atılması gereken bir ürün. Ciddi şekilde yapışkan. Sıvı haldeyken yapışkanlığını görmeniz mümkün değil, ancak tek yüzeye uygulanıp kurutulduğunda yapışkanlaşıyor. Hatta yıkandıktan sonra üzerindeki yabancı cisimlerden bir şekilde kurtulsanız da yapışkanlığını kesinlikle kaybetmiyor.

Su ile çok çok inceltsek bile mi?
Mesela 10cc yi 500cc içinde inceltsek?

Zaman içinde katlanıp saklanmasından ve ıslak kalmasından dolayı dikişleri açılıyor. En temizi yukarıda verilen balıkçı tipli yağmurluk. Hem ucuz hem de su alması çok zor.

Su ile çok çok inceltsek bile mi?
Mesela 10cc yi 500cc içinde inceltsek?

O kadar sulandırarak kullanmayı denemedim. Ancak 1/10 denememde anormal miktarda (bir yapıştırıcıdan farkı olmaksızın) yapışkan bir hal aldığını söyleyebilirim. Bu denli fazla inceltme sonrasındaki verimini de denemek gerek, test etmeden bir yorum yapmak zor.

Bu akşam bir terslik olmazsa basit bir uygulama yapıcam, bir ihtimal video ile paylaşabilirim.

Mersin İl Temsilcisi
O kadar sulandırarak kullanmayı denemedim. Ancak 1/10 denememde anormal miktarda (bir yapıştırıcıdan farkı olmaksızın) yapışkan bir hal aldığını söyleyebilirim. Bu denli fazla inceltme sonrasındaki verimini de denemek gerek, test etmeden bir yorum yapmak zor.

Bu akşam bir terslik olmazsa basit bir uygulama yapıcam, bir ihtimal video ile paylaşabilirim.

Memnun olurum.
Ben de şu aklı veren firmaya uğrayıp tekrar danışayım

Revitin eski seri yağmurlukların hepsi bi süre sonra su alıyor. Distribütöre şikayet edince bu yağmurlukları katlamayın ,asarak muhafaza edin diyorlar. Motorun neresine asacağım deyince yapacak bişey yok diyorlar. En son
https://www.feyizoglu.com/Pacific-2-H2O-Tulum-Yagmurluk_50854.html
bundan bitane aldım (tabi bu fiyata değil, yav ne zam gelmiş ben bakmayalı malzemelere)gerçekten performansı çok iyi ama bir yada iki beden büyük almak gerekiyor

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar