Yağmurlu Bir Hava ve Benim Küçük Tekerim

Sabah mışıl mışıl uyurken bi uyadım kiiiiiiiiii yağmur yağıyor :pale:
Tam kapıdan çıkarken montumu alıyordum babam " Aklından bile geçirme " dedi :salut: Scooterlar yağmurda kullanılmaz mı arkadaşlar..Küçük teker olması benim için tehlikeli midir? :pale: Yolda gelirken (komşu getirdi :p binmedim yine otobüse :mrgreen: ) yolda bir sürü beat, bws, arn vs gördüm :pale:
Peki bişey daha sorsam tekerimi değiştirebilir miyim ? Gülmeyin ben ciddi soruyorum, her yağmurlu hava da evde mi kalacak benim kızım :pale: İşe geldim güneş açtı, Antalya nın havası işte :pr: En aciliyetinden motoru büyütmek lazım, babama " İşte küçük motor olunca böyle oluyor " filan dedim :mrgreen: :cherry:
Mesajı almıştır umarım, yoksa bir yıl daha scooter kullanacağım sanırım :pale:

İçinizde büyük motor kullanıp yağmur da binmeyen var mı :silent: İnşallah vardır, biraz rahatlasam :silent:
Teker konusunda ciddiyim yorumlar bekliyorum :cat: :cat: Uygun teker bulabilir miyim? :wiinkk: :wiinkk:

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Teker küçük olduğu icin kayar biraz, ama seninde slalom yapcanı düşünemeyeceğimden sürmende sakınca yoktur kanımca.Tekerleğin ebatları ile oynamanı hiic tavsiye etmem fabrika verisi neyse en sağlıklısı odur.Yağmurda binmeyen tek sen değilsin, ben çamur pis olmasın diye binmiyom yoksa düşerim korkusuyla değil :)

İnşallah Baban mesajı almıştır.Büyük tekerlekli bir makinaya kavuşmanı dilerim.Çünkü orijinal neyse o şekilde kalmalı diye düşünüyorum motorunun.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
valla benim tekerde küçük ama ben karda bile sürdüm karadenizden sağ salim geldim geçen hafta izmire 2 gün önce yola çıktım şimdide istanbuldayım pazar günü izmire gitçem ayın 22 sindede antalyada olmam gerekiyor işiçin yani şunu anlatmask istedim göze alırsan heryere gidebilirsin.sadece hızını düşürmemiz yetiyor.

Ümmet abi senin tecrüben bende yok ki :) Hem de ben kapıp montu-kaskı kaçacaktım evden,babama yakalandım :mrgreen: :queen:

Offffff, büyük motorda da izin vermez bunlar bana :pr: Teker işi olmaz mı yani, hımm tamam :)

yagista surus

Merhaba,

Yağmurda sürüş yapmak trafikteki bütün araçlar açısından benzer zorluklar taşiyor. Kaygan zemin, görüş zorlugu vs. Sizin scooter ve onun tekerlekleri açısından daha büyük farklılık olduğunu zannetmiyorum. Bunu kendi başınıza test etmek için trafiksiz düz bir yolda arka freninizi deneyerek ıslak ve kuru zemin arasındaki farkı hissetmek isteyebilirsiniz. (tabii tekerleklerinizin motorunuza uygun boyutta ve iz derinliği, hava basıncı gibi koşulların normal olduğunu varsayıyorum.)

Ama bence yağmurlu havada kullanabilirsiniz. Bunu "kullanmalısınız" anlamında yazmıyorum. 'Kullanabilmelisiniz'. Hava yağmurlu değilken yola çıkıp yağmura yakalandığınızda zaten kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Önemli olan her zamanki gibi konforlu ve rahat bir sürüş yapabilmektir. Kuru kalmak, vücut sıcaklığını korumak, görüş açısını açık tutmak en önemlileri.

Uzmanlar yağmurun ilk 10-15 dakikasında bir kenarda durmayı öneriyorlar, bu hem yağmurluk vs giymek gibi gerekli hazırlıkları yapmak, hem yağmurun geçmesini beklemek hem de düşen ilk damlalar ve yoldaki yağ-toz karışımının oluşturduğu kaygan zeminin kaybolmasını beklemek için ideal bir zamanlama.

Ben ilk yağmurlu hava sürüşümde sürekli kendime yerlerin kaygan olduğunu hatırlatmıştım çünkü kuru havadaki sürüş alışkanlıklarını devam ettirmek hiç akıllıca görünmüyordu.

Yerlerin kayganlığı yalnızca motorun tekerlekleri açısından değil, bizim ayağımızı koyduğumuz yerde durabilmemiz açısından da önemli, bu yüzden trafik ışıkları, yaya geçitleri, otobus durakları, benzinlikler, otopark gibi arabaların çokça durup yağ vs akıttıkları yerlerde, parlak yol çizgileri, çelik kanalizasyon kapakları gibi zeminlerde bilhassa dikkatli olmak gerekiyor.

Ayrıca hızınızı, takip mesafenizi vb koşulları da yağmurla birlikte ayarlamak gerektiği de açık.

Şimdi bütün bu olumsuz koşullar ve dikkate alınması gerekenleri sıraladıktan sonra, iyi bir donanım ve dikkatli bir sürüşle yağmurda gitmenin çok keyifli olabildiğini de belirtmek isterim. Yeter ki her zaman olduğu gibi 'gitmek istediğimiz yere bakalım' ve 'önce bakıp sonra oraya varalım'

keyifli sürüşler diliyorum.

not: aşağıdaki adreste (ingilizce) vespa'si ile yagmurda gezinen bir amcanın yazısı mevcut.
http://vespalx150.blogspot.com/2006/06/rain-riding-review.html

dishy, ben normalde büyük motor kullanıcısıyım, ancak şu anda şartlar gereği küçük motorum var (honda beat) ve onunde tekerleri küçük doğal olarak. her gün 18 km. sabah, 18 km. akşam yol yapıyorum, yağmur çamur dinlemeden. yağmurlu havada biraz daha gaz keserek, iki freni de kontrollü kullanarak, ve duruşlarda ayağını yere tam ve sağlam basarak, virajlarda da en az yatırabileceğin şekilde dönerek bence kullanabilirsin. evet küçük tekerler yağmurda kayıyor ama bu biraz senin sürüşünle de ilgili, daha geçen hafta, trafik ışıklarında yeşil bana yandığı halde önüme bir kız fırladı mesela, ama yağmuru göz önünde bulundurduğum için olabildiğince yavaş gidiyordum ve frenleri sıktığımda çok fazla spin atmadan kontrolü sağlayabildim. normalde ki dikkatiinin 2 katı dikkat göstererek kullan derim ben. babaya da saygılar, umarım mesaj yerini bulur ve büyük motoruna kavuşursun. :D

sabah gördüm 2 tane bws gayet normal gidiyolardı küçük tekerleriyle.hatta birisi selam bile verdi:)

tabi ki kullanabilirsin,

fakat yerlerin ıslandığı ilk 15dkda çıkmamak en iyisi.

yerler inanılmaz kaygan oluyor, buna uygun olarak çok çok daha dengeli ve yumuşak kullanman gerekiyor motoru.

ben sağanak yağmurda çıkmıyorum. bir de yerlerin ilk ıslandığı zamanlarda bekliyorum.

bir kez ıslak zeminde kayıp düştüğüm için artık daha dikkatliyim :) ciddi ciddi 60 km'nin kesinlikle üstüne çıkmıyorum, 50 ile falan gidiyorum... dediğim gibi fren mesafesi uzuyor ve de fren kontrolü zorlaşıyor. yani ya kayıp düşeceksin, ya çarpacaksın, ya da baştan yavaş gideceksin...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
slm

Ümmet abi senin tecrüben bende yok ki :) Hem de ben kapıp montu-kaskı kaçacaktım evden,babama yakalandım :mrgreen: :queen:

Offffff, büyük motorda da izin vermez bunlar bana :pr: Teker işi olmaz mı yani, hımm tamam :)
teker işi olur ben değiştirdim karadenize giderken kar lastiği taktırdım dişli oluyor, faydasıda oldu karda buzda iyi geldi,onlardan taktır bi tane arka lastik ama yağmurlu havalarda fren yapmamak için hızı düşürmen lazım yoksa kurtuluşun yok.

dishy, ben normalde büyük motor kullanıcısıyım, ancak şu anda şartlar gereği küçük motorum var (honda beat) ve onunde tekerleri küçük doğal olarak. her gün 18 km. sabah, 18 km. akşam yol yapıyorum, yağmur çamur dinlemeden. yağmurlu havada biraz daha gaz keserek, iki freni de kontrollü kullanarak, ve duruşlarda ayağını yere tam ve sağlam basarak, virajlarda da en az yatırabileceğin şekilde dönerek bence kullanabilirsin. evet küçük tekerler yağmurda kayıyor ama bu biraz senin sürüşünle de ilgili, daha geçen hafta, trafik ışıklarında yeşil bana yandığı halde önüme bir kız fırladı mesela, ama yağmuru göz önünde bulundurduğum için olabildiğince yavaş gidiyordum ve frenleri sıktığımda çok fazla spin atmadan kontrolü sağlayabildim. normalde ki dikkatiinin 2 katı dikkat göstererek kullan derim ben. babaya da saygılar, umarım mesaj yerini bulur ve büyük motoruna kavuşursun. :D
:cat: :cat: :cat:

Son düzenleme:
Çin malı motosikletlerin lastikleri neredeyse %100 naylon olduğu için, yağmurda daha kayganlaşıyor. (scooterlar için genelleme olmaz diye dedim) Adamakıllı bir lastik alırlarsa nispeten daha iyi olur, ancak yağmurun biriktiği yerlerdeki çukurları göremezsin ve ufak lastikler bu çukurlarda dezavantaj oluşturur.

Yani senin yapacağın dikkatli sürmek :)

Herkese çok teşekkür ediyorum, ben bu forumu seviyorum ya :p
Sanırım benim iş ailede çözüm buluyor :mrgreen: 10 dan evvel kalkmayan annem, sabah 7 de dikilmiş beni arıyor evde..:pale: Çıkmadı dimi o diyor babama :mrgreen:
Bulucaz bi yolunu, daha büyük cc ye de karar veremedim zaten, offff çok işim var çokkk :mrgreen: :wiinkk:

125 t ile yukarıdaki kuralları bende uyguluyorum ciddi bir tehlike yaşamadım.agresif kullanmaya kalkarsam arka tarafın benden bağımsız hareket edceğini biliyorum.:cat: :cat: :cat:

dishy sana diyorum walla benim 800 lük motorum var ona rağmen yağmurda işimiz zor. nede olsa 2 teker, allah muhafaza ıslak zeminli bi virajda ne olduğunu anlamazsın bile.. bence baban haklı sen onu dinle derim..

Scooter ile 12.000 km geçirdim. Ama bütün iş ; kullanımda bitiyor.
O ufak tekerlekli motorla en kaygan yolda bile gittim.Toprakta fren sıktım. Işıkta durdum. Araba solladım...

İş tamamen denge işi. Ben tecrübeli miyim? HAYIR.
Sadece DİKKAT,DENGE,SAKİNLİK ve BİRAZ DA CESARET....

dishy sana diyorum walla benim 800 lük motorum var ona rağmen yağmurda işimiz zor. nede olsa 2 teker, allah muhafaza ıslak zeminli bi virajda ne olduğunu anlamazsın bile.. bence baban haklı sen onu dinle derim..

800 lük motorla korkuyor musun, :silent: beni bıraksalar cygnusumla kar da (antalyaya yağmaz ama :p ) süreceğim :mrgreen:

Abartma bence,tamam iki teker ama, yağmurda sürülemez kuralı yok :cat:

wallaha şimdi daha yeni geldim izmirde dehşet bir yağmur vardı bu yağmurda kullandım fakat 30 km sürati geçmedim ne kayma oldu nede bir tehlike arz etti motor. yani onunuzdeki arabanın aniden durma ihtimalini göz önüne alıcaksınız ona göre mesafeyi ayarladınızmı sorun yok derim. bendede ufak teker scooter var bu arada :)

evet küçük teker oluşu biraz risk tabi ama sonuçta sürücünün dikkat ve beceriside bunu etkiler kendinize güveniyorsanız benim deneyimim iyi derseniz bir sakınca yok her zamankinden daha fazla dikkat li olursunuz okadar

Hava da mis gibi ya :pale: Offfffff hep babamlar yüzünden :salut: Motorsuz kaldım, sevgililer gününde :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar