Yağmurdan sonra zincir temizliği gerekli mi ?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ben yağmurdan sonra ince bir kat yağ sıkardım, çok pislenmedikçe genel temizlik yapmazdım.

sürekli temiz kullanmak istemenizi anlıyorum ama her gün kullanılan motorda bir süre sonra genel temizlik yapmak eziyete dönüyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben hava sıcaklığının 5C altında kaldığı veya yerde kar olan günler hariç her gün kullanıyorum. Her yağlamada da WD-40'la temizlik yaparım, toplam süreye etkisi +5dk. Haftada bir +5dk beni öldürmez...

Zincirinizi ne kadar temiz kullanırsanız o kadar uzun ömürlü olur. Ben şahsen yağmur çamur yedikten sonraki ilk kuru havada gaz yağı ile ilk günkü haline getirir kurular yağlardım, zincir gözüme pis geldiği zaman motora binmek istemeyen tiplerdenim.

https://resmim.net/f/PDwRXE.jpg

İlk günkü gibi olmalı böyle ;) Foto tbt

Dayı kamera ne öyle fena çekmiş, zincirin temizliğinede laf yok 😁

bi soru da ben sorayım. 2018 sıfır mt25 aldım zincir yağlaması yapmadım. 1000km bakımına kadar yapmalıyımıyım yoksa bakım da yaparlar mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi soru da ben sorayım. 2018 sıfır mt25 aldım zincir yağlaması yapmadım. 1000km bakımına kadar yapmalıyımıyım yoksa bakım da yaparlar mı?

Lastik basıncı gibi düşünün. Serviste bakmaları lazım, ancak kendiniz de arada bakarsınız. Zincirli motosikleti olan herkesin elinin altında zincir yağı bulunmalı. Gerekli olup olmayacağı kullanma sıklığınız ve kullandığınız ortama göre değişecektir.

kardeşim temizlemek çok saçma olur ama rodaja kadar bir tur zincir yağı sıksanız daha güzel olur gerçekten vites geçişleri şakır şakır oluyor yağlayınca bendede biraz zincir yağlama takıntısı var yağlamak temizlemek çok hoşuma gidiyor. Yağmur bahane temizlemek şahane :)
Mangal yapmak gibi zevk alıyorum. Amaç yemek yemek değil dumanında doymak :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar