Yağmurdan sonra zincir temizliği gerekli mi ?

Arkadaşlar Antalya'dayım bir haftadır ve bir haftadır yağmur yağıyor. Yağmur yağınca ülkemizin yolları malum çamurlu, çukurlu zincirin arasına giden pisliklerden dolayı acaba tekrar zincir bakımı yapmam gerekli mi ? Zincirimi temizleyeli daha 400 km anca olmuştu. Ama zincir tarafında da çok çamur, kir gözüküyor. Yani sormak istediğim her yağmurdan sonra mutlaka zincir temizliği yapılmalı mı yoksa yapılsa da olur yapılmasa da olur çok önemli değil mi diyorsunuz ?

Çok önemli değil yaglasaniz yeterli ama dediğiniz gibi aşırı çamur varsa temizleyin

Motosikleti
CBR 125 R 2014
ÇAmur vs yoksa ince bir yağ geçmende fayda var zira zincir pas yapabiliyor

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yağmur çamur yoksa 500-600km'de bir, varsa 250-300km'de bir ister, bakıp duruma göre karar verin. Kullanılan yağa göre çok değişkenlik gösteriyor...

Super Moderator
Zincirinizi ne kadar temiz kullanırsanız o kadar uzun ömürlü olur. Ben şahsen yağmur çamur yedikten sonraki ilk kuru havada gaz yağı ile ilk günkü haline getirir kurular yağlardım, zincir gözüme pis geldiği zaman motora binmek istemeyen tiplerdenim.

PDwRXE.jpg

İlk günkü gibi olmalı böyle ;) Foto tbt

Bende öyle zincir fetişistiyim sanırım :) Normalde 200 300 km de bir yağlanmalı ancak ben hiçbir zaman temizlemeden yağlamam, içime sinmez. O yüzden sık sık temizler yağlarım.
Bunun dışında yağmur yağdığı zaman brandayı geçirdiğim için bir problem olmuyor. Eğer yağmur yediyse inceden bir tur yağ dönmeniz çok daha güzel olacaktır tabi.

Motosikleti
D400
forumdakileri okuyunca motorumu hiç temizlemiyor bakmıyor gibi hissediyorum :queen:

Zincir dişli tertibatın, her zaman böyle hijyenik ve temiz olmalı dostum, birebir beni örnek alabilirsin.

v6Gy44.jpg

Taşlamayın hemen, 365 gün motor sürünce öyle temiz tutmak felan kolay değil, en azından benim için :cherry:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok kuruyup pislenince anca yağlıyorum. Zaten yağmurda binmiyorum motosiklete. Araba ne güne duruyor yahu :)

Normal şartlarda,1000 ile 500 km arasında zincir bakımı yapılır
Yağmur,kar,çamur,toprak,toz,kum vb.vb. zincire temas ederse:Gazyağı,zincir temizleme spreyi,mazot ile temizleyip,repsol zincir spreyi ile yağlarsın.
Motosikletiniz R25 diye tahmin ediyorum.
Oringli zinciriniz olduğundan,sıkıntısız bir şekilde çalışması ve uzun kmler yapmak istersen,zinciri,gazyağı,zincir temizleme spreyi,mazot bu maddeler ile temizlersen,kafan rahat olur.
Antalya'nın yağmuru eksik olmaz,sadece yağlarsan,bazı olumsuzlukar meyadana gelecektir,baklalarda küflenme,oringlerde sıkışma,zincir zamanla,tutukluk yaparak,sıkışmaya başlar,belli bir hızın üstünde zincir koparsa ne olur,gerisi sen düşün.
Antalya'da yaşıyorum, ybr 125e 4 mevsim bindim,3 kez yurt dışı tur yaptım,zincir 61bin kmde DİD oringli, II çizgide,yurt dışına çıktığım için,zincire,kendimden daha iyi bakarım
2Sefer zinciri yağlarsan,üçüncüde mutlaka temizle
44336635524_eb9b9d1707_c.jpg

http://http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/150718-zincirim-koptu-acil-yardim.html

zincir için 90 numara yağ kullanırsan ne yağmurda nede tozlu yolda temizlik derdin olmaz , sprey yağlar gibi tortu yapmaz , tekrar yağladığında da tertemiz olur , ama yağmurdan sonra uzun süre binmeyeceksen yağlayıp bırakman iyi olur..

zincir için 90 numara yağ kullanırsan ne yağmurda nede tozlu yolda temizlik derdin olmaz , sprey yağlar gibi tortu yapmaz , tekrar yağladığında da tertemiz olur , ama yağmurdan sonra uzun süre binmeyeceksen yağlayıp bırakman iyi olur..

Yağmur veya yıkama sonrası 90 numarayı basıp geçiyorum. Temizlik? O (sıfır)
İş makinesi gibi sürekli yağlı sevenlerdenim.
Levent beyin paylaşımından sonra bu baya kirli gelecek :
mMbgj8.jpg

Son düzenleme:
Temiz durmasını sevdiğiniz için bu kadar sık temizliyorsanız başka konu, ama zincir şekerden yapılmıyor. O kadar korkacak bir durum yok, yağlayıp devam edin. Çok aşırı bir durum olursa temizlersiniz. Her yağlama öncesi temizlik biraz abartı. Yağla devam :wiinkk:

(dipnot: O kirli diye gösterdiğiniz zincirler var ya... tertemiz onlar tertemiz. Siz kirli zincir görmemişsiniz, acil çıkmam gerekmese güzel birtane resim çekip koyacaktım. Zincir ve janta bakıp bakıp iç çekerdiniz :thumleft: )

Forumdan Uzaklaştırıldı
bazı yağlar sudan etkilenmiyormuş mümkünse yağmurda kullanma tozlu yoldan geçme

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

yağmur görmeyen bir yere motoru koy

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yağmura çamura gerek yok , hatta binilmese bile hafta sonu zincir muhafaza,ön dişli muhafaza sökülür önce zincir sonra jantlar parlatılır .

[YT]mLVCpVe643w[/YT]

Forumdan Uzaklaştırıldı
kullanmasak bile zamanı gelince bakımı elbet yapılmalı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar