Merhaba arkadaşım. yağ konusu tartışılmaya o kadar açık bir durumdur ki...
ama sunu bilmelisin, motosiklet yağı ayrı, araba yağı ayrıdır. yabancı yağ uzmanlarından da aynı şeyi duydum. en basit sebebi sıcaklığa dayanıklılık sebebi olarak gösterebiliriz. yani biri 11000-12000 devirlere kadar çıkarken diğeri 2000-3000 devirlerde çalışır. yuksek devir yuksek ısı demek,otomobil yağı da özelliğini çabuk yitirir ve koruma özelliğini zayıflatır. parcaya tutunması, akışkanlığı, aşındırmayı azaltması, hava şartlarına göre performansı falan falan....
amma velakin, ben Kymco ck 125 model motosikletimde 52000 i devirmiş biri olarak çok otomobil yağı kullandım. mesela 1000-1500 km de bir değiştirirdim. yağdan dolayı da hiç arıza yaşamadım. ne bir debriyaj kaçırması ne bir vites sıkıntısı. miss gibiydi. bazı yağ satanlar derler ki, daha bugun verdim 2 kuryeye bu yağdan, çok satıyorum bunu motorculara diye, ne yapsın abi adamlar, 1 litre yağ olmuş 25-30 lira. para mı dayanır ona.sonuç olarak diyebilirizki düzenli, kontrollü ve kaliteli otomobil yağı kullanarak da motosikleti kullanabilirsiniz ama motosiklet yağı ayrıdır dostum.