Yağ Hunisini Sökmek

Debriyaj Hakkında diye konu açmıştım
Bugün debriyaj balatasını değiştirmek istedim gel gelelim yağ hunisini bir türlü sökemedim elimde yağ hunisi aparatı var ama aparat ile sökerken şanzıman dişlileri ve arka tekerde dönüyor arka teker dönmesin diye frene bastım ve dişliler arasına tornivada soktum ama bir türlü açılmadı
Yağ hunisini sökmek için bir teknik var mı
Şanzıman aşağıdaki resimdeki gibidir

Debriyaj Hakkında diye konu açmıştım
Bugün debriyaj balatasını değiştirmek istedim gel gelelim yağ hunisini bir türlü sökemedim elimde yağ hunisi aparatı var ama aparat ile sökerken şanzıman dişlileri ve arka tekerde dönüyor arka teker dönmesin diye frene bastım ve dişliler arasına tornivada soktum ama bir türlü açılmadı
Yağ hunisini sökmek için bir teknik var mı
Şanzıman aşağıdaki resimdeki gibidir
[url]http://i.hizliresim.com/n2vEma.jpg[/url]

Yağ hunisi nin altındaki kırank dişlisi ile debriyaj dislisinin birleştiği yere düz tornavida sokarak dönmeyi engellerin
Ben kendim o şekilde söküyorum o sonunu .

Yağ hunisi nin altındaki kırank dişlisi ile debriyaj dislisinin birleştiği yere düz tornavida sokarak dönmeyi engellerin
Ben kendim o şekilde söküyorum o sonunu .
Denedim ama hiçbir şekilde sökülmüyor anca havalı tabanca ile sökülecek gibi

Yağ hunisi sökme aparatına 30 santim kadar bir köşebent demir kaynattım. Karşı tarafı da 14'lük lokma ve kolu ile tutuyorum. Lokma kolunu koruma demirine veya garajdaki ağır bir eşyaya dayıyorum. Yağ hunisi sökme aparatını kaynattığım demire bastırdığım gibi cıvata açılıyor veya sıkılıyor. Havalı tabancam olduğu halde açamadım bunu.

Yağ hunisi sökme aparatına 30 santim kadar bir köşebent demir kaynattım. Karşı tarafı da 14'lük lokma ve kolu ile tutuyorum. Lokma kolunu koruma demirine veya garajdaki ağır bir eşyaya dayıyorum. Yağ hunisi sökme aparatını kaynattığım demire bastırdığım gibi cıvata açılıyor veya sıkılıyor. Havalı tabancam olduğu halde açamadım bunu.

Peki dişliler harekete geçip arka tekeri çevirmiyor mu

Dişlilere güç gitmiyo çünkü karşı tarafı rotorun sabitleme cıvatasından tutuyorum lokma ile.

Yağ hunisi somunu saat yönü tersine doğru mu açılıyor nadir de olsa bazı somunlar saat yönüne doğru açılıyor

Şu dişlilerin dönmemesi için yaptığın işlemi pek anlayamadım biraz açık yazar mısın

Yağ hunisi somunu saat yönü tersine doğru mu açılıyor nadir de olsa bazı somunlar saat yönüne doğru açılıyor

Şu dişlilerin dönmemesi için yaptığın işlemi pek anlayamadım biraz açık yazar mısın
Yağ hunisi saat yönünün tersinde açılır, krank milinin üzerine takılıdır karşı tarafta da rotor vardır. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi tutuyorum rotoru, rotoru tutunca yağ hunisi cıvatası rahatça sökülür.
IMG_20150424_211813.jpg

Yağ hunisi saat yönünün tersinde açılır, krank milinin üzerine takılıdır karşı tarafta da rotor vardır. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi tutuyorum rotoru, rotoru tutunca yağ hunisi cıvatası rahatça sökülür.
http://108.imagebam.com/download/FMJgDns3AtMqtqc6mY1FnQ/40569/405682399/IMG_20150424_211813.jpg

Çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı oldu Yaptığın işlem dişlilerin arasına düz tornavida sokmaktan daha iyi yağ hunisini daha rahat sökülür motoru toplamıştım ama bu hafta içerisinde tekrar açacağım

Çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı oldu Yaptığın işlem dişlilerin arasına düz tornavida sokmaktan daha iyi yağ hunisini daha rahat sökülür motoru toplamıştım ama bu hafta içerisinde tekrar açacağım

uyaru: krankı karsılıklı ve orantısız zorlarsanız biel baglantı yerinden egilebilir
tecrubeyle sabittir.

Dişlilerin arasına Düz tornavida sok dönmesini engellesin lokma ile bastırarak çevir

havalı ile sıkılıyor , öyle kolay dönmez mengünün yöntemi ile de kolay olmayacak

Cenkitonun dediği gibi boru ile uzatma yaparsan açılır
Havalı tabanca ile sıkılırsa açılmaz demişsin ama arabanın bijonlarıda havalı ile sıkılıyor ama büyükbijon anahtarı ile açılıyor uzatma kolu uzun olursa daha iyi güç alınarak açılır bizzat arabada denemiştim bakalım motosiklette açılacak mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar