Yağ hunisi sökme aparatı

Merhaba herkese
Yarın motosikletimin debriyaj balatalarını değiştireceğim. Balataları aldım. Yağın içine koydum bekletiyorum. Conta seti de aldım. Debriyaj teli de aldım. Herşey hazır. Yalnız şu KM somun diye tabir edilen yarıklı/kanallı somun diye de geçen somunu sökme kısmı beni korkutuyor.
Bu somun için aparat almadım. Elinde olan varsa ölçüp söyleyebilir mi ? Yani somunun ya da aparatın çapı ne kadar ? Bir de o olukların genişliğini söylerseniz kendim yapabilirim.
Teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------

Konuyu açtıktan sonra şans eseri buldum. Ancak yine de konu silinmezse sevinirim. Hem merak edenler de faydalanmış olur.
50-70-80-90-110-125cc-font-b-CLUTCH-b-font-font-b-HUB-b-font.jpg

mqkDG89CkqgtdqyRKhSqCUA.jpg

128b6a1bde1e4f22a362e35ff_large.jpg

4-l.jpg

bir sürü ölçü var.Bizimkisi hangisi acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------

20793d1359146144-clutch-hub-nut-socket-how-make-201_4441.jpg

Motorum Mondial 150 MC

yardımcı olan çıkmayacak gibi.
En kötü yarın öğreneceğim.

Son düzenleme:
açtıktan sonra ölçüp sanayiden alabilirsin. hırdavatçılarda oluyor

keşke dediğin gibi olsa. Bugün 1 saat karaköyde dolaştım. Somunun anahtarını bırak somunu bile sadece 1 yerde bulabildim.
Sanayi de rulman somunu diye geçiyor.
Daha önceki yapılanlara bakarak kaba taslak bir ölçüm çıkardım ama. Somunun dış çapı 20 mm yarıkların genişliği ise 1,5 mm gibi. Bilmiyorum. Yarın motoru açınca herşey belli olacak.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/127532-cup-100cc-motor-bakimi.html
adresinde 23 lokmadan yapmıştım ölçü olmadan altlara doğru görürsün
sonradan orjinalini ve 2 çekme aparatıyla beraber 25 tlye almıştım

Acelen yoksa sokme anahtarini ben yaparim. Bunun icin somunun dış cap olcusu ve kanallarin genislik olcusu yeterli

http://denizmotortr.com/urunler/cub-debriyaj-sokme-aparati-cup-modeller/6516/

bu çift taraflı aparatların BİR TAFAFI CBF 150 DİER TARAFI İSE CG,,AGK (Yanı senin motorada oluyor,) diye adlandırılan motorlarındır,,,

Bugün sağ kapağı söktüm. Ancak o bahsettiğim somunu sökemedim. Ölçülerini alıp kapağı kapattım. Serkan senin dediğin doğruymuş. CG yazan yer uyacak gibi. Ama güvenilir bir site bulamadım. Aparatı kendim yapacağım. Blackanca sana da teşekkür ederim.
Somunun ölçüleri:
image.php

Serkan usta bizim bu racer 200 lerin aparatı hangileri satan yer varsa link atsana yada cg model uyuyor cbf150 uyan hangisi

Ben alakasız bir şey soracağım balataları neden yağın içerisinde bekletiyorsun ?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Ben alakasız bir şey soracağım balataları neden yağın içerisinde bekletiyorsun ?

Benim de şimdi gözüme takıldı, balatalar yağın içinde çalışıyor ya zaten, acaba kuru kuru takılmasın yağlansın ki ömrü uzun olsun mantığı mı var?

İlk çalıştırmadan balata yanmasın diye kuru takılmıyor. Kimisi bi gün bekletiyor bana abartı gibi geliyor

Benim de şimdi gözüme takıldı, balatalar yağın içinde çalışıyor ya zaten, acaba kuru kuru takılmasın yağlansın ki ömrü uzun olsun mantığı mı var?

iyide abi takılmamış balatanın ömrü durduğu yerde bitmezki zaten. Ayrıca takıldıktan sonrada 3 saniye içinde komple yağ oluyor zaten.2 gram yağlansa yeterli oluyor önceden. Valla bilmediğimden dolayı merak ediyorum nedenini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar