Yağ Göstergesi

Arkadaşlar merhaba

Benim Keeway superlight 150 modeli motorum var motorun yağını ölçmek için yağ çubuğu yok sadece karterde 1 tane mika göz var oradan bakıyorum ama simsiyah hiçbirşey görünmüyor. Motoru sağa sola yatırıyorum ışık tutuyorum ama nafile ne kadar yağ olduğunu göremiyorum. Bu parça değişir mi? yoksa karteri söküp temizlemek mi gerekli?

Yağı boşaltıp bakın bir siyah olmaması gerekir o kadar. Kitabında kaç lt yağ koyun diyorsa o kadar yağı tekrardan dolsurursunuz ölçekli bir kapla.

hocam yağı boşalttım işte kullanım klavuzunda 1lt yazıyor bende 1lt yağ koydum ama yine o göz simsiyah göründü. anlamadım valla

Yağ çubuğu nası yok ? Yağ doldurulan yerdeki kapağın ucunda çubuk olmalı, eğer yoksa yeni bir yağ çubuğu alınız. 2-3 lira bişey zaten.

Mengü hocam valla baktım çubuk yok nereden bulabilirim acaba o çubuğu ankarada :(

yağı boşaltığıncda cam temiz gözüküyormu yoksa cam özelliğinimi yitirmiş
1 ltreyse koy dewam et.

o yan camdan zaten görmek hep bi sıkıntı olmuştur.sen yagını bosalt kac ltre diyosa onu koy.
cin malı motorlarda yagı gereginden fazla koyarsanız ilk sıkıştırmadan blok contalarını patlatır örnegini görmekten bıktım.ustalar yagsız kalmasın diye 1,5litre fln koyuyo cubuga aldanıp.

üstadımm ben yaşadım o sorunu açtım kapağı değişdim camı tamamm yani basitbir şeyy yapabilirsin yapamazsan yaptırabilirisn

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar