Yağ Filtresi Sokme Aparatı...

Arkadaşlar bugun yenı motorum olan cbr600F' imin yağını değiştirecektim ve yağ filtresini sökme işi için gerekli aparatımın olmadıgını fark ettim,
bundan sonra her yıl ihtiyac duyacagımdanda kendım yapmaya karar verdım,
gerci yeni filtrem olan K&N nin sökme ve takma işlemi için anahtar başı vardı fakat yınede fazla takım göz çıkartmaz :)

Malzemeler,
1 adet YBR EGZANTRİK ZİNCİRİ,
1 ADET ZINCIRIN ICINE GIREBILECEK VE KALIN CIVATA KAYNAGINI TUTABILECEK SOMUN,
1 ADET 19 ANAHTAR BAŞLI CIVATA,

CIVATAYI SOMUNUN ÜZERINE KAYNATIYORUZ,
ve sonrasında fılterenın bıraz dısına cıkabılecek sekılde zıncırı kısaltıyoruz ve zıncırı eklıyoruz işlem tamam,

Uploaded with ImageShack.us

Aslında Çokta Bi Para Değil :)
Ama öyle bir durumda lazım olduki mecburen bunu yaptım :)
eskı fıltreyı sökmem gerekıyordu,
yenı aldıgım k&n yağ fıltresınde o konuda sıkıntım yok,
17 lokma ile takmak ve sökmek daha basit :)))

afferin güzel olmuş ama bi konuda dikkat et:queen:

resim çekerken zeminin biraz temiz olması lazım mazallah 600 f in mikrop kapar:queen::queen::queen::queen:

Bu çok basit her tamircide böle bir şey görebilirsin emeğine sağlık.
(eski tamircilerde vardır)

Tamamda Arkadaşlar İş Her tamircide veya her yerde olması değil,
ona bakılırsa motor sehpasıda her yerde satılıyor ve koruma demiride öyle,
önemli olan o anda işini görebilmek...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
güzel br çalışma, aklınızda bulunsun acil bir durumda yağ filtresi sökmek gerekirse sağlam bir pantolon kayışı da işinizi görebilir :wiinkk:

eveeeet yararlı bir konu bence hortlatıyorum :)) 2 gün önce yağımı ve filtremi aldım(mobil10-50 filtre hiflo) honda servisine gittim değişimin yapılmasını söyledim olumsuz cevap aldım şok oldum yalnızca orda satılan elf marka yağı (10-30) koyabileceklerini söyledi görevli, dışardan yağ kabul etmiyoruz artık dedi zarar ediyolarmış ne saçma herkes istediği marka yağı seçebilmeli bence neyse konu bu değil hal böyle olunca bende geldim evime bahçede kendim sökmeye çalıştım bir komşumuzdan rico marka araba için olan filtre sökme aparatını ödünç aldım çok zorlandım sökmede ama.. 2 grenajı sökmek sorunda kaldım alan yaratmak için yinede zar zor söktüm eski filtre ezilmekten heder oldu :) takarkende yeni ffiltreyi elimle sıkabildiğim kadar sıktım aparatı karıştırmadım eziklik yapabilir diye yağımı koydum param cepte kaldı şimdi ise bi yağ filtresi sökme aparatı satın almak istiyorum nerden temin edebilirim bilgisi olan yazarsa çok iyi olur birde sağlam bir kemer denmiş işe yarayabilir gibime geldi başka kullanan oldumu acaba bu yöntemi?

Bu işini görecektir,
üzerindeki anahtar başlığına LOKMA vs anahtarı yerlestırıyorsun,
once boşa dönüyor gibi görünür kavrayana kadar sonrasında kavrar ve rahat hareket saglar,
dıer anahtarlar yanlardan sıkılıp sokulur,
ve eksozlar sebebı ıle zor olur,,,

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-yag-filtresi-sokme-takma-anahtari-92715260/detay

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar