Yağ değişimi sonrası ses sorunu..Yardım Lazım...

Asya Shark 150 motorumun yağını değiştirdim bu gün..önce eski yağı boşalttım sonra yeni yağı(10w-40) koydum olması gereken kadar..yağ çubuğunda normal gözüküyo. sonra çalıştırdığımda motor kısmından ses gelmeye başladı.hafif hafif gaz verince devir attıkça sesde artıyo. sesin nereden geldiğini bilmiyorum pat pat sesler geliyo ama çok fazla değil sanki hava akım sesi gibi.sorunun ne olduğunu bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum..

Arkadaşlar hiç mi bilen yada fikri olan yok. yardım lazım diyorum ne yapmam gerek..bi fikir verebilirseniz iyi olur..

Moderatör
Pat pat gelen sesler yağı değiştirmenizle alakalı değildir. Hava filtrenizi de değiştirdiniz mi ?

Arkadaşlar acil yardımınızı bekliyorum. nerede hata yaptım ben nasıl düzeltirim. hava filtresini değiştirdikten sonra ses gelmeye başladı gaz verdikçe pat pat vuruyo. sorun ne acaba yardım edin..

filtreyi oturtamadıysan emişten dolayı filtre yada kapağı kutusu her neyse hareket ettiği için ses yapıyor olabilir bi ihtimal, istersen bi söküp tak tekrar dikkatlice

filtreyi düzgün takmamışındır büyük ihtimal sübaplardan gelen sesi duyuyosundur filtreyi kontrol et kesin ondandır

Hava filtresini kontrol ettim sorun yoktu.sonra sesin motorun altından geldiğini fark ettim.altına girdiğimde egsozt bağlantı civatalarının düştüğünü gördüm.yağı boşaltırken düstü heralde.neyse sorun çözüldü..Sağolun abiler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar