Y-AMT , Quick shifter?? Nereye gidiyor? Ruhu Öldürüyor mu?

Zaten 20 sene sonra elektrikli motordan başka birşey satmayacaklar. Böyle beklentilerimiz de kalmayacak

Teknoloji hayatı daha da iyileştirir. Motosikletler daha kullanılabilir olursa daha fazla insana hitap eder. Olay tamamen bundan ibaret.

Radar bizim yerimize fren yapmıyor , trafiği okuyup hızı artırıyor veya düşürüyor elektronik gaz kontrolü ile , otomobildeki esp gibi bir fonksiyonu yok..

Şehir içinde otomatik , hafif , klasik varyatörlü sukuterler mis gibidir , uzun rotalarda da 1000 cc üstü torklu , min 100 bg MANUEL herhangi bir motor mis gibidir , bu kombinasyon ölene kadar herkesi mutlu eder..

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yillardir otomatik vites otomobil kullanirim, vitesi kendi kafasina gore degistirdigini girmedim. Gaza basis aciniz, aracin egimi, hizi gibi etkenleri baz alarak vitesi degistirir. Vites kucultmek icin ayagimi gazdan hafifce ceker ve hizlica geri basarim, vites yukselteceksem de gazi biraz keserim, hoop bir ust vites.
Y-amt ve bildigim kadari ile bmwnin otomatikleri de gaz kolunun dondurulme miktari, motorun bir kac farkli eksende acisina gore vites degistiriyor. Y-amt kullandim, sakin kullanirsan erken vites degistiriyor, agresif kullanirsan da ona gore degistiriyor. Yani benim istedigim zamanlarda degistirdi vitesleri. Ayrica +/- tusu ile istedigin zaman vites degistirebiliyorsun.
Otomatikleri kotulemek yerine "tercih etmiyorum" ya da "sevmiyorum" demek bence daha dogru. Kisisel tercih meselesi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
İlk elektrikli otomobil üretildiğinde de içten yanmalı motor sürücüleri...
Bağzı ağbiler öyle demiyor ama;
İlk elektrikli araba, 19. yüzyılın sonlarına doğru icat edilmiştir. 1828 yılında Macar mühendis Ányos Jedlik elektrikli araç prototipini icat etmiştir. Ticari olarak kullanılabilir ilk elektrikli araba, 1879 yılında Thomas Parker tarafından Londra’da üretilmiştir. O dönemde elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara göre daha popülerdi, fakat batarya ve şarj teknolojilerinin sınırlılığı nedeniyle daha sonra benzinli araçlar ön plana çıkmıştır.
Bkz.Ağbimizin iddiası

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Bağzı ağbiler öyle demiyor ama;

Bkz.Ağbimizin iddiası
Uzun yillardir petrol sondaj - insaat isinde biri olarak sunu soyleyebilirim. Petrol hala old-school yontemlerle yapiliyor ve cevreye zarari minimize edilebiliyor (cikan gazlarin yakimi). Ama batarya uretimi icin tahrip olan agaclar mineraller ustune birde bunun pisligi vs bu dunyanin icinden geciyor. Dunya hala gunesten elektrik uretimi yada elektrikli arac bataryalarinda istenilen yerde degil. devasa tarim arazileri gunes panelleri ile donatiliyor, tarim azaliyor, o paneller icin harcanan yeralti kaynaklari, piller icin kullanilanlar vs. Belki hidrojen veya nitrojenli yakitlar. Hidrojende ise ciddi bir patlama riski var. Dolayisi ile bana gore en temizi dizel. Ayrica Elektrikli araclarin dezavantajlarindan bahsetmiyorum bile, Tesla istedigi araci kapatabiliyor, arac ayni zamanda onlar icin uzaktan kumanda, yolda kalma riski ayri sikinti. Gozunu sevdimin broadwayi, tek marsta kontak alir, yaz kis istedigin yere cik. kimsede durduramaz, bozulsa kendin bile yaparsin, ne araba yapmislar ama :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ne diyorlardı, araba değil, "akıllı cihaz". motosiklet de gittikçe öyle ekranlı, telefonlu bir nesneye dönüşüyor herhalde.
Motora binince vitesi traak diye geçirmeden, motorun öne atılmasını hissetmeden rahat edemeyenler için pek bir anlamı yok bunların. Özellikle de Yamaha'nın kemikli vitesi iyidir. Direk dişliyle temas halindeymiş gibi...
Japonlar bilerek yapmıştır muhtemelen.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sırf onlara nazire olsun diye gidona takılan sarı ördek aldım, çocuklar çok güldü, tommygun da içinden ne dediyse o da güldü. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Nazar boncuğunun büyüklüğü daha komik değil mi 😆.
Ecnebilerinde bunun çan versiyonu varmış yoldaki kötülülterden uzak tutması maksadı ile 😄

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Nazar boncuğunun büyüklüğü daha komik değil mi 😆.
Ecnebilerinde bunun çan versiyonu varmış yoldaki kötülülterden uzak tutması maksadı ile 😄
Yok, o nazar boncuğunun büyüklüğü tam kararında, fotoda nedense fazla büyük çıkmış.
Bu ördeği biraz gülüp eğlendikten sonra sökerim belki zaten goygoy olsun diye taktım ama nazar boncuğu kendi kopup düşüp kaybolmadıkça oradan çıkmaz, onun hatırası var. Bu motor 40 yıllık, liseden yatılı okuldan arkadaşımındı, 4 yıl kadar önce kanserden kaybettik. Bu motoru büyük hevesle almıştı, o zamanlar olabilecek en düzgün aksesuarlarla donatmıştı ama çok kullanmaya ömrü yetmedi malesef. Şimdi her gezide o sağ ayna dibine asılı nazar boncuğuna bakıp arkadaşımı rahmetle anıyorum. Onun manevi değeri var yani.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok, o nazar boncuğunun büyüklüğü tam kararında, fotoda nedense fazla büyük çıkmış.
Bu ördeği biraz gülüp eğlendikten sonra sökerim belki zaten goygoy olsun diye taktım ama nazar boncuğu kendi kopup düşüp kaybolmadıkça oradan çıkmaz, onun hatırası var. Bu motor 40 yıllık, liseden yatılı okuldan arkadaşımındı, 4 yıl kadar önce kanserden kaybettik. Bu motoru büyük hevesle almıştı, o zamanlar olabilecek en düzgün aksesuarlarla donatmıştı ama çok kullanmaya ömrü yetmedi malesef. Şimdi her gezide o sağ ayna dibine asılı nazar boncuğuna bakıp arkadaşımı rahmetle anıyorum. Onun manevi değeri var yani.
Mekanı cennet olsun arkadaşının.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sabah BEBMechanics'in Bodrum videosunu izlemişiz sanırım.
Kanal adını ilk kez duydum 😃
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Başın sağolsun abi

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Mekani cennet olsun. Umuyorum su nalet hastaligin tedavisi yakindir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar