Zaten 20 sene sonra elektrikli motordan başka birşey satmayacaklar. Böyle beklentilerimiz de kalmayacak
Bağzı ağbiler öyle demiyor ama;İlk elektrikli otomobil üretildiğinde de içten yanmalı motor sürücüleri...
Bkz.Ağbimizin iddiasıİlk elektrikli araba, 19. yüzyılın sonlarına doğru icat edilmiştir. 1828 yılında Macar mühendis Ányos Jedlik elektrikli araç prototipini icat etmiştir. Ticari olarak kullanılabilir ilk elektrikli araba, 1879 yılında Thomas Parker tarafından Londra’da üretilmiştir. O dönemde elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara göre daha popülerdi, fakat batarya ve şarj teknolojilerinin sınırlılığı nedeniyle daha sonra benzinli araçlar ön plana çıkmıştır.
Uzun yillardir petrol sondaj - insaat isinde biri olarak sunu soyleyebilirim. Petrol hala old-school yontemlerle yapiliyor ve cevreye zarari minimize edilebiliyor (cikan gazlarin yakimi). Ama batarya uretimi icin tahrip olan agaclar mineraller ustune birde bunun pisligi vs bu dunyanin icinden geciyor. Dunya hala gunesten elektrik uretimi yada elektrikli arac bataryalarinda istenilen yerde degil. devasa tarim arazileri gunes panelleri ile donatiliyor, tarim azaliyor, o paneller icin harcanan yeralti kaynaklari, piller icin kullanilanlar vs. Belki hidrojen veya nitrojenli yakitlar. Hidrojende ise ciddi bir patlama riski var. Dolayisi ile bana gore en temizi dizel. Ayrica Elektrikli araclarin dezavantajlarindan bahsetmiyorum bile, Tesla istedigi araci kapatabiliyor, arac ayni zamanda onlar icin uzaktan kumanda, yolda kalma riski ayri sikinti. Gozunu sevdimin broadwayi, tek marsta kontak alir, yaz kis istedigin yere cik. kimsede durduramaz, bozulsa kendin bile yaparsin, ne araba yapmislar ama
Sabah BEBMechanics'in Bodrum videosunu izlemişiz sanırım.Nazar boncuğunun büyüklüğü daha komik değil mi.
Ecnebilerinde bunun çan versiyonu varmış yoldaki kötülülterden uzak tutması maksadı ile![]()
Yok, o nazar boncuğunun büyüklüğü tam kararında, fotoda nedense fazla büyük çıkmış.Nazar boncuğunun büyüklüğü daha komik değil mi.
Ecnebilerinde bunun çan versiyonu varmış yoldaki kötülülterden uzak tutması maksadı ile![]()
Mekanı cennet olsun arkadaşının.Yok, o nazar boncuğunun büyüklüğü tam kararında, fotoda nedense fazla büyük çıkmış.
Bu ördeği biraz gülüp eğlendikten sonra sökerim belki zaten goygoy olsun diye taktım ama nazar boncuğu kendi kopup düşüp kaybolmadıkça oradan çıkmaz, onun hatırası var. Bu motor 40 yıllık, liseden yatılı okuldan arkadaşımındı, 4 yıl kadar önce kanserden kaybettik. Bu motoru büyük hevesle almıştı, o zamanlar olabilecek en düzgün aksesuarlarla donatmıştı ama çok kullanmaya ömrü yetmedi malesef. Şimdi her gezide o sağ ayna dibine asılı nazar boncuğuna bakıp arkadaşımı rahmetle anıyorum. Onun manevi değeri var yani.
Kanal adını ilk kez duydumSabah BEBMechanics'in Bodrum videosunu izlemişiz sanırım.
Başın sağolsun abiYok, o nazar boncuğunun büyüklüğü tam kararında, fotoda nedense fazla büyük çıkmış.
Bu ördeği biraz gülüp eğlendikten sonra sökerim belki zaten goygoy olsun diye taktım ama nazar boncuğu kendi kopup düşüp kaybolmadıkça oradan çıkmaz, onun hatırası var. Bu motor 40 yıllık, liseden yatılı okuldan arkadaşımındı, 4 yıl kadar önce kanserden kaybettik. Bu motoru büyük hevesle almıştı, o zamanlar olabilecek en düzgün aksesuarlarla donatmıştı ama çok kullanmaya ömrü yetmedi malesef. Şimdi her gezide o sağ ayna dibine asılı nazar boncuğuna bakıp arkadaşımı rahmetle anıyorum. Onun manevi değeri var yani.
Mekani cennet olsun. Umuyorum su nalet hastaligin tedavisi yakindir.Yok, o nazar boncuğunun büyüklüğü tam kararında, fotoda nedense fazla büyük çıkmış.