- Motosikleti
- Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
- Konu Yazar
Oncelikle herkese gunaydin. Arkami donup baktigimda okadar farkli motorlar kullanmisimki, cok uzun bir surec, nelere binmisim nerelerde binmisim.. Ama iyiki de binmisim ve sukur bugune ufak tefek (biri orta) kazalarla gelmisim. Omrumde coook buyuk bir yere sahip ve benden muhtemelen olene kadar gitmeyecek hem heyecana hemde bir dosta sahip olmusum. Motosiklet farkli bir dunya zevki. Ama son zamanlarda kafami kurcalayan bikac sey var, oturup dusunuyorum. Arabalarda otomatigi anliyorum cunku genelde keyif icin degil ulasim icin kullaniliyor. Keyif icin kullananlar hala manuel tercih edebiliyor. Ama son zamanlarda cikan araclarda da artik manuel sanziman neredeyse kalmadi. Eski bir evo kullanicisi olarak hayatimda aldigim tek otomatik esime aldigim aractir, hala arac alacak olursam manuel bakarim.
Yakin zamanda otomatik bir bmw aldim, 2 ay kullanamadim, sebeplerinden biride otomatik sanziman idi. Bu hafta tracer 9 aldim 24 model, 24 alma sebebim ise 25 leri amt sanziman. Ama eski komsum ingilterede triumph ta calisiyor, gecen onunla sohbet ederken bir cok markanin otomatik sanzimana gececegini soyleyince uzuldum. ve cogu manuel cikarmayabilirmis, yani hem manuel hem otomatik icin ekipleri ve yatirimlari bolemezmis firmalar. Otomatik sanziman motormu olur? keyif icin cogumuz biniyor, scooter gibi olacak. Scooter lari yerdigim icin degil, benim gibi eli yillardir debriyajda olan birinin alismasi zor. Bence bu ruhu Öldürüyor. hos ben hayatimin kalanini kismetse manuel devam ederim, eskiye binerim, elimdekini satmam ama otomatige binince suclu hissttim kendimi.
Bir motosever olarak onumuzdeki 10 yili cok merak ediyorum. Radar koymuslar motora cok garip
senin yerine fren yapiomus
motorda radar falan zihnisinir projeleri gibi. hali hazirda hiz sabitlemeyi bile kullanacak yer yok. onumdeki araba ile ayni suratle hic gitmedim, gitmemde (olmeye niyetim yok), hele de uzun yolda uzunca zaman. Bekleyip gorecegiz.
Yakin zamanda otomatik bir bmw aldim, 2 ay kullanamadim, sebeplerinden biride otomatik sanziman idi. Bu hafta tracer 9 aldim 24 model, 24 alma sebebim ise 25 leri amt sanziman. Ama eski komsum ingilterede triumph ta calisiyor, gecen onunla sohbet ederken bir cok markanin otomatik sanzimana gececegini soyleyince uzuldum. ve cogu manuel cikarmayabilirmis, yani hem manuel hem otomatik icin ekipleri ve yatirimlari bolemezmis firmalar. Otomatik sanziman motormu olur? keyif icin cogumuz biniyor, scooter gibi olacak. Scooter lari yerdigim icin degil, benim gibi eli yillardir debriyajda olan birinin alismasi zor. Bence bu ruhu Öldürüyor. hos ben hayatimin kalanini kismetse manuel devam ederim, eskiye binerim, elimdekini satmam ama otomatige binince suclu hissttim kendimi.
Bir motosever olarak onumuzdeki 10 yili cok merak ediyorum. Radar koymuslar motora cok garip