- Konu Yazar
Sa arkadaşlar yamaha xtz 750 kullanıcısıyım motoru alanı 1 sene oldu arızalı aldım krank değiştik gömlek çaktık yarım motor yaptık..akü kabloları pipolar bujiler vs değişti. subap ayarı yapıldı kalbüratör temizligi yapıldı hava ve senkron ayarları yapıldı bunlara rağmen makinadan bir türlü randıman alamıyorum..motordaki sorunu söyleyeyim inş yardımız dokunur yordu artık. üstad lar bilirler ama.. motorsiklet xtz 750 çift silindir PARAREL piston sorun ise motorsiklet 12 15 saat yatınca ilk marşta tek silindir çalışıyor ortalama 3 5 dakka tek silindir çalıştıktan sonra 2.silindir devreye girmeye başlıyor ama tam anlamıyla deyil.(motor sıcakken bazen hemen giriyor bazen 5 10 saniyeye giriyor ama tam kapasite çalışmıyor )motorsikleti kullanırken motor sanki %60 %70 çalışıyor.yolda giderken vites aralarında sadece rölantide sakin gitmek istedigimde pır pır yapıyor gaz yemesi dengesizleşiyor, rölanti de gidemiyorsun ama gazı açınca tam olmasa da düzeliyor..bir de 5 vites küçük devirlerde yüksek devirlerde eksoz da peş peş patlamalar oluyor motor gaz yemiyor kompırasör yapıyorum kendine geliyor bir süre sonra yine aynı.boşta çok gaz verdigimde siyah duman atıyor.motor azda olsa buji yağlıyor gibi yada yanmadı fazla benzinmi geliyorda öyle oluyor onu bilmiyorum.motorsikletin sesini kaydettim 30.saniyeden itibaren dedigim olay gerçekleşiyor yazıyla paylaşıyorum inş faydası olur şimdiden tşkler ederim. telefondan kayıt ettiğim ses dosyasını siteye yükleyemedim...en kısa zamanda konuya ekliyorum.