Xmax ile uzun yola çıkmadan önce neleri değiştirmem gerekiyor?

Motosikleti
Adv
Tüm camiaya selam olsun 1-2 ay sonra havaların ısınmasıyla uzun yola çıkmayı planlıyorum, gidiş 600 km dönüş 600km kadar, şuanda herhangi birşey yaptırmıyorum şimdidende birşey yaptırmak istemiyorum,kafamın rahat olması için uzun yola çıkmadan 1 hafta önce neleri değiştirmem lazım, motor sıfırından beri bende şuan 11 bin km, bu zamana kadar sadece 3 sefer yağ değişimi ve tek sefer yağ filtresi değişti onun haricinde hiçbirşey değişmedi, uzun yola çıkmadan önce nelere baktırmamı ve neleri değiştirmemi önerirsiniz? Ben kayış, yağ değişimi,fren balataları ve debriyaj kontrolü yaptırırak uzun yola çıkmayı planlıyordum, bagalar kaç km dayanır bilmiyorum neler yapmamız gerekir? Şimdiden Teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ön lastikte birtane arka lastiktede birtane fitil var şanssızlığın daniskası resmen ama 5.000 km oldu hiç bir sıkıntı hava kaçırma yok, lastikte fitilleri arasam bulamıyorum lastikle bütünleşmiş lastikçiler lastik bitene kadar dayanıyor zaten demişti o konuda aman fitil şöyle böyle diyenlerinde biraz abarttıklarını düşünüyorum?

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motorun bakımlıysa hiç bir şey.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hava filtrenizi kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer kirliyse ve servis manueline göre de değişim zamanı gelmişse değiştirin, aksi halde yakıt tüketiminizi az biraz arttırabilir. Yanınızda yine de taşınabilir, şarjlı pompa bulundurmanız da sizin için faydalı olacaktır.

Motosikleti
İki Teker Havada
Eğer yolculukta uyum sağlamıyorsa artçıyı değiştirin 😁☺️

Motosikleti
İki Teker Havada
Rivayete göre Zafer Hoca yurt dışı turunda kaza yapmış, motoru patates olmuş. Aynı kazada oğlu da öğrencilerden birinin motorunu biçmiş. Bu nedenle Hoca yeni motor almış. Duymadım, görmedim ama kulağıma fısıldandı.
Dedikodu dur o dedikodu zafer hoca ve dediklerin 😶‍🌫️🥶

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ben kayış, yağ değişimi,fren balataları ve debriyaj kontrolü yaptırırak uzun yola çıkmayı planlıyordum, bagalar kaç km dayanır bilmiyorum neler yapmamız gerekir? Şimdiden Teşekkürler
Planladığınız bakımlar yeterlidir. Servis gerekli gördüğü değişimleri söyler zaten. Geriye güzel bir rota bulmak kalıyor.

Motosikleti
Adv
İlk defa bir motorun ön lastiğine fitil atıldığını duyuyorum şuan.
Ön arka ne fark eder ki arka lastiğe çivi girmişti çivi girdiğinide aylar sonra fark etmiştim hava basıp kullanıyordum sonra fitil attırdım ön tekerede çift taraflı yay gibi birşey atmış birisi o girmişti götürüp fitil attırmıştım

Hava filtrenizi kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer kirliyse ve servis manueline göre de değişim zamanı gelmişse değiştirin, aksi halde yakıt tüketiminizi az biraz arttırabilir. Yanınızda yine de taşınabilir, şarjlı pompa bulundurmanız da sizin için faydalı olacaktır.
Peki hava filtresinin yan sanayiside var onu taktırsam ne olur? Sonuçta filtre bu orjinal yan sanayi çok etkisi olurmu en son hava filtremi söktüğümüzde değişme zamanı gelmişti

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ön arka ne fark eder ki arka lastiğe çivi girmişti çivi girdiğinide aylar sonra fark etmiştim hava basıp kullanıyordum sonra fitil attırdım ön tekerede çift taraflı yay gibi birşey atmış birisi o girmişti götürüp fitil attırmıştım

Peki hava filtresinin yan sanayiside var onu taktırsam ne olur? Sonuçta filtre bu orjinal yan sanayi çok etkisi olurmu en son hava filtremi söktüğümüzde değişme zamanı gelmişti
Hiflo gibi markaları kullanabilirsin, sorun yaşamazsın.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
yolda tekere çivi girse değiştirecek bilgim yok, o setleri falan da taşımıyorum.

akü şarj zımbırtısı bile yok. Keşke tommy nickfurie vs biri bu tür durumlar için kampa vs giderken min şunlar olsun gibi bir içerik hazırlasalar, tadından yenmezdi.

Motosikleti
Yok
11k km için çok bir şey yok. Hidrolik, balata, varyator kontrolü yaptırılır, yağ/filtre değiştirilir, yola çıkılır. Xmax için önemli olan seleye minder, pad, jel vs. ne koyuyorsanız artık en önemli detay o, yoksa poponuz tutmaz.

Türkiye işsiz bir ülke değil, çok sapa yollara girmedikçe, Xmax ile girebileceğiniz yollarda kalıp, yardımsız kalmanız mümkün değil bence. Aku sarj zimbirtisi eger akunuz kotu ise lazımdır. Kötü akü ile de yola çıkmayın. Ben sürekli lastik jeli taşıdım, 1 kez bile kullanmadım ama bulundurun.

Motosikleti
Adv
11k km için çok bir şey yok. Hidrolik, balata, varyator kontrolü yaptırılır, yağ/filtre değiştirilir, yola çıkılır. Xmax için önemli olan seleye minder, pad, jel vs. ne koyuyorsanız artık en önemli detay o, yoksa poponuz tutmaz.

Türkiye işsiz bir ülke değil, çok sapa yollara girmedikçe, Xmax ile girebileceğiniz yollarda kalıp, yardımsız kalmanız mümkün değil bence. Aku sarj zimbirtisi eger akunuz kotu ise lazımdır. Kötü akü ile de yola çıkmayın. Ben sürekli lastik jeli taşıdım, 1 kez bile kullanmadım ama bulundurun.
Fitillerin bir zararı olurmu sence ön ve arka lastikte fitil var birer tane

Motor yan yan gider. :rolleyes:
Ciddi bi soru sordum ciddi bi cevap versen ona göre bizde bilgilensek

Hiflo gibi markaları kullanabilirsin, sorun yaşamazsın.
Hava filtresi içinmi ?

Birde bi soru daha sorayım boşuna konu açmim,Bugün bi arkadaşın kalın bi çantası vardı çantada enseyen bi çanta değil, yemekçilerin pançları olur ya aynı onun gibi, önümdeki boşluğa sıkıştırayım dedim, biraz takıntılıyım bu konularda, çantayı biraz zor soktum sığdırdım, sonra düşündüm çantayı oraya sıkıştırmam grenaja veya boyaya zarar vermişmidir diye, kontrol ettim sonra bişey göremedim, biraz nazik bakıyorum motora tuhaf karşılamayın

Bir soru daha, 2 hafta önce dikkatimi çekti yan tarafta basamağın üstünde gövdede grenajda yuvarlak bi leke var, sildim çıkmadı,kaç defa şakır şakır yağmur yağdı hala o leke duruyor, neden olabileceğini anlayamadım, depoya yakın bölgede acaba benzin alırken benzinmi damladı? Benzin damlaması böyle çıkmaz bir leke yaparmı? @tommygun @gurcanozturk @yaşlıveacemi @sampsonte @espresso @AzÇok @Sinan Aksu @Reloaded @arndiol

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok

Ciddi bi soru sordum ciddi bi cevap versen ona göre bizde bilgilensek

Hava filtresi içinmi ?

Birde bi soru daha sorayım boşuna konu açmim,Bugün bi arkadaşın kalın bi çantası vardı çantada enseyen bi çanta değil, yemekçilerin pançları olur ya aynı onun gibi, önümdeki boşluğa sıkıştırayım dedim, biraz takıntılıyım bu konularda, çantayı biraz zor soktum sığdırdım, sonra düşündüm çantayı oraya sıkıştırmam grenaja veya boyaya zarar vermişmidir diye, kontrol ettim sonra bişey göremedim, biraz nazik bakıyorum motora tuhaf karşılamayın

Bir soru daha, 2 hafta önce dikkatimi çekti yan tarafta basamağın üstünde gövdede grenajda yuvarlak bi leke var, sildim çıkmadı,kaç defa şakır şakır yağmur yağdı hala o leke duruyor, neden olabileceğini anlayamadım, depoya yakın bölgede acaba benzin alırken benzinmi damladı? Benzin damlaması böyle çıkmaz bir leke yaparmı? @tommygun @gurcanozturk @yaşlıveacemi @sampsonte @espresso @AzÇok @Sinan Aksu @Reloaded @arndiol
Teknik konulardan çok anladığımı söyleyemem, ama lastik fitili benim bildiğim kadarıyla geçici bir çözüm; onunla yaşanmaz. Ben öyle bir lastikle yola çıkmam; sizi bilemem.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Fitili iyi atmışlarsa bir şey olmaz..
Şimdiye kadar attırdığım fitillerin sayısını bilmem.. Hiç bir sorun yaşamadım...
Ön teker arka teker hiç bir olumsuzluk yaşamadım..

Motosikleti
750x

Genelde yerde bulunan çivi, vida gibi objeler ön tekerlekten sekip arka tekerleğe saplanır, o açıdan söyledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar