xmax 400 ABSsiz model alınır mı ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aslında biraz bende bundan dolayı istiyorum. Genelde motoru otoyolda kullanıyorum ve jupiter olduğu için yokuş yukarı yollarda aşırı zorlanıyor. Koskoca tır gelip beni solluyor. Hatta bazen arkamdan korna çalıp beni zorla emniyet şeridine sokuyor oysaki diğer şeritler boş....

Kamyon tır tacizinden dolayı büyük güçlü scooter istiyorum
otoyolda kamyon tır tacizi bir yana xmax 250 ile cliolar egealar da taciz edebiliyor, 400 bu açıdan iyi gelecektir. ama çok yakar, yakıtı düşünmem diyorsanız alın.

abs'siz motor alanın kendine saygısı yoktur.
Bendeki Medley abs ikaz yakıp devre dışı kaldı , üç gün kendime saygısızlık yapıp kullandım 😬
Pazar günü biraz kurcaladım meğer sol kütük fren müşürü gitmiş , bugün aldım yarın fırsat bulursam takacam inslh..

Daha önce 2022 Jet14 200 üm vardı , frenleri şahaneydi de arkada abs yoktu , meğer 2023 den sonra çift abs olmuş , motoru çok sevmeme rağmen ilk fırsatta takasla şutladım..

Yıllar önce yazmıştım bir başka sitede kasksız binerim , Abs siz motora binmem diye beni aforoz etmişlerdi 😁

Xmax 400 ün yakıtı 4 lt civarlarında geziyor. Önceki yıldı sanırım, gençlik yıllarıma özendim, atladım motosiklete 300 km kadar gaz kolu en dibe dayalı şekilde motosikletle pervasız sürat yaptım. Konya yolları da alabildiğince düz giden yollardır. O zamanki çok süratli kullanımımdan sonra eve gelince bir hesap yaptım. İnanamadım motosiklet 6,4 lt yakmış görünüyor. Foruma da yazmıştım sanırım. Ardından hesabımı bir kez daha gözden geçirince, bir yerde hata olduğunu farkedip hesabı düzelttim. Düzeltilmiş hali 4,6 lt idi sanırım, motosikletin gerçek yakıt verisi. Ben şehir içinde 4 lt ler civarında kullanıyorum. 3,8 ile 4,1 ler civarında gidiyor daha fazla değişmiyor. 400 cc için bu fazla mı bilmiyorum tabi. Ama eldeki veri bu.

Motosikleti
Triumph Trident 660
otoyolda kamyon tır tacizi bir yana xmax 250 ile cliolar egealar da taciz edebiliyor, 400 bu açıdan iyi gelecektir. ama çok yakar, yakıtı düşünmem diyorsanız alın.
250 cc bile kamyona yetmiyorsa 125 cc den direkt 300-500 cc arası bir şey bakmalıyız herhalde 😁

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Akan trafikten daha hızlı olmalıyız düşüncesine pek uygun değil artık 250likler bence. En kötü araç, otobüsler kamyonlar dahil, bile 120km/s te rahatlıkla tutunabiliyor. Ha 250 cc ile de 120 km/s gidilir, ama yorulur makine.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
250 cc bile kamyona yetmiyorsa 125 cc den direkt 300-500 cc arası bir şey bakmalıyız herhalde 😁
300 bile az gelir, 400-500'den az bir şeye bakma. :)

otobanda dandik clio'lar bile zorlanmadan 150 ile gidebiliyor ve öyle de gidiyorlar. kamyonlar tırlar sağ şeritte 120 ile gidiyorlar. çok rahat 140'ı geçebilen çabuk hızlanabilen bir şey lazım otobanda sürülecekse. xmax 250 şehir içi çok atak çok seri ama otobanda 120'den sonra canı kalmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada xmax 400 iyidir, biraz yakıtı fazladır ama öyle çok çok fazla da sayılmaz. günlük işe git gel 100km kullanılıyorsa belki fazla gelebilir.
xmax 400 alan arkadaşım var istanbul içinde her gün kullanıyor çok memnun, hatta bagaları falan dğeiştirtti daha performanslı marka bagalar takınca daha bir canlandı diyordu. otobanda falan hızlı akan trafikli yollarda kullanıyor.
xmax 400'ün tek kusuru sele altı alanı küçülmüş, arkaya çanta şart. xmax 250'lerde çanta gerekmiyor gibi geniş.

xmax 400 güncel üretimi durmuş bunu da düşünmek gerek. xmax 300 de satılıyor, eski 400lükler kadar performansı var deniyor.

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
2015 x max ABS'li 10 bin km kadar kullandım.

Bütçe kıstas alınınca önce varsa benzer km ABS'li 300 veya yüksek model 250'liklere bakılabilir.

Boyum uzun ve şehir içinde az kullanacağım diyorsan abs'li model bakılabilir yine.

Şehir içinde 400 lük gereksiz gelebiliyor. Yine de eviniz yokuşlu bir yerde ise veya sürekli artçılı kullanım olacaksa tatminkar ve konforlu bir sürüş oluyor.

Ezcümle abs zaten önemli. Sürüş tecrübeniz ve rotanıza göre daha da önemli hale gelebiliyor.

Daha önceki motorlarım abs’siz di mesela hiç abs’ye ihtiyacım olmadı belki de kendimi ihtiyacım olabilecek duruma sokmadım yada o durumla karşılaşmadım bilmiyorum ama şahsi fikrim abs’ye ihtiyacın olabilecek mi sorusunun cevabı sende tabi herkes güvenliği elden bırakmamak için önemli dicek. aksini söyleyen çıkmaz sen abs’iz idare edebilecek misin ihtiyacın olduğunda tecrüben sürücülüğünle tolare edebilcekmisin bu önemli yoksa tabiki güvenlik teknolojisi olduğu için hepimiz sana abs’yi önereceğiz çünkü kimin nasıl karakterde motor kullandığını bilmiyoruz yavaş hızlı sakin hırçın vsvs gibi. Umarım hakkında hayırlısını tercih edersin çünkü motor üzerindeki senin ve hepimizin canı önemli. Saygılar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar