Xiaomi Yi için ses kaydı fikirleri

arkadaşlar merhaba,

Xiaomi yi aksiyon kameram var. video kayıt esnasında ses kaydı ekstra bir aparat takmadan çok berbat çıkıyor. Rüzgardan dolayı.

Ses kısmı olayını maalesef atlatamadım. bir kaç fikrim var. Bunları paylaşacağım. Eğer sizin uyguladığınız varsa fikrinizi rica ederim.

- Yaka mikrofonuna sahip olmak.

- Telefona takıp ses kaydedici ile kayıt yapmak

- Birde internetten kendi kafama göre bir kurgu yaptım. Aşağıda ekran görüntüsü var. Kameranın girişleri ile alakalı ve bu bulduklarım uyar mı acaba? diye..

Kamera girişi

Bu usb uçlu zımbırtı

birde bu uçla çeviricili falan

Aynı kameraya sahibim aynı konuyu ben de düşünüyorum. Takipteyim ;)

Yıllardır bu kamerayı kullanıyorum. Çözümü var ancak dertli biraz. Aletin içerisindeki çip olarak ses girişi mevcut ancak çıkışı yok. Youtube da bu çıkılı monte eden insanlar mevcut ancak bu benim elimden gelmeyeceği için hiç kalmışmadım. Bu kamera ile yüzlerce video çektim. Ben bunları yaparken ses kaydını ise telefon ile çözdüm. Telefonun kulaklığındaki ses alıcısını kasın ağız kısmına sabitledim ve ses kaydını yaptım. Daha sonra video editleme esnasında o ses kaydını video ya gömdüm. Meşakatli bir iş ama çözümü mevcut. Bundan sonraki kamera alır isem mikrofon çıkışlı alacağım mesela bu da bize bir tecrübe :)

Usb uçlu zımbırtıyı kameranın desteklemesi lazım. yi'de çalışmayacaktır. Çalışsa millet neden gopro, sony vb. pahalı marka ürün alsın ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar