X-Max 250'den geçiş motoru tavsiyesi

Merhabalar 2022 yılında yine bir konu açmıştım 50 cc den geçiş yapıbileceğim modellerle alakalı.Hiç aklımda olmasada o zaman x max 250 aldım.Şimdi gün geldi x max 250yi değiştirmeye karar verdim.Motorsikletim kullanışlılık açışından çok iyi çok mennunum.Ama güç anlamında yetmiyor gibi artık sanki motoru zorlamaya başladım.2.5 yıldır 14 bin km yol yaptım .Almayı istediğim model ilk olarak tenere 700dü.Ama 2025 itibari ile gelen absürt zam ve hali hazırda bulunan 2024 modelleri ile alaklı hernagi bir kampanya olmaması beni biraz soğuttu.Ayrıca sürekli toprağa girmeyeceğim için tracer 700 de baktım.Ama şuan hondanın kredi kartına 12 ay taksit kampanyası aklımı o yöne doğru kaydırmaya başladı.Öncelikli olarak her işime yarayacak şehiriçinde de uzun yola da gidebileceğim bir motorsiklet arayışındayım.Hondanın kampanyalarına bakınca düşündüğüm modeller nx 500 , hornet 750 ve transalp 750 modelleri.Transalp biraz bütçemi aşıyor ama zorlayarak alabilirim.Nx 500 ise geçmişken 500 e geçmiyeyim hemen değiştirmek isteyebilirim diye biraz daha üçüncü planda.Hornet 750 ise uzun yollarda rüzgardan beni yorabilir ve daha az kullanışlı olabileceği için 2. planda.Sizin bu modeller ya da bu modeller harici başka markadalardan önerebileceğiniz modeller var mıdır?Burda en önemli kriter kredi kartına faizsiz taksit imkanı yoksa gider tenere alırdım ama orda direkt tüm parayı ödemem gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.

Son olarak x maxten bu motorlara geçince çok zorlanır mıyım?. Otomatik vitese alıştık vs ve daha güçlü motorlara binince ekstrem bi sıkıntı çeker miyim?

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Son olarak x maxten bu motorlara geçince çok zorlanır mıyım?. Otomatik vitese alıştık vs ve daha güçlü motorlara binince ekstrem bi sıkıntı çeker miyim?
önce kapalı alanda hakimiyet eğitimi ayarla, eğitim şart. zaten her motor değiştirince bu eğitimi bir kez almak faydalı.

Ybr 125 ve Inazuma 250 F den sonra 2 yıldır Xmax 400 kullanıyorum. Bir arkadaşımın yeni aldığı CLX 250 ye bir denemek için bindim. Tedirgindim açıkçası. Manuel pratikliğimi kaybetmişimdir diye düşünmüştüm. Ancak ilk birkaç kilometrede sanki arada scooter kullanmamışım gibi gaz,debriyaj, ön fren ve arka fren koordinasyonumu tekrar yakalayabildim. Gerçi otomobilde de manuel-otomatik yahut sedan-minibüs değişimlerinde hemen adaptasyonumu sağlayabiliyorum. Bu işlerde kişisel özellikler çok önemli. Denemeden tahminlerle anlaşılabilecek bir konu değildir bu. Sizin durum biraz değişik. Şöyleki hem vites tarzı değişimi hem de çok daha güçlü bir motosiklete geçiş söz konusu. Belki yine 250 grubundan bir manuel ile vites adaptasyonu sağlandıktan sonra baktınız oluyor o zaman 650-700 cc bandına çıkılabilir. Ya da yüksek cc otomatikler denenip ardından yüksek manuele geçilebilir. Daha güvenli olabilir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tracer 7 alırdım sanırım.
Söylemeden edemedim, V strom’da bi seçenek 😁

önce kapalı alanda hakimiyet eğitimi ayarla, eğitim şart. zaten her motor değiştirince bu eğitimi bir kez almak faydalı.
tanıdık ehliyet kursu var bir süre mt07 ile alıştırma yapabilirim.ehliyetide mt07 ile almıştım .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ybr 125 ve Inazuma 250 F den sonra 2 yıldır Xmax 400 kullanıyorum. Bir arkadaşımın yeni aldığı CLX 250 ye bir denemek için bindim. Tedirgindim açıkçası. Manuel pratikliğimi kaybetmişimdir diye düşünmüştüm. Ancak ilk birkaç kilometrede sanki arada scooter kullanmamışım gibi gaz,debriyaj, ön fren ve arka fren koordinasyonumu tekrar yakalayabildim. Gerçi otomobilde de manuel-otomatik yahut sedan-minibüs değişimlerinde hemen adaptasyonumu sağlayabiliyorum. Bu işlerde kişisel özellikler çok önemli. Denemeden tahminlerle anlaşılabilecek bir konu değildir bu. Sizin durum biraz değişik. Şöyleki hem vites tarzı değişimi hem de çok daha güçlü bir motosiklete geçiş söz konusu. Belki yine 250 grubundan bir manuel ile vites adaptasyonu sağlandıktan sonra baktınız oluyor o zaman 650-700 cc bandına çıkılabilir. Ya da yüksek cc otomatikler denenip ardından yüksek manuele geçilebilir. Daha güvenli olabilir.
araba olarak minibüs , otomatik , manul vs geçiş yapıyorum sıkıntı olmuyor.250 cc manul vites alıp zaman ve para kaybıda yaşamak istemiyorum malum aldığın motoru daha ucuza satacaksın her yeni alım satımda kullanıcıya zarar yazıyor.Mt07 yi ehliyet kursunda ilk kullanacağım zaman ben bunu kullanamam diye bir düşünce oluşmuştu.Çok sert ve ağır gelmişti halihazırda 50 cc kullanıcısı idim o zaman.Her geçen gün alışmaya başlamıştım.en sonunda parkuru hiç zorlanmadan geçiyordum.Burda esas mesele kullanıp kullanamamak değilde o kadar para bağlayacaksam en mantıklı seçenecek hangisidir onu bulmak açıkçası

Tracer 7 alırdım sanırım.
Söylemeden edemedim, V strom’da bi seçenek😁
tracer 7 de kafama çok yatıyordu ama transalpin kampanyası ile nerdeyse aynı paralara elde edebiliyorum.Kredi çektiğimde tracer a ödediğim paralarda transalp parasını buluyor.Arazi vs gibi yerlerde transalp daha avantajlıdır diye düşünüyorum.ve liste fiyatı olarak tracerdan daha yüksekte konumlanan bi motorsiklet.

Motosikleti
tanıdık ehliyet kursu var bir süre mt07 ile alıştırma yapabilirim.ehliyetide mt07 ile almıştım .
Ehliyet kursu hiç yoktan iyidir ama onların verecekleri eğitim ehliyet sınavı parkuru geçebilecek kadar olur. Bir de kursun motoru değil kendi motorunuzla eğitim almalısınız ki kendi motorunuza alışabilin. 20 yıldır motor sürenlerin bile motor değişiminde eğitim alması faydalı olur deniyor. Bu "kapalı alanda hakimiyet eğitimi" kurslardaki eğitimden çok farklı oluyor. TMF A sınıfı eğitmen gözetiminde bir gün boyunca komanda eğitimi gibi yorulmuş oluyorsunuz ama ne kadar yanlış yerleşmiş alışkanlık varsa eğitmen görüp uyarıyor. Eğer yaşadığınız yerde bu imkan yoksa ehliyet kursu tanıdık varsa bu da faydalı olur tabi. En azından oradaki eğitmen işi biliyorsa hakimiyet eğitiminde ne yapılacağını da biliyordur, ama kendi motorunuzla alın eğitimi.
Mesela benim scooterdan 230 kiloluk ağır motora geçince en büyük eksiğim vitesliye alışmak değil de yavaş sürüş ve çok dar dönüşlerdi, eğitimin en büyük faydası bu konuda olmuştu bana, eğitimden sonra eğtimde kullanılan plastik kukalardan satın alıp boş alan bulup orada bir kaç kez tekrar etmiştim kendi kendime.

Ehliyet kursu örneği scooter sürdüğüm için en azından kendi aldığım motorsiklet sürene kadar vitesliye alışmak için bir çözüm. Eğitim konusuna gelince zaman bulabilir miyim bilmiyorum.

Motosikleti
Mondial 125 Vulture İ
Eğer ki vitesli beni zorlar mı diye düşünüyorsan ve yüksek CC geçmek istiyorsan bence ADV 750 de tercih edebilirsin. Tabii ki bütçen el veriyorsa. Ya da TMAX 560.

Hocam onlar bütçeyi aşıyor.İkinci el alsam taksit imkanı yok.Benim kampanyalı 0 motorlara yönelmem lazım.Hornet alsam 1 yıla değiştirmek isterim gibi geliyor adventure modelle vs.Tam emin olamıyorum.Suzuki de kampanya yapmaya başlamış ama kampanyaları yetersiz.Ya da ikinci el tracer 700 alayım desem onunda elektronik kontrol sistemleri yok acemiye daha çok sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.Viteslide illaki zorlanırım ama bunu bir süre sonra atlatırım diye düşünüyorum.Bir yerden başlamak gerekiyor.Piyasa olarak hornet ne durumda acaba ikinci el piyasası oturdu mu satacak olsak 1 sene sonra değer kaybı ne olabilir rağbet görüyor mu?

600-700 cc bandında şehir içinde üzmeyecek uzun yol ya da hafif arazide de iş yapacak bir motorsiklet önerebilir misiniz? Değer kaybı olarak transalp mi tracer mı daha avantajlı konumda acaba. Bir de kullanım olarak hangisi daha hata affeden bir motordur?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
600-700 cc bandında şehir içinde üzmeyecek uzun yol ya da hafif arazide de iş yapacak bir motorsiklet önerebilir misiniz? Değer kaybı olarak transalp mi tracer mı daha avantajlı konumda acaba. Bir de kullanım olarak hangisi daha hata affeden bir motordur?
günümüzde çıkan bütün motorlar hata affeder size nc750 gider ama motor gibi motor istiyorsanız 2. el düşük km tiger 900 gt bakabilirsiniz

Motosikleti
Yok
Merhabalar 2022 yılında yine bir konu açmıştım 50 cc den geçiş yapıbileceğim modellerle alakalı.Hiç aklımda olmasada o zaman x max 250 aldım.Şimdi gün geldi x max 250yi değiştirmeye karar verdim.Motorsikletim kullanışlılık açışından çok iyi çok mennunum.Ama güç anlamında yetmiyor gibi artık sanki motoru zorlamaya başladım.2.5 yıldır 14 bin km yol yaptım .Almayı istediğim model ilk olarak tenere 700dü.Ama 2025 itibari ile gelen absürt zam ve hali hazırda bulunan 2024 modelleri ile alaklı hernagi bir kampanya olmaması beni biraz soğuttu.Ayrıca sürekli toprağa girmeyeceğim için tracer 700 de baktım.Ama şuan hondanın kredi kartına 12 ay taksit kampanyası aklımı o yöne doğru kaydırmaya başladı.Öncelikli olarak her işime yarayacak şehiriçinde de uzun yola da gidebileceğim bir motorsiklet arayışındayım.Hondanın kampanyalarına bakınca düşündüğüm modeller nx 500 , hornet 750 ve transalp 750 modelleri.Transalp biraz bütçemi aşıyor ama zorlayarak alabilirim.Nx 500 ise geçmişken 500 e geçmiyeyim hemen değiştirmek isteyebilirim diye biraz daha üçüncü planda.Hornet 750 ise uzun yollarda rüzgardan beni yorabilir ve daha az kullanışlı olabileceği için 2. planda.Sizin bu modeller ya da bu modeller harici başka markadalardan önerebileceğiniz modeller var mıdır?Burda en önemli kriter kredi kartına faizsiz taksit imkanı yoksa gider tenere alırdım ama orda direkt tüm parayı ödemem gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.

Xmax ilanı var mı acaba😅

Motosikleti
Forza 250
Yav 2.5 yılda nasıl 14k km yol uaptınız ben Şubatta 8 bin kmde aldım temmuz da 14 bin kmde sattım.O ara 3 motor vardı bide ona rağmen bir tek ben mi yarınlar yokmuşcasına km yapıyorum anlamadım ki arkadaş 🤣

Motosikleti
Yav 2.5 yılda nasıl 14k km yol uaptınız ben Şubatta 8 bin kmde aldım temmuz da 14 bin kmde sattım.O ara 3 motor vardı bide ona rağmen bir tek ben mi yarınlar yokmuşcasına km yapıyorum anlamadım ki arkadaş 🤣
Benim motorun yağ değişim aralığı 6bin km, ben yılda bir bakıma sokuyorum daha 5bin km anca yapmış oluyor. Motoru işe gidip gelme vb. için değil de yalnızca hafta sonları keyif amaçlı sürünce her hafta sonu da fırsat olmayınca çok yol yapılamıyor. Mesela Temmuz ayı çok sıcak geçti hiç yol yapamadım.

Xmax ilanı var mı acaba😅
var hocam malum sitede
Hocam bu sene binemedim motorsiklete ayrıca araba da var.O yüzden pek km yapamadım bu yıl.

integra da olabilir
daha güncel ihtiyaç olması halinde kolay elden çıkabilelcek bişey bakıyorum hocam.Yoksa gidip triump scrambler alacam da malum türkiye şartları :)

Tracer 7 alinabilir fakat a2 ye cevirip bir sure alismani tavsiye ederim. Al sat la ugrasmazsin.

Direk 75beygir bir anda firliyor. Keza 48 beygir bile ilk edapta cok güclu gelecektir.

Skuter den cok farkli emin olabilirsin.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Xmaxtan sonra bence en mantıklı motor nc750x. Aşırı bir gücü yok ve geçiş motoru olarak da kullanılır, Bundan sonra başka motor almam bu güç bana yeter diyen adam da kullanır.

Motosikleti
xmax'dan sonra vitesliye geçecekseniz ne olursa olsun bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın, çok faydası olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar