Freccia 150'nin klonu Seha 150'yi gayet sorunsuz ve keyifle kullanıyorum. Çoğunlukla şehir içinde, kısa mesafelerde ve kısa zaman aralığında. Ama artçı ve arka çanta dolu hiç fark etmeden gayet stabil bir alet. Lakin bu motosikletleri kuryelikte binlerce km kullanan insanlar da var. Facebook gruplarında daha detaylı bilgi alırsınız. Burada insanlar önyargıları ve kulaktan dolma bilgilerle cevap verirler.
Bu tip marka/modeller genelde biraz şans işi. Sıfırında sorun yaşayan olduğu gibi, 40-50 bin km problemsiz sürenler var. Mesela benim Seha 150 Ayvalık'ın yaz sıcağında 90 C görmüyor. O kadar serin çalışan bir motor görmedim. Start/Stop özelliğinden, anahtarsız çalıştırmaya, Bosch elektrikli ateşlemeye kadar her şey var. Varyatör ve kayışlar PCX ile aynı. Ayrıca hep söylediğim gibi, bu tür markaları alacaksanız servis ve yedek parçaya ulaşma potansiyelini göz önüne alacaksınız. Ben sırf bu yüzden Kanuni tercih ettim mesela. Oturduğunuz yerden parça sipariş edebilirsiniz. Ayrıca her görenin ilgisini çeken enteresan bir motor.