volvo s40 nasil bilirsiniz...

Herkese selamlar arkadaslar. Bu araclar hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi. Maddi imkanim kisitli oldugu icin dusuk meblagli arac bakarken volvo s 40'i farkettim. Zaten bu araclarin saglamligina kimse laf soylemez sanirim. 1997-2000 modellere baktim 15-20 bin tl ye araclar var. Fiyatlar cok yuksek degil gibi sahin dogan gibi arabalara bile 10 bin tl istenirken
1.6 motor olanlarin cok tutulmadigini ogrendim kasa agir oldugu icin. 1.8 ve 2.0 motorlarda cokmu yakar bilemedim. 2000 yilindan sonra sirket el degistirmis sanirim acaba arac kaliteside degistimi. Birde bakim masrafi var tabi soylendigi gibi parcalari cokmu pahalidir bu aracin
Ve satisi zor bir arac sanirim ne dersiniz alinabilirmi yoksa hic bulasmamakmi gerekir.

Parça fiyatları çok çok pahalı ve 2nci eli çok yavaş. Alıp son kullanıcısı olabilirsin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kesinlikle tavsiye ederim

saglam oturakli araba
temiz 1.6 dizelini bulursan kacirma

bakim servis parca pahali
ozel servisle cozebilirsin

2.eli yok gibi
S40in 2012den sonrasi yok zaten
alinca en az 4-5 yil kullanman gerekli

elektronik, ses-isik sistemi vs arama …

Tesekkurler yorumlar icin. Bende skoda felicia var arac guzel ama sadece hidrolik direksiyon baska bisey yok. Bende en az iki hava yastigi ve abs olan bir arac istiyorum. Guvenlik on planda yani. Ama 19000 tl.de param var. Tavsiye edebileceginiz arac varmi.

Kötüdür. Aslında volvo değil volvo görünümlü mitsubishidir. Motor ve bütün yürüyeni mitsubishidir. Volvonun yüz karası modelidir. Mümkünse s60 alın. Canımızdan bezdirdiydi. Arızası boldur. Yakıtı daha boldur.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Eski model araç alırken çok dikkat etmek gerek, büyük arıza açma ihtimali yüksektir, zaten kısıtlı olan bütceye 2000-3000 TL gibi masraflar çok gelir.
Araç zaten piyasası olmayan, çok yakan bi araç. eğer aşırı temiz kullanılmış bi araç değilse bulaşmazdım ben olsam. 20.000 Liraya parcası daha ucuz daha genç çok arabalar var.

Istanbul ve Ankara disinda yaşıyorsanız birde maddi durum sıkıntı ile ise guzel olmasın a mutemadiyen uzak durun derim

Kötüdür. Aslında volvo değil volvo görünümlü mitsubishidir. Motor ve bütün yürüyeni mitsubishidir. Volvonun yüz karası modelidir. Mümkünse s60 alın. Canımızdan bezdirdiydi. Arızası boldur. Yakıtı daha boldur.

mitsubishi ile aynı fabrikada üretildiği ve aynı platformu kullandığı doğrudur, hatta reno laguna-volvo s40-carisma 1,9 dizellerin üçünün motoruda aynıdır.

ama volvonun o platform üzerinde şasiye yaptığı farklar carismadan çok çok farklı olmasını sağlar.

ilk kasa volvo s40 larda 1,6-1,8-2,0 hangi motoru alırsan al aynı yakar nerdeyse.ben 2,0 alırdım üçü içinden.ş.içi 10-12 rahat yakar benzinlisi.
otomatikten mümkünse uzak durmak lazım.şanzıman yağı ve filtresi 80-100,000lerde değişmeyen araçlarda kaçırmalar takırtılar ve sonrasında sıralı hasarlar meydana gelir ucuz değildir.
fren ve yol tutuş üst seviye değildir.iç mekanda en büyük kusur derilerin yıpranmasıdır.

sık sık arıza yapmaz kesinlikle eğer kasap ellerinde değilse.

konforludur.

parçaları pahalıdır.2010 yılında arka tampon+4 jant kapağı+1jant+1 salıncak+ön tampon ekleri ve ön çamurlukların üstündeki plastik eklere işçiliği ile birlikte 5100 tl verdim.

aynı sınıfta 2000 model laguna, 2002 alfa romeo 156, 99 model s40 sahibi oldum.sürüş zevki olarak alfa 156 açık ara öndedir.alternatif olarak lagunada düşünülebilir.2,0rxt versiyonları donanım-sürüş-yakıt-bakım-parça olarak tatmin edicidir.

S40 hakkında ben de pek olumlu yorumlar duymadım. Volvo'nun yedek parça fiyatlarını da göz önünde bulundurursak pek cazip değil.

Ben Opel Vectra b kasalara bakmanızı öneririm. 20 bin TL altına temiz full ve dizel bulmanız mümkün. İtin kopuğun pek gözdesi olmadığından temizini bulmak pek zor değil. Ben bu araca mesleğe başladığımda araba alırsam ilk seçenek olarak bakıyorum.

Bu hocam

Opel_Vectra_front_20080118.jpg

insanımız donanımlı aracı sever, fakat ne kadar donanım : o kadar sorun çıkma ihtimali denklemini hiç düşünmez.

orta segment arabalar iyidir, güzeldir, emniyetlidir, dayanıklıdır. temizini buldun mu ömürlüktür, fakat temiz araba nerede? kısıtlı bütçelerle bulabileceğin modeller eski olacak. 10 kişiden 8'inin, ikinci iş veya hobi olarak oto alım-satımı yaptığı türkiye'de bulacağın 2000 model volvo 20 kere el değiştirmiş, 15 kere kilometresiyle oynanmış, 20 farklı arızası falanca ustanın marifetli ellerinde çıkma-yakıştırma parçalarla "satılana kadar idare etsin abi" mantığıyla giderilmiş olacak.

o şahin'lerin o kadar para etme sebebi de bu zaten.

sana tavsiyem, zorunlu gördüğün (örnek, abs ve klima diyelim) donanıma sahip en yeni aracı al.

istisna, öylesini bulabilirsen tabii, çevrende bildiğin, 10 seneden beri aynı kişinin kullandığı, yoldan ziyade garajda yatarken gördüğün bir araba bulursan eyvallah... o durumda bile, yatmaktan arıza yapmış falanca sensörüne, filanca motoruna harcamak için kenarda üç-beşin bulunmalı...

acı tecrübelerle sabittir. hevesle alırsın, şurasını da yaptırdım mı tamamdır artık başka masraf çıkaracak yeri kalmadı dersin, mutlaka arızalanıp masraf çıkaracak bir başka yeri çıkar. harcamalarını bir toplarsın, araba bu haliye kaç para eder diye bakarsın, külliyen zarardasın.

Haklisiniz. Zaten kullandigim bir aracim var skoda felicia alali 5 ay oldu 1000 km kullandim 900 tl masraf yaptim ve aractan sogudum. Benimde niyetim abs. hava yastigi vede klimasi olan bir arac fazlasina ihtiyacim yok.

Fiyatlarının uygun olmasının tek nedeni aşırı yakıt tüketiminden kaynaklanıyor,

2005 Avensis 2.0 A/T com.ext aracım vardı. Araba inanılmaz güzel ve ne ararsan var.Otomatik deri koltuklarından sanrufuna kadar.

Gelgelelim yakıt çok fazla. Kontağı aç 50 TL kapa 50 TL

Soğuk havalarda 100 km tüketimi 15 litre cıvarında Normalde kullanımına bağlı olarak 10/12 litre gibi Uzun yolda 90 sabit ile de 6 ya düşüyor.

Sürekli nasıl kullanacağını hesap etmeden alma derim.

Ben çoğu zaman toplu taşımayı kullanmaya başladım o denli yani. Ama ailece biyere gideceksen gemi gibi doldur doldurabildiğin kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar