Vizör vidası hk.

abiler, arkadaşlar merhaba. birçoğunuzun, bana göre çok daha eski motorcu olması nedeniyle belki bu sorunum bazılarınıza komik gelecektir :D
ben daha yeni öğrendim bu vidaların ne işe yaradığını ama keşke öğrenmeseydim de demeden edemedim.

biliyorsunuzdur, vizörlerin iki yanında 2 adet saat vidası şeklinde vidalar var. meğer bunlar pinlock ayarını yapmak için konulmuş. yani en azından bir ara forumda bi yerde okumuştum ve aklımda öyle kalmıştı. sanırım pinlock tam oturmamış olmalı ki vizörde sadece burun deliklerimin olduğu kısımlarda buhar oluşuyordu. hatta geçen sene bir sürüş esnasında vizör açık giderken pinlock uçup gitmişti :D meğer oradaki vidalar gevşek olduğu içinmiş ve aklıma bu vidalardan ayar yapılabildiği gelmişti. geçenlerde yaptım bu ayarı. ama sorun yine devam edince herhalde tam yapamadım deyip tekrardan bi ayar yapayım derken, söz konusu vidaların her ikisini de maalesef yalama etmişim. ben anlamıyorum abi, öyle abanmadım da yani ama bu malzemeler bu kadar mı hassas ya. çünkü geçen sene de aldığım ilk pinlocku silerken anında çizilip çöp olmuştu. yani açıkçası aklıma, bilerek bu malzemeleri çok narin yapıyorlar ki "nasıl olsa bozarlar vs. biz de yenisi çakarız" diye düşündükleri geliyor.

neyse mevzuyu çok uzattım. şimdi

1-) bu vidaları sökemiyorum. sökebilsem diğer vizördeki vidaları takacağım. nasıl sökebiliriz?
2-) bu vidalardan nasıl temin ederiz? (diğer vizördekileri takmak istemezsem)

r0co2og.jpeg

jc8ynwv.jpeg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yalama olmaması için uygun boyut ve şekilde tornavida kullanmak ve tornavide ile hareket ettirirken hassas davranıp tornavida ucunun vida başından kaymayacağı şekilde iş yapman lazım. Biraz da bastırmak lazım tornavida ucunu ki kaymasın.

yalama olmaması için uygun boyut ve şekilde tornavida kullanmak ve tornavide ile hareket ettirirken hassas davranıp tornavida ucunun vida başından kaymayacağı şekilde iş yapman lazım. Biraz da bastırmak lazım tornavida ucunu ki kaymasın.
aynen dediğin gibi yaptım abi ama sanırım söktükten sonra geri sıkarken farkında olmadan biraz fazla abanmış olmalıyım ki her ikisi de yalama olmuş. setteki hiçbir tornavida maalesef her ikisini de tutmuyor hiçbir şekilde.

Motosikleti
aynen dediğin gibi yaptım abi ama sanırım söktükten sonra geri sıkarken farkında olmadan biraz fazla abanmış olmalıyım ki her ikisi de yalama olmuş. setteki hiçbir tornavida maalesef her ikisini de tutmuyor hiçbir şekilde.
ben bu tür durumlar için ters klavuz denen şeylerden almıştım, matkap ucuna benziyor ama vira ucunu yakalayı aça yönünde çevirmeye yarıyor. en incesi iş görebilir.
hatta bu ters klavuz denen aletin ucu da vidaya tutunmuyorsa çok ince matkap ucu ile çok dikkatli şekilde vida tepesinde tam ortadan biraz delmek/oymak da işe yarıyor.

Ama çok hassas davranman lazım. kesinlikle kaba kuvvet uygulama.

internetten "ters klavuz" diye aratıp örnek foto buldum sana, böyle bir alet lazım.

4026947018966-1.jpg

ben bu tür durumlar için ters klavuz denen şeylerden almıştım, matkap ucuna benziyor ama vira ucunu yakalayı aça yönünde çevirmeye yarıyor. en incesi iş görebilir.
hatta bu ters klavuz denen aletin ucu da vidaya tutunmuyorsa çok ince matkap ucu ile çok dikkatli şekilde vida tepesinde tam ortadan biraz delmek/oymak da işe yarıyor.

Ama çok hassas davranman lazım. kesinlikle kaba kuvvet uygulama.

internetten "ters klavuz" diye aratıp örnek foto buldum sana, böyle bir alet lazım.

4026947018966-1.jpg

oysa ki saatçi tornavidalarından uygun olanıyla yapmıştım abi. yalnız senin bu setteki en ince uç bile sanki bahsettiğim vidalar için çok kalın gelecek gibi duruyor.

Motosikleti
oysa ki saatçi tornavidalarından uygun olanıyla yapmıştım abi. yalnız senin bu setteki en ince uç bile sanki bahsettiğim vidalar için çok kalın gelecek gibi duruyor.
Bu setlerin inceleri de oluyor. ben rastgele ilk çıkan örneği gösterdim şekli neymiş gör diye. Mantığı anlamışsındır. aletlerin vida gibi yivleri ters yönde, vidanın üzerine bastırıp vida açma yönünde çevirince o yivler tutunacak bir yer bulup vidanın da dönmesini sağlıyor.

Motosikleti
Triumph Trident 660
İnce yıldız ile tepesine plastik tokmak benzeri ile bir şey vur, tıklat yani oturduğundan emin ol. Masrafsız öneri.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Abi gördüğüm kadarıyla direkt yapıştırılıyor bu sanırım? Bir de küçük ve büyük seçenekleri var. Hangisinin olmadı gerektiğini nasıl bileceğiz?
Vizör yüksekliğini ölçüp hangi boyutta olacağına karar verebilirsiniz. Vizörün görüş alanı dar ise small, değilse standart boyu uyar. Daha önce 3 kaskımda raleri marka olanını kullandım sorun yaşamadım.
97m6h0n.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar