- Konu Yazar
abiler, arkadaşlar merhaba. birçoğunuzun, bana göre çok daha eski motorcu olması nedeniyle belki bu sorunum bazılarınıza komik gelecektir 
ben daha yeni öğrendim bu vidaların ne işe yaradığını ama keşke öğrenmeseydim de demeden edemedim.
biliyorsunuzdur, vizörlerin iki yanında 2 adet saat vidası şeklinde vidalar var. meğer bunlar pinlock ayarını yapmak için konulmuş. yani en azından bir ara forumda bi yerde okumuştum ve aklımda öyle kalmıştı. sanırım pinlock tam oturmamış olmalı ki vizörde sadece burun deliklerimin olduğu kısımlarda buhar oluşuyordu. hatta geçen sene bir sürüş esnasında vizör açık giderken pinlock uçup gitmişti
meğer oradaki vidalar gevşek olduğu içinmiş ve aklıma bu vidalardan ayar yapılabildiği gelmişti. geçenlerde yaptım bu ayarı. ama sorun yine devam edince herhalde tam yapamadım deyip tekrardan bi ayar yapayım derken, söz konusu vidaların her ikisini de maalesef yalama etmişim. ben anlamıyorum abi, öyle abanmadım da yani ama bu malzemeler bu kadar mı hassas ya. çünkü geçen sene de aldığım ilk pinlocku silerken anında çizilip çöp olmuştu. yani açıkçası aklıma, bilerek bu malzemeleri çok narin yapıyorlar ki "nasıl olsa bozarlar vs. biz de yenisi çakarız" diye düşündükleri geliyor.
neyse mevzuyu çok uzattım. şimdi
1-) bu vidaları sökemiyorum. sökebilsem diğer vizördeki vidaları takacağım. nasıl sökebiliriz?
2-) bu vidalardan nasıl temin ederiz? (diğer vizördekileri takmak istemezsem)
ben daha yeni öğrendim bu vidaların ne işe yaradığını ama keşke öğrenmeseydim de demeden edemedim.
biliyorsunuzdur, vizörlerin iki yanında 2 adet saat vidası şeklinde vidalar var. meğer bunlar pinlock ayarını yapmak için konulmuş. yani en azından bir ara forumda bi yerde okumuştum ve aklımda öyle kalmıştı. sanırım pinlock tam oturmamış olmalı ki vizörde sadece burun deliklerimin olduğu kısımlarda buhar oluşuyordu. hatta geçen sene bir sürüş esnasında vizör açık giderken pinlock uçup gitmişti
neyse mevzuyu çok uzattım. şimdi
1-) bu vidaları sökemiyorum. sökebilsem diğer vizördeki vidaları takacağım. nasıl sökebiliriz?
2-) bu vidalardan nasıl temin ederiz? (diğer vizördekileri takmak istemezsem)