Vitesli sürmeyi nasıl pekiştirebilirim

Motosikleti
Triumph Trident 660
Cevap: satın alarak 😁 .
A2 ehliyetim var ancak scooter kullanıyorum viteslide alacak imkanım şu anlık yok her halukarda alacak olsamda öncesinde test etmem lazım e uzun süredir vitesli sürmediğim içinde karşımdakine anlamıyor olarak gözükeceğim.
Arkadaşımda yok ,kiralamalar rent a car gibi kapsamlı mı onu da bilmiyorum bu çıkmazın içinden nasıl çıkarım ? 😆

Neden öncesinde test etmeniz gerekiyor, uzun süredir vitesli sürmedim demişsiniz demekki öncesi var hiç vitesli kullanamayan bile normal bir şekilde kullanmaya alışması 10 15 dk sürer tamamen hakimiyetten bahsetmiyorum onun için bol bol kullanılması gerekir. Karşınızda anlamıyor gözükeceğiniz kim anlamadım tam olarak sıkıntınızı. Alıp çok trafik olmayan yerde yavaş yavaş alışmanız en iyisi, özellikle yokuş dur kalk yaparak alışırsanız daha iyi öğrenirsiniz.

Ben Hiç vitesli kullanmamıştım .. Sıfır bilgi ile gidip sıfır 150 cc cross çinli almıştım.

Nasıl öğrendim ? Motoru aldığım Bayi arkadaş Motoru bir ay Dükkanında tuttu. Ben iş çıkışları giderek Boş arazide o motoru düşe kalka öğrendim.
Boş araziye motorcu arkadaş getiriyordu. Yolda dönüş yapacağım zaman motoru durdurup ayaklarım ile taş devri Fred gibi yürüyerek motoru çeviriyordum :)) Viteslerin yerini motorcu arkadaş tarif etti.

yani.. Nasıl olduğunu olacağını siz bulacaksınız. Bisiklet kullanmasını bilene Vitesli motoru öğrenmek boş bir arazide 10 dk..

Motosikleti
Triumph Trident 660
Neden öncesinde test etmeniz gerekiyor, uzun süredir vitesli sürmedim demişsiniz demekki öncesi var hiç vitesli kullanamayan bile normal bir şekilde kullanmaya alışması 10 15 dk sürer tamamen hakimiyetten bahsetmiyorum onun için bol bol kullanılması gerekir. Karşınızda anlamıyor gözükeceğiniz kim anlamadım tam olarak sıkıntınızı. Alıp çok trafik olmayan yerde yavaş yavaş alışmanız en iyisi, özellikle yokuş dur kalk yaparak alışırsanız daha iyi öğrenirsiniz.
Test etmek istememin sebebi.
Şu an scooter kullanıyorum ama ruhum cruiser diyor ,üstüne binip sürünce fikrim değişir mi naked sürsem daha mı çok hoşuma gitcek onun için sürüp test etmek istiyorum. Ancak test süruşüne katılsam mesala orada bocalasam sorun olmaz mı
Ben Hiç vitesli kullanmamıştım .. Sıfır bilgi ile gidip sıfır 150 cc cross çinli almıştım.

Nasıl öğrendim ? Motoru aldığım Bayi arkadaş Motoru bir ay Dükkanında tuttu. Ben iş çıkışları giderek Boş arazide o motoru düşe kalka öğrendim.
Boş araziye motorcu arkadaş getiriyordu. Yolda dönüş yapacağım zaman motoru durdurup ayaklarım ile taş devri Fred gibi yürüyerek motoru çeviriyordum :)) Viteslerin yerini motorcu arkadaş tarif etti.

yani.. Nasıl olduğunu olacağını siz bulacaksınız. Bisiklet kullanmasını bilene Vitesli motoru öğrenmek boş bir arazide 10 dk..

Hayatımda 1 2 kere cup sürmüştüm sürmekte denmez ona, ona rağmen A1 ehliyeti tekte geçmiştim, zaten öğretiyolar orda sürmesini rahat ol

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
1 2 kere 3 5 kere vitesli sürerek alışılmıyor benim alışmam 2 sene sürdü valla artık yeni yeni kusursuz vites değiştirebilmeye başladım

Motosikleti
600RR
cupu sattım,ikinci el cbf almıştım ama hayatımda vitesli motor sürmemiş insandım,aldığım adama dedim ki abi evin önüne kadar bıraksan olur mu :LOL: sonra adama dolmuş parası verip evine yollamıştım vay be ne günler

Ben de hiç vitesli motosiklet kullanmamışken ilk motosikletimi bayiden eve kendim getirmiştim. Yıllarca manuel araba kullanınca arabadan reflekslerime yerleşmiş olan vites-kavrama-debriyaj mantığını sol ayaktan sol ele adapte etmek hiç sorun olmamıştı. Benim vitesli motorda oturtmakta zorlandığım konu ön frenin elde, arka frenin ise sağ ayakta olması durumu oldu. Freni kombine kullanmaya alışmak hıza göre aynı anda frenaj baskısı oranlarını el ayak arası dengeleyebilmek zor olmuştu. Zamanla fren yeteneğimi ilerletebilmeyi başarmıştım. Halen hem araba hem motosiklette düz vites kullanmak benim için daha keyiflidir.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben de hiç vitesli motosiklet kullanmamışken ilk motosikletimi bayiden eve kendim getirmiştim. Yıllarca manuel araba kullanınca arabadan reflekslerime yerleşmiş olan vites-kavrama-debriyaj mantığını sol ayaktan sol ele adapte etmek hiç sorun olmamıştı. Benim vitesli motorda oturtmakta zorlandığım konu ön frenin elde, arka frenin ise sağ ayakta olması durumu oldu. Freni kombine kullanmaya alışmak hıza göre aynı anda frenaj baskısı oranlarını el ayak arası dengeleyebilmek zor olmuştu. Zamanla fren yeteneğimi ilerletebilmeyi başarmıştım. Halen hem araba hem motosiklette düz vites kullanmak benim için daha keyiflidir.
Ben de viteslide kombine yapacağımı ve vites düşürme olayını düsünüyorum kafamda 😃

Ben de viteslide kombine yapacağımı ve vites düşürme olayını düsünüyorum kafamda 😃
Uzun sure sukuter sürüp vitesli motora geçince debriyaja vitese adapte olmak 15 dk falan sürer , esas problem vitesli motorun ağırlığının hem daha yukarıda hemde önde olması , bu fark özellikle şehir içi düşük hızlarda sukuterden sonra ciddi dikkat gerektirir , son tavsiyem 250 cc altı bir vitesliyi hiç hayal etme , bende 125 lik vardı şehir içi sürekli vitesle oynamak yoruyor ee otoyolda da yetmiyor , nerde kullanacam ulen bunu deyip sattım 😅

Motosikleti
Voge 250RR
Ben de scooterdan 250cc racing bi motor aldım ilk geldiğinde üst sokağa bıraktılar, eve gittim hiç sorun olmadı. Daha öncesinde tabiki vitesli motor nasıl kullanılır diye videolar izledim, teoride biliyorsanız uygulamada sıkıntı çekmezsiniz. Sadece yeni başladığınızın farkında olup o şekilde kullanırsanız daha iyi olur debriyajı çok yavaş salmak gibi mesela.

Motosikleti
Ns200 15"
Pulsarı dağıttığımdan beri vitesli kullanmadım neredeyse, uzun süreler sonra bir kaç kez denedim stop ettirmeden hareket etmiştim.

Cevap: satın alarak 😁 .
A2 ehliyetim var ancak scooter kullanıyorum viteslide alacak imkanım şu anlık yok her halukarda alacak olsamda öncesinde test etmem lazım e uzun süredir vitesli sürmediğim içinde karşımdakine anlamıyor olarak gözükeceğim.
Arkadaşımda yok ,kiralamalar rent a car gibi kapsamlı mı onu da bilmiyorum bu çıkmazın içinden nasıl çıkarım ? 😆
Trafiğe 1 2 girdinmi alışırsın

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
arkadaş çevresi lazım sana.
biz de her çeşit makina almadık ama her çeşidine bindik böyle böyle
sonra dedim ki "ben naked seviyorum"

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Kafaya takılacak bir durum değil. Rahat olun. 10 dk da adapte olursunuz. Araba sürüyorsanız, vitesli motosikleti ilk kullanışta bile zorlanmadan sürebilirsiniz. Biraz daha pekişip, fark etmeden vites değiştirme refleksi en fazla 2 günde oturur. Beyin çok çabuk adapte oluyor.
Bursa da iseniz size yardımcı olurum.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kafaya takılacak bir durum değil. Rahat olun. 10 dk da adapte olursunuz. Araba sürüyorsanız, vitesli motosikleti ilk kullanışta bile zorlanmadan sürebilirsiniz. Biraz daha pekişip, fark etmeden vites değiştirme refleksi en fazla 2 günde oturur. Beyin çok çabuk adapte oluyor.
Bursa da iseniz size yardımcı olurum.
Ah çok teşekkür ederim maalesef istanbuldayım.
Manuel,otomatik araba motosiklet ikisinide
Vitesli motosiklet hariç aktif olarak kullanmaktayım adapte sağlarım sadece ilk 10 dakika önemli evet ama benim asıl merak ettiğim hangi motor daha çok ruhuma hitap ediyor onu keşfederken bu tarz sorunları yaşamak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaş çevresi lazım sana.
biz de her çeşit makina almadık ama her çeşidine bindik böyle böyle
sonra dedim ki "ben naked seviyorum"
Kesinlikle dediğin gibi gerekiyor ama yok maalesef.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Ben şunu fark ettim bazı insanlar bazı durumları gözünde çok büyütüyorlar. Belki de haklılar bilemiyorum ama ben daha 2 tekerli bir alete elimi sürmemişken gidip A2 ehliyet aldım. Afalladığımı bile hatırlamıyorum. Sonra da gittim kendime 250cc vitesli motosiklet aldım gayet kolay da sürdüm. Bence motoru alana kadar bunları düşünme. Herkes yapıyor ben niye yapamayayım diye düşün. Bu motor işinden sonra mottom gibi bir şey oldu bu durum.

Cumartesi günü de ilk defa büyük motor sürdüm. O da R7. Çok korkutmuşlardı aman söyle kaçar böyle kafana alırsın gibi ama abartmışlar meğer. Benim olsa makine sıkıntısız sürebileceğimi fark ettim. Konu yine aynı yere geliyor, gözünde büyütme olayları. Eğer ortalama iq seviyesi altında değilsen herkes yapıyorsa sen de yaparsın.

Ayrıca sağdan soldan motor isteme. En yakının olsa bile. Acemilikle yatırırsın falan sonra senin olmayan ihaleler bile sana kalır. Olmaz deme mevzu para olunca insan babasını tanımaz söyleyeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar