Vitesli sürmeyi nasıl pekiştirebilirim

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Ben şunu fark ettim bazı insanlar bazı durumları gözünde çok büyütüyorlar. Belki de haklılar bilemiyorum ama ben daha 2 tekerli bir alete elimi sürmemişken gidip A2 ehliyet aldım. Afalladığımı bile hatırlamıyorum. Sonra da gittim kendime 250cc vitesli motosiklet aldım gayet kolay da sürdüm. Bence motoru alana kadar bunları düşünme. Herkes yapıyor ben niye yapamayayım diye düşün. Bu motor işinden sonra mottom gibi bir şey oldu bu durum.

Cumartesi günü de ilk defa büyük motor sürdüm. O da R7. Çok korkutmuşlardı aman söyle kaçar böyle kafana alırsın gibi ama abartmışlar meğer. Benim olsa makine sıkıntısız sürebileceğimi fark ettim. Konu yine aynı yere geliyor, gözünde büyütme olayları. Eğer ortalama iq seviyesi altında değilsen herkes yapıyorsa sen de yaparsın.

Ayrıca sağdan soldan motor isteme. En yakının olsa bile. Acemilikle yatırırsın falan sonra senin olmayan ihaleler bile sana kalır. Olmaz deme mevzu para olunca insan babasını tanımaz söyleyeyim.
çok hatalı bir noktadasın şuan, belki hepimiz geçtik buralardan.
elbette gazı dozajlamayı öğrendikten sonra h2r bile sürebilirsin, yol boş olu, önün açık olur, tehlikeli bir durum oluşmaz vs. ancak motosiklet üzerindeki tek parametre gazı doğru dozajlamak değil. bir çok faktör var ve altımızdaki motor güçlendikçe, bu faktörlere ilişkin tecrübe/ hassasiyetin değeri artıyor

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
çok hatalı bir noktadasın şuan, belki hepimiz geçtik buralardan.
elbette gazı dozajlamayı öğrendikten sonra h2r bile sürebilirsin, yol boş olu, önün açık olur, tehlikeli bir durum oluşmaz vs. ancak motosiklet üzerindeki tek parametre gazı doğru dozajlamak değil. bir çok faktör var ve altımızdaki motor güçlendikçe, bu faktörlere ilişkin tecrübe/ hassasiyetin değeri artıyor
Büyük makine kullansın ya da motora binip trafiğe atlasın demiyorum. Vites konusu olarak ele aldım. Bir şekilde alışılır elbet. Ben de sonuçta tecrübe ederek bu noktaya geldim. Kendisinin de trafik tecrübesi var anladığım kadarıyla. Gerisi motora oturup yavaş yavaş alışmaktan geçiyor. Emanet motor falan mantıklı işler değil bence.

Test etmek istememin sebebi.
Şu an scooter kullanıyorum ama ruhum cruiser diyor ,üstüne binip sürünce fikrim değişir mi naked sürsem daha mı çok hoşuma gitcek onun için sürüp test etmek istiyorum. Ancak test süruşüne katılsam mesala orada bocalasam sorun olmaz mı
Ehliyet, yaş, ekipman yetiyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama motora bir zarar gelirse masrafından siz sorumlusunuz tabi, o yüzden zarar verme ihtimalim yüksek diyorsanız bence yapmayın.

Bana da tam tersi, scooter kullanmak zor geliyor. Kendi mi tam olarak motora hakim hissedemiyorum.
Etrafında hiç kimde yoksa ödünç alabilecek, test sürüşü imkanı veren markaların bayilerine bir uğra istersen

Sen tam olarak ne istiyorsun? :)

Rent A Car bulduk sana 1 gün kiraladın vitesli motor sürdün. Ne bekliyorsun bu günden?

Bu arada şu an ruhunun söylediği şeyleri hiç ciddiye almana gerek yok, bu dediğimi esas ciddiye almayacaksın ama 5-6 sene sonra anlayacaksın dediğimi. Cruiser için motosiklete başlayan yakın bir arkadaşım, sonrasında önce MT-07 daha sonra Daytona 675 aldı. İkinci Daytona'sını aldı, trafikten çekti piste hazırladı, bir tane de R25 aldı 2 sene de onunla TPŞ'de yarıştı. Şu an kendisine bir cruiser göstersek tekme atar.

Benim de bir kere deneyene kadar cruiser işi aklıma yatıyordu, metalcilikti göbekti falan derken çevreden de herkes yakıştırıyordu. Bir kere sürdüm, 3 günlüğüne kiralamıştım :D, ondan sonra elimi sürmedim. 2006 mıydı 2007 mi neydi.

Motosikleti
Triumph Trident 660

Rent A Car bulduk sana 1 gün kiraladın vitesli motor sürdün. Ne bekliyorsun bu günden?

Bu arada şu an ruhunun söylediği şeyleri hiç ciddiye almana gerek yok, bu dediğimi esas ciddiye almayacaksın ama 5-6 sene sonra anlayacaksın dediğimi. Cruiser için motosiklete başlayan yakın bir arkadaşım, sonrasında önce MT-07 daha sonra Daytona 675 aldı. İkinci Daytona'sını aldı, trafikten çekti piste hazırladı, bir tane de R25 aldı 2 sene de onunla TPŞ'de yarıştı. Şu an kendisine bir cruiser göstersek tekme atar.

Benim de bir kere deneyene kadar cruiser işi aklıma yatıyordu, metalcilikti göbekti falan derken çevreden de herkes yakıştırıyordu. Bir kere sürdüm, 3 günlüğüne kiralamıştım :D, ondan sonra elimi sürmedim. 2006 mıydı 2007 mi neydi.
İşte ben de metalcilikti vesaire o kafadayım biraz ama motora binince senin gibi elimi sürecek miyim sürmeyecek miyim en iyi kararı deneyerek öğrencem + denemeden satın aldım hoşuma gitmedi e tekrar sat yeniden uğras zart zurt işleri derken en iyisi denemek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben şunu fark ettim bazı insanlar bazı durumları gözünde çok büyütüyorlar. Belki de haklılar bilemiyorum ama ben daha 2 tekerli bir alete elimi sürmemişken gidip A2 ehliyet aldım. Afalladığımı bile hatırlamıyorum. Sonra da gittim kendime 250cc vitesli motosiklet aldım gayet kolay da sürdüm. Bence motoru alana kadar bunları düşünme. Herkes yapıyor ben niye yapamayayım diye düşün. Bu motor işinden sonra mottom gibi bir şey oldu bu durum.

Cumartesi günü de ilk defa büyük motor sürdüm. O da R7. Çok korkutmuşlardı aman söyle kaçar böyle kafana alırsın gibi ama abartmışlar meğer. Benim olsa makine sıkıntısız sürebileceğimi fark ettim. Konu yine aynı yere geliyor, gözünde büyütme olayları. Eğer ortalama iq seviyesi altında değilsen herkes yapıyorsa sen de yaparsın.

Ayrıca sağdan soldan motor isteme. En yakının olsa bile. Acemilikle yatırırsın falan sonra senin olmayan ihaleler bile sana kalır. Olmaz deme mevzu para olunca insan babasını tanımaz söyleyeyim.
Gözümde büyütmüyorum başlıkta iki problemim var hangi motosikletin bana uygun olduğunu öğrenmem için denemem lazım ancak vitesli deneyimim yok bunu nasıl pekiştiririm demek istedim.
Mesala araba kullanmayı biliyorsunuz bayiye gittiniz içine bindiniz test sürüşü yaptınız x firmasının amatisörlerini beğenmediniz y firmasıda aynı şekilde denediniz ancak araba sizi memnun etti aldınız.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"

Benimde aklımda hep bir cruiser kafası vardı, fuarda Harley Davidson modellerinin üstlerine çıktım ve anladımki bunların hiç biri bana hitap etmiyormuş, sürmeme bile gerek kalmadı.

Naked
Sport
Adventure touring

Bu 3 model harici gerisi bana hitap etmediğini anladım.

Bende tam tersi olmuştu. Vitesli motosiklet ile başalayıp alışmıştım, sonra birgün scooter sürmem gerekince "ben bunu nasıl süreceğim?" demiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar